Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Asterix, ten Riman, čo si bol k nemu prívetivý, je ku mne tiež prívetivý. Smiem byť k nemu aj ja prívetivý?"     Nikdy som nepatril k priaznivcom kreslených príbehov Asterixa, takže to všeobecné nadšenie na ČSFD vôbec nezdieľam. Dokonca sa domnievam, že tie filmy (vrátane tohto) tu sú výrazne nadhodnotené (stačí si všimnúť, ako diametrálne odlišné je hodnotenie na IMDb). "Prekvapenie pre Cézara" patrí u mňa ešte k tým lepším dielom. Okrem celkom peknej hudobnej i výtvarnej stránky (páči sa mi vykreslenie Ríma, najmä toho nočného) oceňujem, že to nie tak rozbité, ale to má ucelenejší príbeh (tá dobrodružná cesta svetom ma celkom bavila). Výborným humorom to síce nejako zvlášť neplytvá, ale zase to z tejto stránky nie je ani tupé a je tu dokonca zopár scén, na ktorých som sa celkom dobre pobavil (úrad s informáciami, medzinárodní legionári, kúpele, koloseum). ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší filmový Asterix všech dob! Jistě, jsem ovlivněn tím, že to bylo moje první asterixovské setkání, ale to naprosto neovlivní můj pohled na tento film. Už jen úvodní (a závěrečná :) hudba tomu musí dát za pravdu. Je pravda, že 12 úkolů tomu šlape na paty, ale i tak tohle mám nejradši. Měl jsem spoustu komiksů s Asterixem, ale tohle je vskutku skvělá vzpomínka na mé mládí, kdy jsem to sledoval dokola. Idefix, Asterix, Obelix a jeho zamilovanost mě dodnes doprovází světem. Vskutku legendární dílo, u jehož intra se mi chce plakat štěstím a nostalgií. Nemohu jinak, pět. // Viděl jsem a vždy budu v českém dabingu. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix málo kdy zklamou, i když novější příběhy jsou opravdu slabé, překvapení pro Cézara patří určitě mezi to lepší se zmíněnou galskou dvojicí. Příběhu se už tradičně některé prvky dají vytýkat, ale proč, když je to příjemná zábava, která není pouze pro děti. Zbytečné srovnávat s komiksem, který je prostě jiný a má jiné kouzlo než animovaná filmová zpracování. ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, jsou tohle přátelé? Já už tomu vážně nerozumím... Doma to byli nepřátelé, v Africe přátelé, to abych se na to zeptal Julka!" anebo... A: What he says? B: Co říká? A: What he says? B: Co říká? C: Já myslet, že on se ptát, co vy říkat! anebo... A: Obelixi, kolikrát jsem ti říkal ať neničíš ten les!? B: Jakéj les? Vždyť je tu jen saméj pitoméj strom! Nejlepší animák, co znám. Ty hlášky! Radost poslouchat:-) 10/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Milí hošové..." Asterix s Obelixem uvádějí v praxi systém drobných "laskovostí" v jejich druhém nejlepším filmovém dobrodružství, tentokráte v hybridu vzniklém na motivy hned několika komiksových dílů. Sice je to stále oproti předlohám poněkud infantilnějšího rázu, ale v dětství to byl spolu s nepřekonatelnou Velkou sýrovou loupeží můj nejoblíbenější animák, takže zde jdou všechny výtky stranou. Ovšem s radostí musím dodat, že ono bych jich stejně mnoho nebylo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)

Reklama

Reklama