Reklama

Reklama

Proti vlastní krvi

  • Velká Británie Trespass Against Us (více)
Trailer 1

Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire. V jedné z nejbohatších části Británie bydlí v karavanovém táboře a svůj čas vyplňují bezcílným poflakováním, občasným pytláctvím, příležitostnými zlodějinami, plánovanými loupežemi a potyčkami s každým, kdo se jim nelíbí. Neustále se pohybují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele klanu Cutlerů stojí Colby (Brendan Gleeson) a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Colby by rád časem předal své vůdcovství synovi Chadovi (Michael Fassbender), ale ten z této vidiny není úplně nadšený. Chad se totiž na svět dívá i jinou perspektivou než jeho táta. Začíná být rozpolcený mezi rodinnou tradicí kočovníků a chmatáků a s tím spojeným drsným životním stylem a touhou se z tohoto vymanit a postarat se svým dětem a manželce o lepší život a budoucnost. S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje loupežnou akci, jejímž cílem je honosný dům plný cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou... (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (97)

misterz 

všechny recenze uživatele

No čo na to povedať? Dvaja špičkoví herci utopení v totálne nezáživnom scenári, ktorý sa chce tváriť ako sociálny krimi thriller. No čo to vlastne bolo veruže neviem. Vzťah otec a syn spolu s udalosťami okolo nich mi prišli nezáživné až strach. Do toho tí policajti, ktorí sa tvárili len ako také smiešne karikatúry... Dve hviezdy, obe herecké hviezdy po jednej, ale aj tak mi je ľúto, že mi mrhali časom v takomto "nič" filme. 30/100 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Anglickí cigáni a ich život. Prebývanie na vatrisku v karavanoch, naháňačky s fízlami a krádeže. Do toho despotická hlava rodiny, ktorej sa pokúša postaviť syn a začať vlastný život s rodinou mimo tohto začarovaného kruhu. Viac naháňačiek, viac nadávok a viac lepšej akcie a menej tých nezmyslených drístov a Gleesonovho kyslého ksichtu a bol by to silný snímok. Tak len ultraslabé 3 z 5 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|64%| Nevěděl jsem, do čeho jdu, prostě jsem to zkusil. Ve finále jsem relativně spokojen, bylo to zase něco jiného - něco pro mě v oblasti filmového světa netypického a to oceňuji. Scénář, nápady – to vše mohlo být více bohatší, stopáž měla být delší – kdyby se tak stalo, mohlo by to dopadnout ještě lépe. Celý snímek sledujeme primitivní život kočovníků. Někdy jsem si říkal, že jsou úplně vylízaný a že většina jejich počínání nemá hlavu ani patu. Rozhodně jsem film vnímal s nadhledem a bral jsem ho takový jaký je. Očekával jsem, že se to bude nést tím klasičtějším pojetím, ale nevadí. I to finále mohlo být lepší, ale výrazné chyby zde nejsou, tak si nemůžu moc stěžovat. Herecké obsazení je výborné, Michael Fassbender a Brendan Gleeson si kradou film jen pro sebe – oba mě bavili. Takže, potenciál to mělo větší, takhle je to pouze jednorázová a mírně nadprůměrná záležitost, která za pozornost určitě stojí. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Britská nezávislá tvorba má pro mě nepopsatelné kouzlo především díky syrovosti, s níž tvůrci nahlížejí do světa (nejen) kriminálníků. Trespass Against Us není výjimkou. Když navíc vedle sebe (nebo proti sobě?) postavíte tak skvělé herce, jakými jsou Michael Fassbender a Brendan Gleeson, výsledkem je podívaná, která vám zaleze pořádně pod kůži. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Adam Smith ve svém celovečerním hraném debutu natočil až překvapivě nezajímavou nudu. Jistě, studie společenské spodiny s dvěma výraznými hereckými představiteli v čele je bezesporu zajímavý nápad, realita je ovšem trochu někde jinde. Hodinu a půl dlouhý náhled pod pokličku kriminální kočovné komunity nenabízí ve výsledku nic nad rámec žánrové rutiny, čím by diváka zaujal, vyjma zmíněného Gleesona a Fassbendera, kteří hrají na výbornou. [50%] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama