Reklama

Reklama

Sestry Maura a Kate, čtyřicátnice s poněkud neuspořádaným osobním životem, se od svých rodičů dozvědí, že si mají do konce týdne vyklidit své pokoje v jejich rodném domě. Otec s matkou se totiž rozhodli dům prodat a přestěhovat se do domu pro seniory. To je šok především pro Kate, která to zjistí až v okamžiku, kdy s Maurou dorazí na místo. Dům už je prázdný a zbývá vyklidit pouze jejich pokoje. Sestry se začnou přehrabovat ve svých věcech a při této tísnivé činnosti dojdou k názoru, že by bylo dobré ještě naposledy v domě svého dětství uspořádat pořádnou party. Přesně takovou, jakou zažily, když byly na střední škole. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (54)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prehnané hodnotenie? Ak to tvrdíte, zrejme ste sa v minulosti málo bavili a žúrovali a patríte do panteónu niektorých postáv, ktoré sa na tejto coolovej filmovej párty zúčastnili. No a vy mladí ak si myslíte, že toto je iba fikcia a niečo, čo možné byť nemôže a ľudia po tridsiatke sú pasé, ste na omyle. Nejde o kvantitu, ale kvalitu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, to byl zase jednou zážitek... Byl jsem si vcelku jistý tím, že budu odpadovat, ale nakonec jsem navzdory své náladě pohodil snímku jednu pěticípou za Tinu Fey, kterou mám dlouhodobě v oblibě. Můj hlavní problém s tímto filmem spočíval v tom, že už mě dávno znudily ty úžasné americké komedie pojednávající o děsně vtipných, studentských pařbách. Tady dostala Paula Pell úžasný nápad nahradit studenty dospělými ve stejných kulisách, čímž se z toho pro mě stála nudná a trapným humorem prostoupená podívaná. Jsem si jistý, že kdybych patřil mezi skalní příznivce humoru Mistra Trošky, ležel bych v této chvíli někde na oddělení ARO, kde by se mi tým chirurgů pokoušel dát dohromady cáry bránice, protože je ale můj vztah k Mistrově tvorbě silně odlišný, musel jsem v zájmu zachování svých ohrožených mozkových buněk opakovaně sáhnout po tlačítku ffw, které učinilo můj zážitek přece jen snesitelnějším. / Poučení: Pokud je nejsympatičtější a nejvtipnější postavou komedie figura představovaná Johnem Cenou, bude asi někde chyba. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takto rozdielne hodnotenia sa dajú pripísať jedine faktu, že humor Sestier je pochopiteľný iba pre cieľovú skupinu vo veku hlavných predstaviteliek a účastníkov ich párty. Áno, ide o prvoplánový a trápny humor ako z teenagerskej komédie, ale práve v tom je ten vtip. Neschpnosť prispôsobiť životný štýl generácie, ktorá končila strednú školu pred 20 rokmi, reálnemu veku je symptómom súčasnej doby a trend sa asi do budúcnosti meniť nebude. Tomu zodpovedajú aj klasické jednorozmerné typy mužských postáv, ktoré stvárňuje napríklad večne nadržaný Leguizamo a táto jednorozmernosť v podstate úplne k dosiahnutiu požadovaného výsledku stačí. Že sa párty rozbehne až po príchode mladších Kórejčanok je ďalším znakom, že film plne docení len cieľová skupina. Ako hovorí hlavná hrdinka: "Ako by to bolo včera" je hláška príznačná pre celý film a my v jej veku to dobre chápeme. Ľudia sa príliš nemenia, to je ďalší dôležitý poznatok zo života, ktorý film ponúka. Takže kde je problém? No problém je v tom, že sme stále v mainstreame a scenár na to musí neustále myslieť, pričom by sa dalo ísť v drobnokresbe rozhodne ešte omnoho ďalej a tým fakt nemám na mysli divokosť eskapád, tých je tu dosť a nie je to vždy zrovna najvtipnejšie. Ak chcete niečo na serióznejšiu nôtu, pozrite si The Big Chill. 70% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Party-movie“ v podaní spolupráci T. Fey a A. Poehler. Film obsahuje fakt vydarené scény, ale z celkového hľadiska však to z diváka vyvolá len priemernú eufóriu. Komédia, ktorá neurazí a po ťažkom dni určite poskytne príjemné „vypnutie“. PS. Post pokazené scény na záver sú slabšie. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Mezi filmy o tom, jak banda floutků zničí rodičům za jednu noc celý barák, patří tenhle k těm lepším. Zábavnější a zoufalejší zároveň na tom je, že tady se o katastrofu nepostarají teenageři, ale dvě dospělý ženský se skupinou ujetých kamarádů. Polovina vtipů, která ve filmu padla, je buď nechutná, sprostá a nebo jednoduše trapná. Jenže jak se party rozjížděla, přestala jsem to řešit a prostě jsem jen nevěřícně kroutila hlavou nad tím, co ty holky ještě nevymyslí. Jednou stačilo, ale průšvih to nebyl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Postava dealera (John Cena) se jmenuje Pazuzu. Jedná se o odkaz na film Exorcista (1973), kde se stejně jmenuje démon, který posedl mladou dívku. (hansel97)
  • Scenáristka Paula Pell si údajně při psaní scénáře obě sestry představovala právě jako Tinu Fey a Amy Poehler, a to ještě předtím, než byly obsazeny. (hansel97)

Reklama

Reklama