Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

peiton 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávočka je moje celé detstvo,konkrétne tento jeden diel,tento ,,ma bral" zo všetkých dielov najviac..Musím chváliť,na tú dobu veľmi vydarený animák.Mám taký dojem,že s odstupom času si to budem chcieť pozrieť znova.Navarím kakavko,zakryjem sa dekou,ponorím sa do sentimentálnej melancholickej nálady,ktorá ma prenesie do detských čias :D :D :D ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Inu, o žádný zázrak se vpravdě nejedná. Děj z valné většiny postrádá logiku, lektvaru se vypilo všeho všudy pár misek, akce téměř chybí a vlastně celkově lze říct, že 95% filmu se nic moc neděje. Na druhou stranu nutno říci, že je docela umění i u takto krátké stopáže dosáhnout toho, aby některé scény zasloužily řádně prostříhat. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný film, který jsme se sestrou sledovali na videokazetě, dokud nám ji táta nepřemazal. PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA je ukázkou toho, že i převracení historických faktů (Koloseum v Cézarově době ještě nestálo, Bretonci rozhodně nemluvili anglicky a Španělsko neexistovalo) nemusí nijak vadit, když je podáno vtipně a s nadsázkou. Navíc si myslím, že takhle nádherně sprostý dabing by pro děti už dnes nikdo nevyrobil. "Vždyť to jsou Galové. Ten debil!" (85.) ()

Benjik 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. Ze všech kreslených Asterixů je tento nejdospělejší a nejvíc v něm fungují emoce (plus dvě velmi depresivní pasáže, tu v pouši a tu v bouři, kdy se Asterix topí ve vězení), stejně tak má nejspíš i nejnosnější příběh, který nabízí hned několik dokonalých - různě variabilních - situací, ať už jde o převlékání plášťů, neschopnost gladiátorských trenérů, výcvik v armádě, či tržní hospodářství. Český dabing je naprosto bezchybný a podporuje nekonečnou hláškovitost filmu. Film je pro mě těžká nostalgická bomba, miloval jsem ho odmala, a já byl odmala dost náročný divák. A časem tenhle klenot jen nabírá na síle, protože je všechno, co už dnešní animáky prakticky nejsou - hravý, dělaný s opravdovou láskou, nekorektní, ostrý, velmi drzý a místy až temně dospělý. 10/10................"Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě."...."Neničit les? Aha, ty myslíš tohle. Ale dyť ten les není skoro vidět, protože je to tu samej blbej strom!" ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix, nejlepší animovaná komedie, nejlepší francouzská komedie. Tolik absurdního, inteligentního, fyzického i slovního humoru v každé scéně, kolik jen je možné. Nemluvě o krásné animaci s dokonalou atmosférou a... to sousloví mi fyzicky ubližuje... dokonalým-českým-dabingem. ___ "What he says?" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)

Reklama

Reklama