Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Komorní drama - herecký koncert J.Lábuse a M.Dejdara. Jim zdatně sekundují E.Vejmělková, M.Huba, L.Krbová, vynikající E.Černá, L.Termerová, P.Nový, J.Korn, V.Venclík, J.Vodňanský, F.Němec, K.Švejda a další. Velmi výstižný byl J.Hromada jako cynický lobbista a zpěvák V.Neckář v malé roličce místního kněze (podle černé košile s bílým kolárkem asi římskokatolický) . 4 * a 67 % .  ***Jen tak mimochodem : v Kunvaldu (pár scén z místní "sámošky") vznikla po r. 1460 Jednota bratrská = čeští bratři, dnes celosvětově rozšířená - Unitas fratrum/církev Moravských bratří = Church of Moravian brothers. Je to kraj písmáků a "zapadlých vlastenců K.V.Raise ....  . ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Lábus hraje mentàlně zaostalého skvělé, Dejdar mu dobře sekunduje a všichni své role zahráli dobře a uvěřitelně.Scénář je kupodivu fakt dobrý a baví mě to mnohem víc než Domácí péče nebo Bába z ledu. Jen ten modrý filtr to filmu kazí, ale jinak technicky i herecky dobře natočený film.4* ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, Magnusek natočil variaci několika starých, klasických snímků, ovšem v horším podání a hodně mu hapruje logika (nejvíc asi na konci závěrečných titulků, kde se píše, že v ústavech už to takhle dávno nefunguje -a skoro nic nesvědčí o tom, že je to dobovka- tak proč je tak zobrazil?) V tom zůstává pořád stejný, technicky se sice zlepšuje, promiňte, ale v tom ho chválit fakt nemůžu, jak dlouho budeme od něj čekat na film, který by byl aspoň průměrný? Samé otázky. Od kamaráda, který s Magnuskem spolupracuje, vím, že se chystá na "velký" film, tak jsem se chtěl přesvědčit, zda by na to mohl mít. Podle mě prostě ne. 30%. ()

caba 

všechny recenze uživatele

Škoda,že tento film má tak málo kladné hodnocení,asi k tomu stačí pro některé jen jméno režiséra -MAGNUSEK.Příběh byl citlivá sonda do života s postiženou osobou.Po násilnostech,vulgaritě, které se tak často objevují v našich filmech ,to byl balzám na mou duši.Jiří Lábus zahrál retardéra výborně.Pro mne to rozhodně nebyl promarněný čas. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První film od Magnuska, který jsem viděl. S tímhle obsazením se to nedalo výrazněji zkazit. Jsou tam silné chvíle a zároveň momenty jako z telenovely. Průvodní hudba jakoby naváděla k neustálému dojetí. Prostě je to podivný přístup k látce, ale celkový dojem přesto pozitivní. Oproti tomu co se převážně nyní v Čechách točí je toto pořád nadprůměr. 70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama