Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (671)

klerik 

všechny recenze uživatele

Predloha je exkrement, to je jasné. Ale film je z existujúcej trojice brownoviek najlepší. To vysvetľovanie a odhaľovanie motivácií bolo síce miestami na hrane znesiteľnosti, ale inak slušný triler. Stále však Howarda nechápem, že všetky langdonovky točí akoby šlo o lacné televízne filmy - kým v ANJELOCH A DÉMONOCH občas ešte zapracoval na pár vizuálne zaujímavých scénach, tu pôsobí vizuál strašne lacno a tie snové či vnútorné obrazy sú fakt trápne (pozerám sa na obraz, kde je zachytený boj armád a v duchu si predstavým boj armád... ach bože môj). Dementný záver knihy je našťastie zmenený, takže postavy nevyzerajú ako idioti a vo finálnej akcii im držíte palce... Aj napriek tomu, že na Hanksa je každým rokom žalostnejší pohľad... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Howardova cesta za osvětou po tolika letech dopadla až na otravný začátek podobně jako předchozí díly. Záleží jestli člověk inklinuje k Brownově populistické literatuře a asborbuje Hanksova stárnoucího Langdona, který tentokrát po většinu není mozkem celé té honby za pokladem (tedy skoro). Tím je půvabná Felicity Jones, která se sice nestala soňáckou Felicií Hardy, ovšem zde jí to sedlo perfektně. Ten poslední díl si už jen ke zkompletování celé série rád dám a ačkoliv se i nadále stojím za tím, že ačkoliv mě 1 knížka velice bavila, filmy za pochybnou kvalitou předloh nezaostávají, ovšem jiný režisér by to možná zvládl o něco mýtičtěji...7/10 ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano, dávám dvě hvězdy, protože tohle mi přišlo jako nejslabší díl, ale nemyslím to ve zlém, takovýhlech dobrodružných filmů je strašně málo a to mě mrzí. Je to dobrá série i když trochu promíchaná, když tohle měl být až čtvrtý díl, tak tedy nevim jak udělají další mají vtom docela bordel tvůrci. Tady mě nebavili záporáci, i když jejich ambice měli fajn myšlenku. Hanks tu vypadá dost mrtvě, ale to byl nejspíš účel, i tak mě jeho postava baví hodně, ostatní mě ani tak nebavili a to je právě ten důvod proč dávám tak málo. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ron Howard nás první hodinu tak trošku tahá za fuselki, aby přišel s obratem, nevěrohodným až hrůza. Stejně jako celý film. Působí jako hodně nepovedený, laciný slepenec, který se nakonec úplně rozsype. Nefunguje tu skoro nic. Akce, napětí a dialogy jsou mdlé až hrůza a největší chybu spatřuji ve scénáři, nebo možná knižní předloze, která je určena pro velmi masové publikum, kam já se rozhodně neřadím. Herecký ansámbl nemá pak co hrát a ani chudák Hanks to sám nezachránil a to jsem ho v Sullym tak chválil. Tady kromě pár světlých okamžiků a úsměvného konce nemá sám co nabídnout. Škoda, Tome, možná s jiným filmem a hlavně s jiným režisérem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko tohto roku vstupovalo do kina "Inferno" rozhodol som sa ešte v júli pozrieť si opäť dva predchádzajúce filmy. A musím povedať, že The Da Vinci Code je podľa mňa vo filme neskutočná a dlhá nuda. Angels & Demons sa podľa mňa celkom drží, ale najmä vďaka tomu, že je to dynamickejšie, akčnejšie a menej sa vo filme vysvetľuje. A dúfal som, že v tomto filme budem môcť byť spokojný aspoň tak ako pri "Angels & Demons." A hoci nemôžem povedať, že by som z filmu ostal nadšený, tak spokojný celkovo nakoniec som. Tom Hanks je skvelý herec a minimálne on v role Roberta Langdona je opäť skvelý. A vizuálne sa je v tomto filme určite stále na čo dívať. Veľa kostolov, bazilík a podobných budov, ktoré určite stojí za to vidieť. A ani ostatní herci nie sú špatní. Ben Foster, Omar Sy, Felicity Jones... a podobne. Takže čo sa hereckých výkonov týka, som celkom spokojný. Problémom filmu sú ale v prvom rade Dan-Brownizmy. Neviete čo tým myslím? Poďme si ich vymenovať - a) V úvode filmu niekto dôležitý umrie. b) Osoba, ktorú považujeme za hlavného zloducha je menší zloduch, ktorý nechce spôsobiť katastrofu, ktorú sa R. Langdon snaží zastaviť. c) Hlavný zloduch je niekto, kto sa tvári ako kladný hrdina. d) R. Langdon na konci získa niečo, čo je pre neho veľmi dôležité. e) R. Langdon bude spolupracovať s mladou ženou. A takto by sme mohli pokračovať. Toto sú ale také najvýraznejšie, ktoré vidíme okamžite. Na druhú stranu je ale treba povedať, že jeden twist ma celkom prekvapil. Ale nebudem spoilovať dej. Druhý problém filmu je pre mňa fakt, že Zobristov plán je vo filme dosť nedomyslený. Prečo tvrdil, že vírus zabije správnych ľudí? Ako vedel, že to skutočne zabije len polovicu ľudstva? Nemohlo sa niečo vymknúť spod kontroly? Mal vôbec záložný plán, alebo to poňal fakt štýlom - "Hop alebo trop?" To sú otázky, na ktoré nedostaneme odpoveď. Aby som však ešte jedno pochválil, tak spomeniem halucinogénne vízie R. Langdona. Tie sú veľmi zaujímavé. Celkovo ma ten film bavil viac ako "The Da Vinci Code" ale mojim obľúbeným filmom asi stále ostáva "Angels & Demons." Uvidíme, čo nám prinesie roku 2018 The Lost Symbol Hodnotenie: B- ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. října 2016 ve Florencii. (Varan)
  • Točilo se mimo jiné ve Florencii, v Benátkách, v Budapešti a také v Turecku. Natáčelo se od 27. dubna do 21. července 2015. (rakovnik)
  • Inferno (2016) je treťou filmovou adaptáciou, ale ide o štvrtú knihu.Vynechaná bola tretia s podtitulom "Stratený symbol". Podľa spisovateľa Dana Browna se filmárom nepodarilo prísť na to, ako urobiť záporáka dostatočne výrazným. Filmová série tiež stavia na medzinárodných trhoch a "Stratený symbol" je na USA príliš úzko zameraný. Preto sa rovno prešlo k Infernu, ktoré je zasadené do Talianska a Turecka, kde sa venuje globálnej hrozbe. Podľa Entertainment Weekly, román nebol dostatočne vhodný na sfilmovanie nakoľko jedným z vrcholov knihy je naháňačka, ktorá sa celá odohráva v temnote, čo sa na plátne ukazuje špatne. Režisér Ron Howard už v minulosti uviedol, že vzniklo niekoľko verzií scenára, ale žiadna nebola uspokojivá. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama