Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoducho paráda. Asterix s Obelixom v najlepšej forme na záchrannej výprave za Falbalou obcestujú pol sveta a veľa ľudí pritom príde k úrazu. Priznávam, že filmy o Asterixovi originalitou nehýria, ale zato sú úžasne vtipné a roztomilé. V tomto diely mi vadil len trochu odfláknutý záver, inak si zaslúži absolutórium. 9/10 ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Asterix až v Římě se diví, jak jsou ti Římani divný. Docela strašidelný díl, který mě nejvíc děsil v obraze se záplavymi a Idefixovo "roadmovie" po římských kanálech. Opět plný podivínských nápadů a parodiií na burokracii "zkostnatělho impéria - říše chcete-li". A zvětšující se včela a homo vrátný do lázní nemají chybu... stejně jako - "To není zelený debil. Je to imbecil..." ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ani si nemyslím, že nějak filmu ubližuje příběh, který je slátaný ze dvou komiksů. Tento animák bych řadil k těm lepším, které kdy s Asterixem byly, zajímalo by mě, nakolik tomu pomáhá výborný dabing jednak s dvojicí Fišer - Lábus, ale hlavně nebývale peprným překladem. Z tohoto filmu pochází moje vůbec nejoblíbenější asterixovská hláška a nemohu ji nenapsat. "- Ave Caesar! Jdoucí na smrt tě zdraví!" - "Ahoj, Julku!" ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení žádné překvapení nebude, opět za slušné tři hvězdy. A důvodu jsou víceméně stále stejné. Animace je pro mě spíše průměr. Opět je zde hodně vtipných věcí, ale na celý film to zkrátka nevystačí. Jsou zde i hluchá místa a to je škoda a jako celku to hodnocení sráží. Někdy bych velmi rád viděl například seriál, kdy by jednotlivé epizody měly maximálně pár desítek minut. Otázka je, jestli se někdy dočkám a jaké to bude zpracování. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak tohle jsem skutečně ještě neviděl!" Julek Cézar toho už viděl hodně, ale hromadná destrukce gladiátorů a rozboření Colosea je pro něj evidentně novinkou. Římani, hlavně ti neseznámení s účinky elixíru, si zkrátka neumí dát pokoj a unesli krasavce Falbalu s Tragikomixem. To si žádá řádnou galskou pomstu, běhání po poušti, vstup do římské armády a samozřejmě i do arény. Je to tradičně zábavné, což je zásluha zejména "génia" Obelixe, kterému dělá častá výměna dresů vážné problémy s orientací - "Je to přítel, Asterixi?" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama