Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch od tragickej autonehody, kedy prišla mladá Max o svoju matku, prichádza spolu s priateľmi do kina, aby si spoločne odsledovaním hororu "Camp Bloodbath" pripomenuli jej pamiatku. V uvedenom slashery z 80' rokov totiž hrala jednu z hlavných úloh. Všetko prebieha podľa plánu až do momentu kedy nečakane vypukne požiar po ktorom sa skupinka mladých ocitá v dianí samotného snímku. Max tak dostáva skvelú príležitosť opätovne stretnúť milovanú matku. Ako to už ale býva zvykom, s plusmi prichádzajú aj mínusy. Netreba totiž zabúdať na poslednú postavu, ktorá hrá v tomto horore "prvé husle" - Billyho Murphyho a jeho mačetu! Slasher bez gore, krvi a cicikov??? Či veríte alebo nie, z tohto pohľadu sa nedočkáte ničoho. Jedine čo vás tak prekvapí je "strih" či odvrátenie kamery. "Najsilnejšou" stránkou sa tak stáva humor zakladajúci si na trápnote či absurdných situáciách. Kupodivu, nijak mimoriadne mi to pre tento krát až tak nevadilo, takže aspoň z tejto stránky som si "Final Girls" čiastočne "užil". Celkový dojem je však prahbiedny, pričom viacerými užívateľmi udelený honor, že je tento snímok poctou hororom z 80', mi príde úplne scestný - 45%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Arabela hororovo? Poslední akční hrdina bez presahu do reality? Predovšetkým tu Pátek třináctého schytáva parodovanie. V určitých miestach je hororové klišé vystihnuté veľmi dobre. Bohužiaľ momenty v ktorých sa snažia tvoriť príbeh o matke s dcérou dosť nudia. Keby sa zamerali čisto len na paródiu, tak to mohlo dopadnúť o dosť lepšie. Zrejme však nemali dosť nápadov, a tak... ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzí, když se ve filmu sejdou dva zajímavé (neříkám originální, sakra) nápady, z nichž pořádně nefunguje ani jeden. Posledním holkám jsem moc nežral ani parodii béčkových slasherů, ani fantasy drama o znovushledání s jakože maminkou. Každopádně bavilo to, uteklo to, všechno dobrý. Taissa je fajn žába, Farmigojc to maj v rodině. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak slasher moc nemusím, je to môj najmenej obľúbený hororový subžáner, ale v tomto prípade ma potešila aspoň tá humorná stránka - v niektorých situáciách si film pekne vystrelil sám zo seba ako i z iných filmov tohto razenia. A čo som vôbec nečakal, našlo by sa tu i troška drámy, myslím v kontexte vzťahu matka-dcéra. Celkom spokojnosť, priemer. 60/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Komediální překvapení roku.Na žánr slasher jsem ze všech filmů asi nejpřísnější a za tu dekádu co na ně koukám, se mi jen máálo dostalo do paměti, natož aby jich víc jak deset dostalo 3* nebo víc.Takže sem si tuhle dokonale vypointovanou parodii/poctu náležitě užil a dost sem se natlemil.Škoda, že nejvtipnější postava zařve jako první, že se to po půlce na 15 minut přesune zbytečně ke kecům a že má vrah docela unylou masku, ale už sem si tak nějak zvyknul, že dokonalé filmy už se prostě netočí a pokud se dá najít na nečem víc pozitiv, přikloním se k většímu respektu daného díla.Ano mohlo to být opět mnohem lepší, téměř bych řekl geniální i tak si tahle kravinka zaslouží náležitou pozornost a každý, kdo kdy sledoval tenhle žánr a má mozek, jí ocení69%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)
  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)
  • Scenárista Joshua John Miller napísal scenár k The Final Girls kvôli tomu, aby sa vyrovnal so smrťou svojho otca, Jasona Millera, ktorý stvárnil postavu otca Karrasa v horore The Exorcist (1973). (Marceloo)

Reklama

Reklama