Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

junxi91 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství jedné odbojné galské vesnice a jejich hlavních bojovníků Asterixe a Obelixe, jenomže tentokrát se nám Obelix zamiluje do ženské, u které prostě nemá šanci. Ctižádostivý a ambiciózní Caesar dostává do Říma dárky z celé říše, kromě Galie. Nařídí Caiovi Fatuotsovi, veliteli gladiátorské školy, aby mu připravil velkolepou show, jinak bude předhozen lvům. Asterix si zase všimne, že se Obelix chová divně, nebaví ho lovit kance a Getafix odhalí, že se zamiloval do Panacey, neteře náčelníka Vitalstatistixe. Ta má ale mnohem hezčího a mladšího muže Tragikomixe, což je syn sousedního náčelníka. Oba chtějí mít soukromí a vydávají se do lesů, ale jsou přepadeni jedním příliš horlivým rekrutem, který se zachoval jako debil a napadnul Galy. Asterix a Obelix o tom informují celou vesnici a ta zaútočí na římskou posádku. Centurion prozradí, že nařídil rekrutovi, aby zajatce odvedl pryč, kvůli strachu z Galů. Asterix, Obelix a pejsek Dogmatix se tak vydávají po stopě rekruta a dozví se, že byl odvelen až do Saharské pouště. A tak se dva hrdinní Galové přidávají k římské legii a jejich velitel je z nich během výcviku samozřejmě nadšen, stejně jako kuchař. Asterix a Obelix rádi prokazují ostatním "laskavost", protože díky ní člověk získá co potřebuje a Obelix potřebuje neustále vědět, kdo je přítel a kdo není. Mezitím Panaceu a Tragikomixe, kteří utekli z římského tábora v poušti, unesou obchodníci s otroky. Do tábora dorazí také Asterix s Obelixem a dozvědí se o útěku těch dvou, a tak se vydávají po jejich stopě. Nejprve se vypořádají s obchodníky s otroky a nakonec dorazí jako "neřímané" do Říma a navštíví místní lázně, Dogmatix prozkoumá s lahvičkou kouzelného lektvaru římský stokový systém a všichni se před Julkovými zraky utkají se lvy v Koloseu. Byla to fakt sranda jako vždy, spousta vtipných situací a hlavně to, jak svérázně a bez zbytečných komplikací je Asterix s Obelixem uměli vyřešit. Hlavně se s tím nesrat, tak se mi to líbí. Akorát ten smutný Asterix na konci to trochu pokazil, ale chápu, asi se mu Panacea zalíbila. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tohle je zfilmovaný můj nejoblíbenější Asterixův komiks. Jako sešit se to jmenuje Asterix Legionářem, a je to jeden z nejvtipnějších dílů. Goscinny a Uderzo vytvořili neuvěřitelnou dvojici, který se setkávají s šílenými situacemi, a bláznivými postavičkami, ať už z historie, nebo smyšlených. Na filmové plátno nikdy není možné přenést kouzlo sešitové, nicméně zábava je to stejně, a je to fajn podívaná. Baví to různé věkové kategorie už nějakou tu řádku let, a stále to neztrácí kouzlo. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Asterix, ten Riman, čo si bol k nemu prívetivý, je ku mne tiež prívetivý. Smiem byť k nemu aj ja prívetivý?"     Nikdy som nepatril k priaznivcom kreslených príbehov Asterixa, takže to všeobecné nadšenie na ČSFD vôbec nezdieľam. Dokonca sa domnievam, že tie filmy (vrátane tohto) tu sú výrazne nadhodnotené (stačí si všimnúť, ako diametrálne odlišné je hodnotenie na IMDb). "Prekvapenie pre Cézara" patrí u mňa ešte k tým lepším dielom. Okrem celkom peknej hudobnej i výtvarnej stránky (páči sa mi vykreslenie Ríma, najmä toho nočného) oceňujem, že to nie tak rozbité, ale to má ucelenejší príbeh (tá dobrodružná cesta svetom ma celkom bavila). Výborným humorom to síce nejako zvlášť neplytvá, ale zase to z tejto stránky nie je ani tupé a je tu dokonca zopár scén, na ktorých som sa celkom dobre pobavil (úrad s informáciami, medzinárodní legionári, kúpele, koloseum). ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Večná škoda nulového záujmu o Barbieho a Kena, pre záchranu ktorých sa nechajú naši priatelia naverbovať do armády. Tam prechádzajú výcvikovým táborom, zoznamujú sa s vojenskou stravou, tiež kuchármi, trénermi, veliteľmi, z čoho plynú vtipné situácie. Obelix je tu pánom momentu, najskôr s amorovým šípom v zadku robí zo seba negramotného opičáka čo dokonca stratí chuť k jedlu, aby pri záchrannej misii bral hodiny slušného správania, ktoré aj tak vedú k ručným prácam. V tomto ohľade vítané oživenie (Asterix, ten Riman, ku ktorému si bol tak láskavý je teraz láskavý ku mne, mohol by som mu tu láskavosť oplatiť ?). Scenáristi nelenili ani s historickými odkazmi, dôjde na slávne hádzanie kociek, Méloská Venuša prichádza o ruky, Koloseum skrášľuje vstupný otvor. A práve v tomto dive sveta sa opäť odohráva gladiátorské finále. To v tempe Ben Huru oplýva dynamikou a popravde je lepšie než chaos od minula. Mamičkám by mohol prekážať dabing, ktorý je miestami dosť drsný. Nešetrí výrazmi „debil, idiot, imbecil, kretén, hovado“ aké sa v animovanom svete často nenosia. Rovnako nezasväteným môže vadiť fakt, že táto kapitola plne ignoruje víťazstvo Galov, ktorých Cézar pomaly ani nespoznáva. Treba si, ale uvedomiť, že 12 úloh komiksové stránky nikdy nespatrilo a cestou akou sa rozhodlo vydať nebolo možné pokračovať. Prekvapenie tak nijak zvlášť neprekvapilo, zato svoj štandard si udržalo. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix, nejlepší animovaná komedie, nejlepší francouzská komedie. Tolik absurdního, inteligentního, fyzického i slovního humoru v každé scéně, kolik jen je možné. Nemluvě o krásné animaci s dokonalou atmosférou a... to sousloví mi fyzicky ubližuje... dokonalým-českým-dabingem. ___ "What he says?" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)

Reklama

Reklama