Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se mi velmi dlouho vyhýbal. Nebo jsem se spíš možná já vyhýbal jemu, protože jsem se bál, že tenhle film shodí vše, co na Vánocích miluji a proč se na ně těším. Zkrátka nesnáším, když někdo shazuje Vánoce. Ale letos už jsem zvědavostí nevydržel a po dvou letech, kdy se mi "Bad Santa" na DVD válel v šuplíku jsem si ho konečně pustil. A udělal jsem rozhodně dobře. Film sice tak trochu ty Vánoce shazuje, ale spíše je to černá komedie o jednom chlápkovi, kerý neví, co se svým životem (vynikající Billy Bob Thornton) a o jednom chlapci (hraje ho pozoruhodný Brett Kelly), který je looserem a hrozí mu, že jednou skončí jako ten již zmíněný chlápek. Tenhle film se dá samozřejmě vykládat několika způsoby. Buď přistoupíte na ten příběh a budete se skvěle bavit (což byl můj případ) nebo v tom filmu uvidíte jen další trapný pokus o tak trochu jiný vánoční film a nebo vám tenhle film nesedne a budete se nehorázně nudit, protože jste čekali něco zcela jiného. Mně tedy Thornton jako Santa Claus velmi sedl a bavil jsem se od začátku až do konce, a to jsem na ten film původně nahlížel s docela velkým despektem. Takže výsledkem je, že jsem velice nadšený a film si ode mne vysloužil po zralé úvaze maximální hodnocení. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Je možné, že aj ja som úchyl, lebo Billy bol napriek všetkému sexi. Preto tú jednu hviezdičku naviac. Inak absulútne súhlasím s Rex Mundi. Dokonca musím doložiť, že trafila aj synovcov. Chalanom sa to skutočne páčilo a náramne sa bavili. A musím dodať, že to videli iba vďaka tomu, že si to pozreli skôr ako ja - inak by som im to bola zabavila. A hlavný dôvod? Skutočne neskutočná permanencia sprostých slov. Rozhodne nič pre deti. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film sa dejovo toci stale dookola a tym padom aj vyborne cynicke a suche hlasky Thorntonova Santu prestavaju byt velmi rychlo vtipne a nastupuje nuda. Navyse ta "ostrost", prezentovana hlavne slovne, sa ku koncu vdaka absolutne nasilnemu nanuteniu vychovneho elementu straca este vacsmi a vo mne po pozreti ostala pachut spackaneho slubneho potencialu. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ach ten český název! Kdybych neviděl Přízračný svět a nezjistil jsi, kdo ho natočil, tak bych Bad Santu snad v životě neviděl. Byla by to chyba, protože bych se připravil o skvělou porci zábavy. Bad Santa je oproti Přízračnému světu více vtipný, ale méně vážný. Zdařilý slepenec gagů na téma fuckujícího, šoustajícího a chlastajícího Santy se snaží o jakousi vážnou tvář, mravní poučení apod. V téhle rovině se mu ale příliš nedaří, protože přeci jenom jde v prvním plánu o čistou komedii. Hlavně závěr už je tak trochu mimo rámec. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Velmi drsna a miestami aj dost vtipna "pohodovka" na temu Vianoc, kde maly a nevinny chlapec "lieci" neskutocne grobiansko-vulgarno-hulvatsko-svinskeho Santu. Film trosku zraza dole taky-vselijaky zaver, no naopak ho dviha neskutocne zlatucka L. Graham. PS.Vo filme je tolko nadavok,ze moj favoritny Tupac, vyzera oproti Thorntonovi ako neposkvrnene neviniatko. skor 3 1/2* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Santu (Billy Bob Thornton) probudí budík, jsou vedle budíku vidět láhve. Etikety na nich jsou otočeny chvílemi dopředu, chvílemi zase vlevo. (Mr.Hudson)
  • Brett Kelly, ktorý hral osamelého a telnatého chlapca, takmer prišiel o svoju úlohu kvôli osýpkam. Až po potvrdení od lekára sa smel zúčastniť natáčania. (Greenpeacak)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama