Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (175)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Velmi odlišná variace Sherlocka Holmese, která se na slavného detektiva kouká z jiného úhlu pohledu na sklonku jeho života, kdy má ke své nejbistřejší verzi, na kterou jsme zvyklí, velmi daleko. A právě v tom je její krása, neboť po mnoha tradičních Holmesovkách se nám dostává netradičního příběhu, ve kterém sice dojde na vyšetřování, ale hlavním předmětem zkoumání je samotný Sherlock a jeho pohled na svět a především dumání nad vlastním životem a jeho významem. Ian McKellen je v titulní roli excelentní a právě díky němu a hloubavým, zajímavým dialogům se ladně přenesete přes pomalejší tempo snímku, neboť vám bude dělat radost trávit s tímto filmem každou minutu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem napínavý případ a místo toho tvůrci naservírovali paměti, stačí a derniéru slavného detektiva. Celé je to jakési filozofování nad životem, které není moc zajímavé a utahaným tempem běží od začátku do konce. McKellen se do role nesmírně hodí a je škoda, že si Holmese nemohl střihnout dříve......5/10 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem sice nečetl (zatím), takže nemám s čím srovnávat (což se brzy změní), ale tenhle televizní film se mi sakra líbil. Je tu celkem zajímavý a funkční detektivní příběh, říznutý nějakou tou lehčí romantikou a dramatem, navrch neopakovatelná, tradiční atmosféra anglického venkova, Ian McKellen jako skutečně vkusný a vynikající Sherlock Holmes a i další obsazení nezklamalo, a za zmínku stojí hlavně role (bohužel malá) Frances de la Tour. Jako detektivka to funguje dobře, stejně jako příběh stárnoucího člověka, který už nemá co ztratit, ale může hodně získat. Délka není nijak zdlouhavá, příběh nenudí, prostě velmi přijemná záležiost, které ale ta červená barva slušela přecijen víc. Navíc je to zajímavé i z hlediska samotné postavy Sherlocka Holmese, protože takhle ho ještě nikdo nenapsal. Myslím, že by Doyle měl radost. A nebo taky ne, já koaždopádně za tohle radost mám, pěkný film. 80%. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že na začátku Mr.Holmes nasbíral slušných osmdesát procent, jistě od věrných fanoušků A.C.Doyleho. Postupně pak hodnocení klesalo a klesalo, samozřejmě, obyčejným "hltačům" snímek nesedl. Není to nic mimořádného, žádná super detektivka atd. Přitom autor knihy zamýšlel napsat úplně jiný příběh Sherlocka Holmse. Je to jen jedno velké nepochopení. U mně film naopak zabodoval, pobavil mě a překvapil v tom, co mnohým uniklo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Starý rozklepaný vyřízený Sherlock, to není asi to, co bychom chtěli vidět, ale i to patří do Holmesova životopisu. Této role se zhostil Ian McKellen, a to navýsost dobře, jak už je u něj obvyklé. Starý muž, který si nic nepamatuje a stále touží vyřešit svůj poslední případ, vzpomenout si jak to vlastně tenkrát bylo, jen na tom už mu v životě záleží. Nakonec je to všecko ale úplně jinak a to je dobře. Zpočátku depresivní, pak ale především laskavý příběh o stáří, samotě a přátelství. Skvělý herecký výkon. 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)

Reklama

Reklama