Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (175)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem napínavý případ a místo toho tvůrci naservírovali paměti, stačí a derniéru slavného detektiva. Celé je to jakési filozofování nad životem, které není moc zajímavé a utahaným tempem běží od začátku do konce. McKellen se do role nesmírně hodí a je škoda, že si Holmese nemohl střihnout dříve......5/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Magneto, Gandalf a nyní i Sherlock Holmes. Sir Ian McKellen pořád dokáže překvapit. Jeho verze Sherlocka jakožto "hodného dědečka od vedle" je prostě úžasná. Nicméně i jemu samotnému podráží nohy celá koncepce, že Holmes je už jen senilní stařík, co místo vzrušujících případů řeší jen včely a utápí se ve svých vzpomínkách. Režisér mohl více zapracovat na linii příběhu, ve které se Holmes vzedme proti stáří v posledním velkolepém případu. Takhle jednom dostanete film, ve kterém hlavní postava zdlouhavě dumá nad postupující senilitou, do čehož se nám párkrát promítnou vzpomínky na doby dávno minulé. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie je to veru žiadny strhujúci zážitok. Melanchólia doslova tečie z obrazovky. Chápem, že taký pomalý starecký príbeh, skoro úplne postrádajúci akýkoľvek dramatický náboj, slabší jedinci nevstrebú. Ja však nemôžem ísť s hodnotením nižšie. Dva dôvody: Ian Fucking McKellen a ten scenár. Veľmi dobre napísaná vec, v ktorej sa dokonale prelínajú všetky motívy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přepis knihy Mitche Cullina A Slight Trick of the Mind (2005) ideálně shrnuje holmesovský fenomén. Sherlock Holmes, který stále ještě žije v roce 1947, pozvolna předává své vzpomínky a know-how mladé generaci. Ve svých 93 letech je to melancholický stařík s neuvěřitelnou škálou zážitků. Atraktivní téma, zajímavé zpracování, herecké koncerty. A cosi navíc pro ty, kteří zbožňují A study in Scarlet. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná a velice pomalu plynoucí zábava. Gandalfa mám celkem rád a sem tam mi nějakým tím gestem připomněl i pravého Sherlocka. Nosný příběh není příliš propracovaný, či zajímavý. Spíše se jedná o nějaké to nostalgické vzpomínání, které je do značné míry zkomplikováno zvyšující se senilitou. Vizuálně je snímek vymazlen. Odehrává se ve velmi pěkném prostředí, kde by nejeden človíček na stará kolena určitě rád počkal na smrt. Vyloženě o nudění se snad nemůže být řeč. Jsem celkem kinematograficky uspokojen. Jedná se sice o něco jiného, než jsem si před zhlédnutím přál, ale takové pěknější 3 kousky nemám větší problém dát. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Sir Ian McKellen (Holmes) si udělal kurz včelařství na The London Honey Company ještě před natáčením. (tedvidek94)
  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)

Reklama

Reklama