Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danila je úplně obyčejný mladík. Na svém milovaném discmanu Sony nejraději poslouchá rockovou skupinu Nautilus. Dokončil vojenskou službu v ruské armádě a je nezaměstnaný. Zrovna dorazil do Petrohradu, aby se podíval po svém starším bratrovi Viktorovi, ale zatím neví, že ten se zde uchytil jako nájemný vrah. Bez jakéhokoliv uvítání zatahuje Viktor svého mladšího a méně zkušeného bratříčka do "rodinného podniku". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Zítra mi začíná druhý semestr z ruštiny a vypadá to, že jsem si předměty nastavil tak, že se budu velmi soustředit na ruský filmy. Pokud se v této oblasti vyznáte tak mi dáte určitě za pravdu, že Brat je to, co by většina Rusů označila jako kultovka. Na film jsem se hodně těšil, u nás na fakultě je vcelku vyzdvihován a musím říct, že má vysoká očekávání splnil. Postavy zde jsou pohotové a nepředvídatelné, všechno je v akci, je to drsné podloubí ruského undergroundu, které nám doprovází nespoutaná hudba. Jestli mám někomu doporučit typický ruský film, kde by se mohl prokázat nějaký východní rukopis asi bych tasil tento. Vůbec jsem to neměl v plánu, ale pokud je dvojka alespoň trochu únosná jdu do ní. Petrohrad a místa filmování pohladí po duši. прекрасный жесткый фильм Spokojent ... ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Upilovaná brokovnice - toť rajský pohled, ale celé je to jakési podivně... cizí. Ruské. Nelogické chování předčasně dospělého vojenského drsňáka občas nejde na rozum (např. scéna na tržnici - tlumič vyhodí, aniž by vystřelil a poté, co se převlékne, aby byl nenápadný, zase začne prchat). Ale úplně zlé to nebylo. Navíc jsem čekal, že Tatar bude jako nájemný vrah větší masér! ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Ikonický dialóg filmu: "Čím si bol na vojne?" Danila (brat): "Pisárom na štábe.". Ikonická kapela filmu: Nautilus Pompilius. Brat zháňa (často márne) jej cd v music shopoch, ide na jej koncert v Piteri, napokon zoženie pirátsku videonahrávku ich koncertu. S obľúbenou skupinou je tesne spätý i jeden z hrdinových obľúbených predmetov - discman. Ten mu raz i zachráni život, pretože po ňom idúca guľka sa roztriešti práve o discman pripnutý za opasok. Ďalšími obľúbenými predmetmi sú zbrane - klasický revolver a v zábere brokovnica. S nekonečnou trpezlivosťou Danila zbrane vylepšuje, vyrába pre ne špeciálne náboje a podobne. Krásy Sankt Peterburgu (ľudovo Pitera) sú ukázané najviac prostredníctvom tržníc, starého luteránskeho cintorína. Sem tam sa mihne i iná pamiatka, napr.bronzový Medený jazdec (pamätník cárovi Petrovi Veľkému) na žulovom podstavci. Mestom prechádza zvláštna prázdna žltá električka (prázdna ako hrdinovia filmu), byty pôsobia zanedbane a ošuntele, všade plno fliaš, ubližovania ženám, ich poddajnosti násiliu, všade samá šlapka alebo bezdomovec. Alebo mafiánsky vydierač a násilník. Ruský štandard. Русский Стандарт. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá drsná ruská škola. Old school tvrdých ulic. Film se nese na vlně podobné Bumer (2003). Po shlédnutí mám pocit, že se jedná tak trochu o ruského Švejka, co umí zabíjet. Melancholická linie ošklivých událostí odráží ruskou kulturu z nižších pater společnosti. Pro tento styl filmu je třeba mít speciální místo v srdci. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ruský thriller o chladném ruském zabijákovi, který předčí svého staršího bratra. Jeho "kamarádem" je německý bezdomovec, přežívající na petrohradském luterském hřbitově. Marně jsem ve filmu hledal nějakou myšlenku. Napínavé to je, ale pouze na jedno zhlédnutí. Balabanovův Topič se mi zdá lepší, i když ani tam žádné hlubší myšlenky nejsou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Úvodné scény z Priozersku sa tam skutočne natáčali. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama