Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (175)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film mal pomalšie tempo, ale veď aj Sherlock vplyvom staroby spomalil. Aj napriek tomu vôbec nenudil a mal veľmi príjemnú atmosféru a vizuálne sa mi páčil. Príbeh je celkom zaujímavý, prelínanie skutočnosti, spomienok na minulosť, postupné odkrývanie starého prípadu a do toho výborné herecké výkony troch hlavných predstaviteľov (McKellen, Linney, Parker) ... ja som spokojná. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že na začátku Mr.Holmes nasbíral slušných osmdesát procent, jistě od věrných fanoušků A.C.Doyleho. Postupně pak hodnocení klesalo a klesalo, samozřejmě, obyčejným "hltačům" snímek nesedl. Není to nic mimořádného, žádná super detektivka atd. Přitom autor knihy zamýšlel napsat úplně jiný příběh Sherlocka Holmse. Je to jen jedno velké nepochopení. U mně film naopak zabodoval, pobavil mě a překvapil v tom, co mnohým uniklo. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem napínavý případ a místo toho tvůrci naservírovali paměti, stačí a derniéru slavného detektiva. Celé je to jakési filozofování nad životem, které není moc zajímavé a utahaným tempem běží od začátku do konce. McKellen se do role nesmírně hodí a je škoda, že si Holmese nemohl střihnout dříve......5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že vidieť niektorých ľudí v určitých rolách je priam výsada. Ian McKellen ako Mr. Holmes je absolútne fantastický a je silným ťahacím elementom tohto výrazného dramatu. Jeho priateľstvo s Rogerom je vynikajúco stvárnené a aj mladý Milo Parker, ktorý ho hrá je skvelý. Je skvelé vidieť Sherlocka v inej role než detektíva a môžeme viac načrieť do jeho postavy a plus tam sledujeme dokopy tri príbehy. Sherlock v 60-tke, keď riešil svoj posledný prípad, Sherlocka pár týždňov dozadu v Japonsku a nakoniec Sherlocka, ktorý sa vrátil a píše pravdivú verziu svojho posledného prípadu. A najhoršie na tom je, že si nevie spomenúť, lebo v 93 rokoch už pamäť tak dobre neslúži. A je vidno, že ho to trápi. Film má veľkú hĺbku a pre mňa to bola radosť sledovať. Veľmi pekne stvárnený film, výborne zahraný a veľmi sympatické postavy to robia skutočným zážitkom. Myslím si, že ak čakáte detektívku so Sherlockom Holmesom budete sklamaní. Treba film brať podľa toho, čím je. A toto je skôr dráma starého detektíva, ktorý chce prísť na to, čo urobil nesprávne a díva sa sám na seba trošku inými očami než jeho priateľ John Watson alebo široká verejnosť. A už len z týchto dôvodov musím tento film náramne oceniť. Mr. Holmes bol podľa mňa vynikajúcou drámou s 93 ročným Sherlockom Holmesom. Hodnotenie: A ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Včely jsou hodné, vosy jsou zlé. Holmes už je starý a Roger ne. Boj s pamětí v podání nejbrilantnějšího mozku detektivní školy v hodně pomalém, jímavém a úžasně napsaném příběhu. Chybí tu akce, drama je dávkováno jen po nutném minimu. Pravý opak Richieho dynamického blockbusteru. Skvělé herecké výkony a síla vymyšleného příběhu. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)
  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně v Sussexu a Londýně. (Adusa68)

Reklama

Reklama