Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů toto oslovilo asi více ženy - a potom ještě mě. Chlapi, kteří film totálně strhali, by asi chtěli, aby se tam hrál fotbal, ale tuhle debilní hru a všechno co se kolem ní děje nemusím. Pokud by filmová Ricky zůstala jen prodavačkou a neupsala se celoživotně rocku, asi by to celé bylo o ničem. Ale právě tato kombinace, láska (až posedlost) k rocku a konzervativní rodina dávají filmu ty správné grády. Není omluvou, že Ricky opustila rodinu a jela si ve svém koníčku, ale tohle dělá spousta rockerů, akorát že to bývají chlapi. Takže příběh dost slušně popisoval dění na obou stranách fronty. Živá vystoupení místní kapely dodaly milý ráz a za potěšení hudbou je ta čtvrtá *. Jinak spíše než komedie je to drama. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi přijde, že když u nějakého filmu moc toho neočekávám, tak jsem pak velmi mile překvapen a platí to i pro tento snímek. Sice bych snímek určitě nezařadil do kategorie komedie, ale budiž. Velmi mě bavilo sledovat narušené vztahy v rodině a chování jednotlivých protagonistů, byl jsem zvědav jak to celé dopadne a dokázal jsem s hlavní hrdinkou soucítit. Film měl docela příjemné tempo a nenudil jsem se. Streep je typ herečky, že jí dáte jakoukoliv roli a ona to zahraje perfektně, také její vzhled vypadal velmi solidně, pochvala maskérům apod. Překvapilo mě jak jí šlo hraní na kytaru a že díky jejímu umu režisér rozšířil repertoár písní co hrála, ze 3 na 10. Jediné co mi vadilo, že to nemělo nějaké pořádné rozuzlení, které by mě dostalo do kolen, proto dávám 4*. A opět se pozastavím na překladem názvu tohoto filmu, bude se asi opakovat stále dokola, ale asi by se měli zamyslet ti co to překládají nad tím jak přeloží názvy filmů, tohle je šíleně zavádějící. ()

Reklama

Tosca 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jako obvykle skvělá herecky a zde i pěvecky a jako kytaristka - díky hudbě má ten film energii a šťávu, které jinak zoufale chybějí scénáři a celému příběhu. Co možností zůstalo nevyužito, až je mi to opravdu líto. Tak trochu mi to připomíná Železnou lady v tom smyslu, že skvělá Streep, ale celkově nijak zvlášť dobrý film a scénář. Pozitivní ovšem je, že navdory mnoha klišé se film vyhnul sladkobolnému happyendu. Když "zelenou" (ekologickou) svatbu Rickiina syna svým hudebním vystoupením naruší Ricki and the Flash, je to paráda! A bože, ten hrozný český název... ale že se zase divím... 70 % - hlavně díky Meryl a její dceři a té hudbě. /// Ke komentáři Fretakata: Není pravda, že se Streep a její dcera nesnášejí, naopak mají pěkný vztah, to režisér po nich chtěl, aby v čase natáčení spolu nemluvily a vzniklo tak odcizení, které se přenese i na plátno. Obě herečky pak říkaly, jak to pro ně bylo těžké, ale že to jejich rolím pomohlo... (Nevím, odkud se pak berou takové drby nebo zkreslení...) ()

AddieWilimes 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep je můj oblíbený robot, který zahraje cokoliv. Ale když je film ze své podstaty nedotažený, sama bohužel nic nezmůže. Nejsem si úplně jistá, o čem měl snímek být. Pokud o rodině, měl jí být místo písniček přidělen větší prostor. Kde bylo to slíbené drama? Všechno se po tolika letech téměř vyřešilo během pár dní jako lusknutím prstů. A když se zdálo, že se něco rýsuje (kontaktní scéna s ex-manželem), opět vše utichlo. Škoda. Pokud ale film měl být o kapele (protože mi to obsahově tak víc připadalo), měli dostat prostor ve filmu i ostatní členové (místo figurující dvojice). Streep sice ve svém věku vypadala sexy, ale pouhé pozorování její energičnosti na pódiu nestačí, zvlášť když vím, co všechno další umí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to přece jen celkově trochu slabé a až snadno předvídatelné na to, aby to byl lepší než průměrný film. Co se musí nechat, to je Meryl Streep, která zpívá a která vypadá sakra o hodně mladší, než kolik jí skutečně je. Zpívání jí rozhodně jde a rockové písničky jsou ozdobou tohoto filmu o krizi v životě a následném nalezení vykoupení. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Kytara, kterou vlastní Greg, skutečně patří jeho představiteli Ricku Springfieldovi. Zpěvák na této kytaře napsal svůj nejznámější hit „Jessie's Girl“. (jezurka42)

Reklama

Reklama