Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

mchnk 

všechny recenze uživatele

V jiných tvůrčích rukou by skvělý výkon Jirky Lábuse měl možná smysl, takhle sledujeme jen klasicky přehnanou a nepovedenou Magnuskovinu a opět i samotného Tomáška, jenž se nám už skoro nevejde do záběru, hrajícího si na filmovém pískovišti zase s vypučenými bábovičkami. Ovšem, když dva dělají totéž, není to totéž. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem k filmu přistupoval s velikým despektem, neboť pojem Tomáš Magnusek mluví za vše. Ale světe div se, tohle vůbec nebyl špatný film! Magnusek si dal asi hodně záležet a k natáčení přistupoval s odhodláním kvalitně natočit konečně něco, co by odpovídalo nějakému sdělení, bez amatérského feelingu. Ve snímku se obsadil i do role starosty a zahrál dobře! Oproti Bastardům a Jedlíkům to je jako nebe a dudy! Jak nemusím Martina Dejdara, tak tady byl civilní a přesvědčivý. Jiří Lábus v roli retardovaného strýce taky. Moje milovaná Adelheid, Emma Černá byla asi ze všech nejlepší. Potěšila i role dřívější krasavice Evy Vejmělkové. Hudba velice příjemně dokreslovala. Zkrátka a dobře : žádné převratné dílo a rozhodně ne komedie, ale příjemný a koukatelný film a pro mě překvapení, že Tomáš Magnusek šel do sebe. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

S odřenejma ušima dvě hvězdy to unese,ale proč někdo dá tomuhle odpad,nebo pět hvězd,to nechápu.Magnusek rozhodně točit neumí,a ani mu do budoucna velkou šanci nedávám,ale tohle je jeho nej dílo,v uvozovkách.Herecky nic moc,sebranka jako Lábus,Dejdar,Krbová,Korn,Neckář a další,to je hezkej mišmaš.Film je ale dost tíživej,natočenej sice hodně neumětelsky,ale neveselej,z toho by měl jeden trauma.Konec pak byl třikrát převrácenej,a spíchlej jako atˇuž to rychle skončí.Film asi nijak neprorazí,ale mám pocit,že to bude Magnuskův vrchol.40%. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

U pana Magnuska rozhodně pokrok. Byť je stále mnoho věcí na vylepšování. Musím přiznat, že mi Lábus ani Dejdar nakonec v takových rolích nevadili, přestože je znám spíš z veselejších rolí. Nakonec snad celému filmu nejvíc ublížil závěr, který na mě zapůsobil trochu amatérsky. Tedy, nevíme co s koncem, hlavní postavu zabijeme a všem aby to pochopili to ještě napíšeme do závěrečného shrnujícího titulku, buch, titulky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Fakt se mi líbí, jak se Magnusek učí za pochodu. Člověk, jehož debut Pamětnice vzbudil až absurdně negativní emoce, dokázal zase o kousek víc. Magnuskovo know-how, které bohatě vyvažuje absenci vzdělání v oboru, je práce s českými herci všech generací, kteří si jeho natáčení užívají. A on jim na oplátku dává příležitosti, které mohou znamenat hodně, ať už poslední zážitek před kamerou nebo osmělení se k další práci. Magnusek dekádu sbíral zkušenosti jako producent, scenárista, herec i režisér. Zkusil si udělat vlastní filmy, zahrát si v profesionálních filmech různých kvalit a ničeho se nebojí. Pokud by tohle všechno dokázal každý amatér, který jde do svého prvního celovečeráku na slepo, nebylo by nad čím lamentovat. Nikdy není samozřejmě ideální, pokud si jednotlivec věří natolik, že dělá na filmu všechny hlavní práce a ještě si odbíhá před kameru zahrát, ale Magnusek se postupně učí a výsledky jsou s každým projektem znát víc a víc. Kluci z hor jsou dárkem pro Dejdara s Lábusem a ačkoli to ještě není úplně ono, o žádnou prohru se nejedná ani v nejmenší. Protože stejně jako Dejdar s Lábusem uhrají cokoli, pokud mají prostor, tak Magnusek umí obsadit i ty nejmenší role herci nemenších kvalit. Takže sem tam nějaké to zaškobrtnutí skutečně nemrzí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Ještě před premiérou promítal Tomáš Magnusek nedokončenou verzi filmu hostům a návštěvníkům svého penzionu a muzea Viktorka, aby získal ohlasy a dojmy diváků. (Jantar2)
  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama