Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (671)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší než Andělé, lepší než Šifra. Pěkné památky a Hanzova muzika sic k pozitivnímu hodnocení stačí, ale Brown tentokrát zamakal i na zápletce a nechává panděrátého Hankse zachraňovat svět před nebezpečným patogenem. Což je fajn, cheesy, ale fajn. Pekelné halucina jsou povedené, i když trochu rušivé v celkovém kontextu, ale na Danteho já slyším. Kdo ví na co jde, odejde spokojen. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

50 % Inferno nemá moc co originálního říct a bohužel je vidět, že tohle všichni dělají jenom pro prachy. Začátek není špatný a postupné odhalování toho, o co tu vlastně jde, celkem zábavné. Vydrží to zhruba do chvíle, než postavy opustí Florencii. Pak už následuje jen výplach o tom, jak několik postav je vlastně na jiné straně, než se zdálo. Přinejmenším ale oceňuju, že tentokrát do příběhu nejsou zapletené dávnověké konspirační plány. Přesto je nelepší na celém filmu výlet do fešné Florencie a jejího Starého paláce (Palazzo Vecchio). Ovšem ten výlet do Benátek, jenom aby tvůrci ukázali Benátky, byl zbytečný a nejspíš i drahý. Plán hlavního antagonisty vlastně připomíná Watchmen, kde je hlavní antagonista ochotný zabít miliony lidí, aby zachránil miliardy. I tady je tenhle plán do určité míry ponechaný jako ambivalentní a jeho tvůrce není megalomanský šílenec ale boháč, který dospěl k extrémnímu řešení, jak zachránit lidstvo a svému plánu a lidstvu jako celku je taky naprosto oddaný. Jenže na rozdíl od Wachmen tady jasně převažuje přístup humanismu bez promyšlených následků. Zkrátka vás film nenechá na pochybách, kdo je na "dobré" straně. Chápu, že černobílá moralita půjde na vrub předloze Dana Browna a filmové studio si to tak nejspíš stejně vyžádalo, přesto je škoda, že počínání "dobrých" postav není jedinkrát zpochybněno, protože tak mohl vzniknout zajímavější film než pouhý trip po Florencii, Benátkách a Istanbulu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

VANADIHO. Není to anagram? Ano, je to anagram..! Howard se snažil absenci kvalitní látky vyvážit vizuálními nápady a intenzivnější akcí, ale proti větrem poháněným lopatkám nezáživné fabulace neměl sebemenší šanci (obzvláště když si vzal do hlavy, že krom Langdona trpí amnézií i divák). Zaplaťpánbůh za indické stéblo Irrfan Khan, které mě tahalo z rezervoáru, v němž ekoteroristé místo pragmatičnosti volí okázalost a virus neplodnosti přenechává místo kečupovému moru.. Úplně vidím, jak producent vysvětluje Danu Brownovi, že jestli se nepodepíše pod Koeppův vyšperkovaný scénář, dostane jen 2,5 % ze zisku namísto 3 % a to by mohlo nejeden běžný účet mrzet.. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V brownovském žánru dobrá, odpočinková zábava. Navíc Dante, Florencie, Benátky, Istanbul. Nijak mě to nepohoršilo, spíš se divím, že jsem to neviděla dřív. Šifra mistra Leonarda to není, myslím knižní, která je perfektním trhákem, (filmová verze na ni nedosáhla ani náhodou), ale vidět se to dalo. V záplavě všelijakých jiných hloupostí? Pohodová božská komedie. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, ktorý si (podľa anotácie aj podľa rečí hlavných hrdinov) zamieňa protichodné pojmy „zachrániť svet“ a „zachrániť ľudstvo“. Pretože zachrániť ľudstvo znamená zničiť svet, a tu sa zachraňuje ľudstvo. Svojim spôsobom bol Bertrand Zobrist fascinujúci, hoci jeho finálne riešenie nepovažujem za akceptovateľné (aspoň vo filmovej podobe nie - v knižnej to bolo inak). Jeho prvšie, menej radikálne návrhy sa spomenú len okrajovo a zapadnú v deji. Vo výsledku je to len také strašenie depopulačnou agendou, ktorá v skutočnosti neexistuje. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Pôvodne stanovilo štúdio Sony premiéru filmu na 18.12.2015, neskôr ju však kvôli silnej konkurencii v podobe Star Wars: The Force Awakens presunulo na 14.10.2016. Nakoniec, na začiatku roku 2016 sa premiéra posunula posledný krát a to o 2 týždne neskôr, na  28.10.2016. (beso74)
  • Aby filmárom nikdy nechýbala Danteho posmrtná maska, rekvizitárske oddelenie ich vyrobilo rovno 15. (Zdroj: ITAfilm)
  • Počas nakrúcania vo Florencii produkcia poskytla dotáciu palácu Palazzo Vecchio. Táto dotácia poslúži na obnovenie miesta, kde je uložená skutočná posmrtná maska Danteho Alighieriho. (Zdroj: ITAfilm)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama