Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vtipy nabok - nebyť ultraotravnej matky, vpálim plnú pálku. MiniSmith je nečakane sympatický a zábavný (decká ho budú zbožňovať), Jackie si takú fajn postavu nezahral už roky a celkovo je to nečakane atmosférické, emotívne, solídne natočené a vynikajúco ohudbené. Možno je to nulovými očakávaniami, ale vynikajúco som sa bavil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plné klišé, ale i tak velmi sympatické. Hlavní hrdina ok, vedlejší charaktery rovněž - velmi dobré souznění a kvalitní dialogové scény. Akce solidní, souboje velmi pěkné. Jackie Chan konečně nehraje magory, ale charaktery hodné svému věku a zkušenostem. A stále se umí slušně ohánět, takže další plus pro něj. Pro děti do 15 let tohle musí být naprosto uchcávací podívaná. Dá se to pochopit. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Moc společných prvků s tim původním filmem to teda nemá, snad jen nějakou koncepci příběhu a celá ta změna je spíš k horšímu, ať už se jedná o celej příběh zasazenej do Číny anebo o věk hlavního hrdiny, kterej je na můj vkus až zbytečně moc mladej, aby tam zápasil a převed něco, čemu by se dalo uvěřit, že by to fakt uměl, navíc Jackie Chan prostě Miyagi neni ani omylem a k tomu všemu se na konci shromáždilo klišé snad ze všech bojových filmů dohromady, že se tomu už ani nedalo smát, nicméně ve výsledku to pobavit dokáže ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musi se uznat, ze to Zwartovi slape, coz je hodne prekvapivy, kdyz ma film silenejch 130 minut a trenovat se zacne az po hodine zbytecnyho deje. Navic krome toho treninku a finale tady zadny poradny souboje nejsou. Druhej problem je v Jackiem, jasne, zestarnul, takze kdyz predvede nejaky udery, je videt, ze ho to lehce unavuje, na druhou stranu, neni starej tak, aby delal dedecka kungfacka, takle spis vypada jak vandrak, kterej oblejza okolo skoly a sleduje maly kluky. No a nejvetsi problem je samozrejme Smith, jeho postava je totiz rozmazlenej americkej fakan, kterej si mysli, jak je desne cool a nad veci a Smith to bud tak dobre hraje, nebo takovej proste je, ze mi celou dobu lez silene na nervy. Navic kolikrat ty jeho komba nejsou moc uveritelny a hrat taky moc neumi, spokoji se s nakejma trema vyrazama. Ale tak zase je mu 12, tak ho nemuzu hodnotit jako dospelyho herce. Takze celkove sice docela svizne odsejpajici a prakticky nenudici, na druhou stranu nevhodny obsazeni, minimum bitek a zbytecna delka, takze ty 3* jsou tak akorat. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť tým, pre ktorých je film určený, musí pripadať príliš rozťahaný, so zbytočnými dramatickými odbočkami (rozpitvávanie Chanovej minulosti). A Jaden Smith by bol fajn v roli mladého nadšeného skateboardistu, ale tu je jedným veľkým omylom. Bitky sú dobré a finálny turnaj emocionálny, ale to sa dá povedať i väčšine dielov série Rocky, ktoré vás nezdržujú zbytočnou vatou. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • V Číně byl film uváděn pod názvem "Kung-fu sen", v Japonsku jako "Nejlepší kluk". (Coldrex)
  • Režisér Harald Zwart je veľkým fanúšikom klubu Fredrikstad Fotballklubb (FFK) a v každom svojom filme "schová" jeho logo. Je možné ho vidieť na bunde doktora počas záverečného šampionátu. (megajalec)
  • Rozhodnutí přesunout celé natáčení do Číny nebylo snadné. Protože byla celá řada z požadovaných lokací nepřístupná nebo problematicky dostupná, obrátili se producenti s žádostí o pomoc se zajišťováním natáčecích lokací na společnost China Film Group, nejstarší a nejvlivnější státní firmu v Číně, která se natáčením filmů zabývá. „Jeden záběr nás stál měsíce plánování,“ objasnil režisér Zwart. „Například jsme byli prvním filmem, kterému se podařilo získat svolení k natáčení za bránou Tiananmen a v Zakázaném městě od chvíle, kdy tu před více než dvaceti lety natáčel Bertolucci snímek Poslední císař (1987).“ (darek kartac)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama