Reklama

Reklama

Kukačka

  • Česko Kukuška (více)
Trailer

Obsahy(1)

KUKUŠKA je nový film režiséra svérázných lovů Alexandra Rogožkina. Je září 1944, těsně před ukončením válečného stavu mezi Finskem a Sovětským svazem. Finský "nacista", odstřelovač Veiko, je připoután ke skále, zatímco Ivan, kapitán sovětské armády, je zatčen tajnou policií. Oba, odsouzeni k smrti svou vlastní armádou, na poslední chvíli unikají neblahému osudu a náhodně nalézají útočiště u mladé Laponky Anni. Ta v nich však nevidí vojáky znepřátelených armád, ale především muže. Každý z nich rozumí pouze svému rodnému jazyku: finštině, ruštině a laponštině. V pustině severní tajgy však musí všichni žít pohromadě po několik dní (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +jednoduše načrtnuté postavy, komické situace díky dialogům, příjemně barvité prostředí -mohla být klidně výraznější hudba, trošku jsem očekával lepší závěr/// Na tento film jsem se dlouho těšil a v každém případě po jeho zhlédnutí mám příjemný pocit. Nejsem náročný divák a proto podobné filmy někdy neustojím, ale zde mě hned oslovil námět a chtěl jsem vidět jeho podání. Důležité je, že film mě zaujal a příjemně jsem se u něj bavil. Jen škoda že v závěru nebylo něco jako že se po letech znovu potkali, bylo by to zajímavé, ale i tak milí film./// Celkem 76%/// ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Snímek, který mi vykouzlil úsměv na tváři. Opravdu skvěle vyobrazené dramatické prvky s nádechem komedie. Dost mě potěšilo, že jsem tohle viděl, je to něco jiného, než když po většině koukám na americkou kinematografii. Je to natočeno opravdu jednoduše a to úplně stačí. Nic víc tento film nepotřebuje. Komediální prvky jsou hlavně, v tom, že si každej kecá to svoje, ale pobaví to. Jinak se mi celkem líbili všichni, ale s kráskou Juuso jsem sympatizoval od začátku. Plný počet nedám, protože se mi tam moc nelíbily ty scény s tou smrtí a jak ho vracela zpátky. To mi tam nesedělo. Přesto výborný. 85% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Černá groteska na absurdní poměry 2. světové války. Finský zběh - vysokoškolsky vzdělaný intelektuál - a nevzdělaný sovětský voják, kterému v rámci stalinských čistek hrozí vojenský tribunál se všemi jeho důsledky, díky vlastní houževnatosti a řadě šťastných náhod uniknou jisté smrti a setkají se v chatrči mladé Laponky, jejíž muž se ztratil ve víru války. Nerozumí si ani slovo, jediné, co je spojuje, je touha po životě. Kvalitní herecké výkony, zejména Villeho Haapasala, který k Rogozhkinovi už tak nějak organicky patří. Zajímavý inteligentní scénář o událostech a místech, které dosud stály mimo pozornost filmařů. Kvalitní režie, jen ten až příliš selankovitý konec kazil výsledný dojem. Celkově za 90 %. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Největší hodnotou tohoto filmu je exotika prostředí. Druhou věcí, která vzbudila moji pozornost a jistou míru obdivu, je postava onoho Rusa. Je pozoruhodné, že ruský autor dokázal napsat postavu, která - ač vlastí odsouzená k smrti - nadále za ni typicky po rusku bojuje a do posledního dechu usiluje o nepřítelovu smrt. A postaví ji do kontrastu s Finem, který má k válce docela rozumný vztah, a Laponkou, která ji s divošskou prostotou pokládá za vůbec pitomou. Čili ten Rus z toho v ruském filmu vychází jako největší vůl. To je pozoruhodné. Jako celek se mi film jeví sice pravdivým, ale přece jen myšlenkově jaksi chudým. Dobrý autor by z námětu vytěžil mnohem víc. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní film a jsem moc rád, že jsem ho viděl. Až u tittulků jsem si všim, že režisér je stejný jako u filmů Svéráz národního lovu a rybolovu. Finský voják mi byl nějaký povědomý a pak jsem zjistil, že je to finský student ze stejných filmů. Závěr sice trochu vybočuje, ale nic to nemění na tom, že je to nádherný film. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo na pomedzí ruskej Karélie a polostrova Kola i v okolí mesta Kandalakša. Tento región leží na hranici historického Laponska. (d-fens)
  • Anni-Kristiina Juuso nikdy neviděla celý scénář. Dostala jen své části ve finštině, které si pak přeložila do sámštiny. (mi-ib)

Reklama

Reklama