Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

dom156 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi přijde, že když u nějakého filmu moc toho neočekávám, tak jsem pak velmi mile překvapen a platí to i pro tento snímek. Sice bych snímek určitě nezařadil do kategorie komedie, ale budiž. Velmi mě bavilo sledovat narušené vztahy v rodině a chování jednotlivých protagonistů, byl jsem zvědav jak to celé dopadne a dokázal jsem s hlavní hrdinkou soucítit. Film měl docela příjemné tempo a nenudil jsem se. Streep je typ herečky, že jí dáte jakoukoliv roli a ona to zahraje perfektně, také její vzhled vypadal velmi solidně, pochvala maskérům apod. Překvapilo mě jak jí šlo hraní na kytaru a že díky jejímu umu režisér rozšířil repertoár písní co hrála, ze 3 na 10. Jediné co mi vadilo, že to nemělo nějaké pořádné rozuzlení, které by mě dostalo do kolen, proto dávám 4*. A opět se pozastavím na překladem názvu tohoto filmu, bude se asi opakovat stále dokola, ale asi by se měli zamyslet ti co to překládají nad tím jak přeloží názvy filmů, tohle je šíleně zavádějící. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film není nic úžasného, není to nic, co bychom už dříve neviděli, ale má jednu velkou výhodu a to, že ho táhne Meryl Streep, která opět ukázala, že dokáže zahrát cokoliv a zároveň si to i užít. Je tam pár vtipných hlášek, o které se většinou postará její dcera Mamie Gummer a samozřejmě skvělá hudba plná energie. Já jsem si užívala každou minutu a i když tam je pár chybiček i tak je to skvělá podívaná plná energie a Meryl Streep. ()

Reklama

Majkak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé motivy jsou ze života, netvoří však žádný celek, co by dával zapomenout podívat se na hodinky. Žádné zvláštní drama se neodehrává a nehrozí ani záchvaty smíchu. Většina charakterů je mírně jalových a nikdo nic mimořádného neřeší. Režisér Jonathan Demme zůstává ve standardu filmu o stárnoucích rodičích, co úplně nezvládli manželství a výchovu dětí, aniž by se přičinil o důvod, pro který stojí si tento film pamatovat. Do lehkého nadprůměru se dostává díky Meryl Streep a starým dobrým songům hraným naživo. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně hodně průměrný film. Asi nikdy nedokážu pochopit, že se někdo dokáže takhle zhroutit z rozchodu s mužem. No jo, já vím, jsem obrovská romantička, ehm. No ne. Meryl předvedla dobrý výkon, to je fakt. Kevina Klinea prostě miluju, takže dobrý. "Děti" dost průměrné, nezáživné, nevěřila jsem jim ani nos mezi očima. Skvělé písničky. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů toto oslovilo asi více ženy - a potom ještě mě. Chlapi, kteří film totálně strhali, by asi chtěli, aby se tam hrál fotbal, ale tuhle debilní hru a všechno co se kolem ní děje nemusím. Pokud by filmová Ricky zůstala jen prodavačkou a neupsala se celoživotně rocku, asi by to celé bylo o ničem. Ale právě tato kombinace, láska (až posedlost) k rocku a konzervativní rodina dávají filmu ty správné grády. Není omluvou, že Ricky opustila rodinu a jela si ve svém koníčku, ale tohle dělá spousta rockerů, akorát že to bývají chlapi. Takže příběh dost slušně popisoval dění na obou stranách fronty. Živá vystoupení místní kapely dodaly milý ráz a za potěšení hudbou je ta čtvrtá *. Jinak spíše než komedie je to drama. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Pieseň „American Girl“, ktorá zaznie na začiatku filmu, sa objavila aj vo filme Mlčanie jahniat (1991) od toho istého režiséra. (Lucjen)
  • Ve filmu se objevilo několik chyb spojených s americkým městem Indianapolis ve státě Indiana. Ricki (Meryl Streep) sem například letěla s leteckými aeroliniemi JetBlue, ty však na této trase nelétají. Chyba se také objevila, když Ricki vystupuje z taxíku v Indianapolis. Ten má na boku napsaný zkrácený název města "Indi", tato zkratka se však správně píše "Indy".
    (hansel97)
  • Kromě skladeb, které hrají a zpívají jednoliví členové hereckého obsazení, zazněla ve filmu také hudba skupiny Electric Light Orchestra a také zpěváka Henryho Gummera, syna Meryl Streep. (jezurka42)

Reklama

Reklama