Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 5

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (192)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Škoda že Idris Elba nemá víc akčních rolí. Sedne mu to. Má charisma, hlubokej hlas a když mlátí lidi svejma obříma prackama, tak se na to dobře kouká. Richard Madden byl jako kapsář taky ok. Scéna v baru, když ukrad peněženku individuu s učesem á la Mozart, byla fakt povedená. Prostě příjemnej film, jen mi trochu vadilo to vyhrocený protestování. Btw potitulková píseň nazpívaná samotným Idrisem Elbou je jedna z největších zhůvěřilostí, co jsem kdy slyšel. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Až dosud by mě nenapadlo, že by se mi nějaký film s Irbisem Elbou mohl líbit ... asi to bylo díky Richardu Maddenovi, ten chlap je nejenom opravdu pohledný, ale i fakt dobrý herec ... v roli kapsáře jsem ho fakt žral a fandil jsem mu ... a taky, že Elba byl dabovaný chlápkem se správně drsným hlasem a zároveň i příjemným tónem ... v originále totiž má Irbis fakt protivný hlas a není to přirozeně dobrý herec ... nemá charisma ... tady ovšem mu role víc než sedla a bylo to konečně koukatelné, zábavné, úsměvné ... jinak pro mě bývá kazivým článkem filmu ... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Blbá zhoda okolností môže za to, že miestny vreckár s pochybnou minulosťou sa zapletie do Atentátu v meste Paríž ktorý má ale maskovať oveľa horší zločin. Kto všetko je do tejto hry zapletený? Herecké obsadenie: Ešte som nevidel zlý film s Idrisom Elbom. Priemerných je dosť ale vyslovene zlý som ešte nevidel. Prevedenie: V podstate pri zapnutí filmu očakávate akčné béčko a to v dokonalej miere aj dostanete. Akcia je plynulá a je jej tam dosť a všetko to má nijakú logiku, ktorá smeruje k rozuzľujúcemu koncu. Pocity: Okrem Idrisa a Roba Starka tam je zvyšok kastingu banda nesympatických dementov, ktorý hrali asi po prvý raz. Našťastie na ich výkonoch vôbec nezáleží lebo Idris to celé ovládol sám a tak je to dobre. Pridaná hodnota: Pozerateľné akčné béčko s kvalitnými hlavnými postavami. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Francouzi pořád umí i když si myslím, že to mohlo být o něco nekompromisnější a drsněji natočeno a také mě kromě Elby žádná z dalších postav významněji nezaujala, takže zůstanu na velmi slušných 3*, protože je to jinak ukázka velmi slušný práce z natáčením akčních scén a jejich provedení. Kvalitní řemeslo.65% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sympatická pařížská akčňárna se zarputilým Idrisem v roli CIA badasse, který svým neposloucháním rozkazů & obcházením předpisů & střílením lidí všechno vyřeší. Skoro jako by jeden z (těch lepších) scénářů spadl z Bessonova stolu. Půjčuje si to od každého trochu, ale rejža James Watkins, který zabodoval už s Jezerem smrti to vždycky nějak vybere do žánrově líbivé uličky. No a ponaučení na závěr? Třeba to i přesvědčí americké čórky neokrádat evropské turisty. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Všichni mluví o USB disku jako o harddisku, což je evidentně špatně. (Hal_Moore)
  • Společnost StudioCanal hned v pátek, den po útocích v Nice, přestala svůj film s ohledem na oběti útoku inzerovat a o víkendu požádala provozovatele kin, aby jej přestali promítat úplně. Data premiéry se přitom posouvala už dříve, kvůli předešlým listopadovým útokům v Paříži. Distributor už hotový snímek pozdržel a do kin šel až v dubnu v Británii. (Gogen)
  • Dodávka sa dostáva do kolízie s viacerými autami, čím si poškodí prednú karosériu. V striedavých záberoch medzi haváriami ju má ale v poriadku. (Tomy_TO)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama