Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (671)

Zíza 

všechny recenze uživatele

To jsem netušila, že Hanks potřebuje prachy, že je ochotný hrát v něčem takovém. Ale tak třeba je dal na charitu. Nebo na výuku historie. Nebo symboliku... Vlastně je to dost o ničem. Jestli chcete akci, tohle není zrovna to pravé. Jestli chcete někoho na útěku, dalo by to snad i doporučit. Pokud chcete někoho na útěku, během něhož stačí vyvalit z pusy spousty nesmyslů znějících skvěle, tak tohle by se dalo doporučit. A pak je tu taky ta část s tím virusem. Máte rádi virus? Třeba takový, co vyhladí valnou část lidstva? Tak v tom případě taky nemohu doporučit. Natočené fádně, scénář slabý, protože předloha je slabá, tady se asi nedalo moc dělat. Herecké výkony na takové béčko (?) standardní. Nějak vás už tou špínou provedou. Hodně slabé 2*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

VANADIHO. Není to anagram? Ano, je to anagram..! Howard se snažil absenci kvalitní látky vyvážit vizuálními nápady a intenzivnější akcí, ale proti větrem poháněným lopatkám nezáživné fabulace neměl sebemenší šanci (obzvláště když si vzal do hlavy, že krom Langdona trpí amnézií i divák). Zaplaťpánbůh za indické stéblo Irrfan Khan, které mě tahalo z rezervoáru, v němž ekoteroristé místo pragmatičnosti volí okázalost a virus neplodnosti přenechává místo kečupovému moru.. Úplně vidím, jak producent vysvětluje Danu Brownovi, že jestli se nepodepíše pod Koeppův vyšperkovaný scénář, dostane jen 2,5 % ze zisku namísto 3 % a to by mohlo nejeden běžný účet mrzet.. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko tohto roku vstupovalo do kina "Inferno" rozhodol som sa ešte v júli pozrieť si opäť dva predchádzajúce filmy. A musím povedať, že The Da Vinci Code je podľa mňa vo filme neskutočná a dlhá nuda. Angels & Demons sa podľa mňa celkom drží, ale najmä vďaka tomu, že je to dynamickejšie, akčnejšie a menej sa vo filme vysvetľuje. A dúfal som, že v tomto filme budem môcť byť spokojný aspoň tak ako pri "Angels & Demons." A hoci nemôžem povedať, že by som z filmu ostal nadšený, tak spokojný celkovo nakoniec som. Tom Hanks je skvelý herec a minimálne on v role Roberta Langdona je opäť skvelý. A vizuálne sa je v tomto filme určite stále na čo dívať. Veľa kostolov, bazilík a podobných budov, ktoré určite stojí za to vidieť. A ani ostatní herci nie sú špatní. Ben Foster, Omar Sy, Felicity Jones... a podobne. Takže čo sa hereckých výkonov týka, som celkom spokojný. Problémom filmu sú ale v prvom rade Dan-Brownizmy. Neviete čo tým myslím? Poďme si ich vymenovať - a) V úvode filmu niekto dôležitý umrie. b) Osoba, ktorú považujeme za hlavného zloducha je menší zloduch, ktorý nechce spôsobiť katastrofu, ktorú sa R. Langdon snaží zastaviť. c) Hlavný zloduch je niekto, kto sa tvári ako kladný hrdina. d) R. Langdon na konci získa niečo, čo je pre neho veľmi dôležité. e) R. Langdon bude spolupracovať s mladou ženou. A takto by sme mohli pokračovať. Toto sú ale také najvýraznejšie, ktoré vidíme okamžite. Na druhú stranu je ale treba povedať, že jeden twist ma celkom prekvapil. Ale nebudem spoilovať dej. Druhý problém filmu je pre mňa fakt, že Zobristov plán je vo filme dosť nedomyslený. Prečo tvrdil, že vírus zabije správnych ľudí? Ako vedel, že to skutočne zabije len polovicu ľudstva? Nemohlo sa niečo vymknúť spod kontroly? Mal vôbec záložný plán, alebo to poňal fakt štýlom - "Hop alebo trop?" To sú otázky, na ktoré nedostaneme odpoveď. Aby som však ešte jedno pochválil, tak spomeniem halucinogénne vízie R. Langdona. Tie sú veľmi zaujímavé. Celkovo ma ten film bavil viac ako "The Da Vinci Code" ale mojim obľúbeným filmom asi stále ostáva "Angels & Demons." Uvidíme, čo nám prinesie roku 2018 The Lost Symbol Hodnotenie: B- ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průjemný pokračování dvou lepších dílů, kde Tomík zase jednou letí zprasit ééé spasit svět, cestou necestou, polem nepolem řeší hádanky za vydatný pomoci sexy FelaceTy a k tomu jako bonus trpí částečnou ztrátou paměti. Jak už to v těchto snímkách bejvá, zase s ním chce někdo vyjebat a někdo naopak nastavuje...pomocnou ruku...aby s ním následně mohl vyjebat. Takže nic novýho pod sluncem nás nečeká, na knížku se to nečape ani omylem a film z hlavy vyšumí tak rychle, až je to záhadný (jako fakt, viděla jsem to včera a dnes pátrám v paměti jak to vlastně bylo) . Z vedlejších postav mě naprosto iritovala (tj slušně napsáno SRALA) ta policajtka s držkou buldoka, co vypadala, že má permanentně krámy a naopak mi sedl džentlmen co lidi krásně zabíjel zezadu nožem do krčku. Sice měl bulvy dvacet čísel před zbytkem obličeje a já dumala, jestli by si neměl povolit gumičku, ale jinak byl v cajku. Konec dopadne strašně nečekaně - Tomík zachrání svět - a já to už znova vidět nepotřebuju. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako zase je fajn, že film ušetří čas za sledování cestománie - Itále, protože tady to s Hanksem a spol v tý základní kostce dějiny - acrhitektura zmáknem taky, jsou tam nějaký výklady o peklu a různý rozlušťovačky co člověka časem začnou nudit, protože je to furt na jedno brdo. Zpočátku to mělo docela tempo i když teda Hanks pod Eastwoodem a Hanks pod Howardem to jsou dva úplně jiný Hanksové. Žádná další postava mě přes noc neutkvěla v paměti, takže z téhle pozice docela nuda. Co se mě líbilo bylo finále v chrámu, takový originálnější, akčnější a docela hezký na oko. Pokud jde o ucho, tak to dostalo asi nejlepší zážitek, ale Hans Zimmer je zkrátka dlouhodobě výbornej pečovatel o divákovi uši. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Inferno je síce štvrtou časťou série s Robertom Langdonom, ale len treťou, ktorá sa dostala na filmové plátno. Tretia kniha s názvom  "The Lost Symbol" sa zatiaľ sfilmovania nedočkala. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. října 2016 ve Florencii. (Varan)
  • Pôvodne stanovilo štúdio Sony premiéru filmu na 18.12.2015, neskôr ju však kvôli silnej konkurencii v podobe Star Wars: The Force Awakens presunulo na 14.10.2016. Nakoniec, na začiatku roku 2016 sa premiéra posunula posledný krát a to o 2 týždne neskôr, na  28.10.2016. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama