Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Benjik 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. Ze všech kreslených Asterixů je tento nejdospělejší a nejvíc v něm fungují emoce (plus dvě velmi depresivní pasáže, tu v pouši a tu v bouři, kdy se Asterix topí ve vězení), stejně tak má nejspíš i nejnosnější příběh, který nabízí hned několik dokonalých - různě variabilních - situací, ať už jde o převlékání plášťů, neschopnost gladiátorských trenérů, výcvik v armádě, či tržní hospodářství. Český dabing je naprosto bezchybný a podporuje nekonečnou hláškovitost filmu. Film je pro mě těžká nostalgická bomba, miloval jsem ho odmala, a já byl odmala dost náročný divák. A časem tenhle klenot jen nabírá na síle, protože je všechno, co už dnešní animáky prakticky nejsou - hravý, dělaný s opravdovou láskou, nekorektní, ostrý, velmi drzý a místy až temně dospělý. 10/10................"Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě."...."Neničit les? Aha, ty myslíš tohle. Ale dyť ten les není skoro vidět, protože je to tu samej blbej strom!" ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to debil. Je to imbecil,“ prehlási znechutene rímsky kapitán vo chvíli, keď nový, prehnane ambiciózny desiatnik, do vojenskej pevnosti privedie dvoch zajatých Galov z neďalekej dedinky. Takže je jasné, aká strašná pomsta bude zo strany jej obyvateľov nasledovať. Malá galská dedina totiž odoláva (vďaka čarovnému elixíru, ktorého sa stačí napiť a štamgasti hádžu desiatky nepriateľov sto metrov do vzduchu za tri sekundy) nepriateľskej rímskej invázii a pokojne si žije svoje bežné galské životy uprostred lesa. Keď ale spomenutý desiatnik zajme niekoľkých z nich, jeho nadriadený ich ustráchane pošle do Ríma, aby sa na jeho hlavu nezniesla strašná galská pomsta. Asterix, Obelix, jeho pes Idefix (+ fľaška elixíru), sa teda vyberú zničiť Koloseum... Čo dodať, Asterix je bombový komiks s desaťročia dlhou tradíciou kreslených príbehov, ale i výborných kreslených celovečerných filmov. ()

Reklama

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší filmový Asterix všech dob! Jistě, jsem ovlivněn tím, že to bylo moje první asterixovské setkání, ale to naprosto neovlivní můj pohled na tento film. Už jen úvodní (a závěrečná :) hudba tomu musí dát za pravdu. Je pravda, že 12 úkolů tomu šlape na paty, ale i tak tohle mám nejradši. Měl jsem spoustu komiksů s Asterixem, ale tohle je vskutku skvělá vzpomínka na mé mládí, kdy jsem to sledoval dokola. Idefix, Asterix, Obelix a jeho zamilovanost mě dodnes doprovází světem. Vskutku legendární dílo, u jehož intra se mi chce plakat štěstím a nostalgií. Nemohu jinak, pět. // Viděl jsem a vždy budu v českém dabingu. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ze všech dílů můj nejoblíbenější. Příběhově nejepičtější i nejzábavnější podívaná s krásně zpívající a i v komiksu sexy vypadající Falbalou :-) Třeba takový úsek na stráži přímo miluju:"Si tady nový?!?...Tak si zapiš za uši, že na Galy nebudeš nikdy útočit, rozumíš, debile jeden zelenej??"...Ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnějších, nikdy tam nelez kreténe!..." :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch příběhů, které mám docela rád a které mi přijdou zábavné. Celý příběh je vlastně jenom cestou za záchranu, ale na kresbě je vidět, jak se i v animovaných filmech vyvíjela a je jiná než předchozí snímek, navíc využívá - ku prospěchu věci - i jiný druh postav. Jeden z těch lepších dílů Asterixe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)

Reklama

Reklama