Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

stration 

všechny recenze uživatele

Flanagan se už nejednou ukázal jako šikovný režisér, který ví co dělá a dokáže pořádně zabrnkat na děsivé struny. Geraldova hra podle Kinga je ale tvrdý oříšek. Celý film se odehrává v podstatě v jedné místnosti a se dvěma herci. Mimochodem by mě zajímalo, jaké by to bylo na jevišti. Kingova kniha stojí především na atmosféře, na vidinách a představách hlavní ženské postavy a na údajně bezvýchodné situaci. To se Flanaganovi do filmu až tak přenést nepovedlo. Herci jsou v pohodě, ale chtělo to nějaký vlastní nápad, kterým statický příběh více rozběhnout. Příště by se měl méně bát režisér a více divák. Takhle to bylo opačně. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

#metoo movie. Sojka mi pověděla, že tyto filmy budeme vídat teď poměrně často. Tak což o to, dějí se horší věci, námět koneckonců není zlý a zejména pokud vůbec nevíte, do čeho vstupujete ("Ježiš to bude celý vo tom, jak jí mučí na posteli a ona se snaží uniknout." "Ježiš tak vono to bude celý vo tom, jak se snaží dostat sama z tý postele." "Ježiš, vono to... jo takhle."), tak ten atypický vývoj celkem v sedačce udrží. Nicméně uslzená střední část, táhnoucí se zdánlivě do nekonečna, nevyvážené herecké výkony a fakt, že 80% filmu je prostříhávání mezi nějakými osmi záběry 103 minutovou stopáž neobhájí. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

» Na opustenej chate počas víkendu sa môže stať aj toto, a keď k tomu ešte nie je po ruke záhradník, či upratovačka, komu by sa mohla Jess vyžalovať, tak to neznamená nič pozitívneho « 『 Chvíľu budem pokračovať, aby ste mali akú-takú predstavu... 』Dvaja ľudia, muž a žena = manželský pár Jessie a Gerald Burlingameovci, ďalej účinkuje nenažrané psisko, neviem, ako sa volal, či sa taktiež praktizujú úvodné, sexuálne hry s policajnými pútami, a do toho postupne zapadajú - postel, infarkt, vnútorní démoni, depresívna minulosť so zatmením slnka, prelínaná častou retrospektívou, t.j. flashbacky. _Ponúkam vám niekoľko kľúčových indícii, z ktorých si môžete vytvoriť kompletnú mozaiku, a tá vytvára naprosto zaujímavú filmovú štúdiu, v ktorej Carla Gugino podáva strhujúci herecký výkon, kde je väčšinou „sporo odetá” , čo vôbec nie je na škodu veci. _ “Majster vedľajších úloh bol mimoriadne pôsobivý, a rovnako aj malý kamarát E.T. -ho mimozemšťana, Elliott, že človek by ani neveril, čo sa to nakoniec z toho útleho chlapčiska vykľulo” ? _ Miša Flanagana a Miša Fimognariho považujem za ucelených tvorcov, ktorých tvorbu sledujem s veľkým očakávaním, a pritom dobré je, že obidvaja spolupracujú, ako director a d.p. Apropo : Hovorí vám niečo Carel Struycken, holandský herec, ktorého ste museli už určite niekde zazrieť, trebárs... ??? ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe v nefunkčnom vzťahu sa Gerald a jeho žena Jessie zhodnú na tom, že potrebujú zmenu, aby mohli zachrániť krachujúce manželstvo. Vyberú sa do izolovaného domu, kde sa chystajú prežiť vášnivý víkend. Všetka vášeň sa však vytratí, keď Gerald dostane zástavu srdca a Jessie zostane pripútaná k posteli. Pomoc vzdialená na stovky metrov, dehydratácia a rozkladajúce sa telo manžela v blízkosti rozbiehajú desivú nočnú moru, z ktorej pre Jessie nie je úniku. - Jeden z najlepších hororových režisérov súčasnosti si tentokrát zobral na starosti velmi náročnú tému na spracovanie, ale zvládol ju dobre. Psychologický nátlak a napätie v tomto horore fungujú perfektne a atmosféra je absolútne bezútešná. Všetko je podporené solídnym hereckým výkonom hlavnej hrdinky, ktorá dokáže uveritelne zahrať jej úlohu v tak brutálnych podmienkach. Je to trochu náročnejšie na pochopenie a miestami to vyzerá trochu chaoticky, ale pre mňa osobne jeden z najzaujímavejších hororových zážitkov v poslednej dobe. V budúcnosti si to ešte určite pozriem, pretože je to podla mňa horor, ktorý treba vidieť viackrát. Mike Flanagan sa so svojím tímom krok za krokom zlepšuje a nemôžem sa dočkať toho, s čím príde ďalej. + herec z Ouija: Origin of Evil + herečka z Oculus, Demon Legacy, Hush a Ouija: Origin of Evil + herec z 13 Sins, Kristy a Demonic ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi to mal byt nejaky mix hororu a halucinogeneho filmu, ale nakoniec z toho vyliezla nudna manzelska konverzacka behom ktorej v mysli ustrednej hrdinky prebieha nekonecny rozhovor medzi nou a jej mrtvych chlipnym manzelom o tom, preco im nefunguje manzelstvo. Ked uz nieco podobne, tak rozhodne film 127 Hours je mensia nuda. 3/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Na začiatku filmu, keď manželia idú v aute, je možné počuť rozhlasovú správu o najnovších zločinoch vykrádača hrobov („The Moonlight Man“). (Pat.Ko)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Stephena Kinga, která vyšla v roce 1992. (SONY_)

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama