Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

tron 

všechny recenze uživatele

Toto vianočné predpeklie si zaslúži potlesk: Billy Bob Thornton zo Smrtiaceho bumerangu je neskutočný filmový hajzel, ustavične naložený v liehu, cigaretách a nadávkach. Nasáčkuje sa do cudzieho domu, obývaného šikanovaným chlapcom a jeho senilnou babičkou... Svet Terryho Zwigoffa je zabývaný celým zástupom mäsitých figúrok, ktorých vrcholom je takmer vyzlečená Lauren Grahamová zo Žien z rodu Gilmorovcov, posadnutá sexom s Dedom Mrázom. Dodatok z roku 2017: Ale faktom je, že som to videl raz v živote, po repríze som nikdy netúžil a nechýba mi... a dvojka je strašná. Vlastne skôr triler, než komédia. Wtf. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bad Santa nie je ani zďaleka taká blbosť, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Nie je to ale ani žiadny nový komediálny kult, ako by sa zdalo na druhý pohľad. Niekoľko výborných fórov, vhodne obsadený Billy Bob, sexy Grahamka, ktorá si to rada rozdáva zo Santami a predvídateľný scenár s "morálnym" posolstvom, ktoré nijak zvlášť neruší. Poznám ľudí, ktorí boli z filmu znudení a zhnusení. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dost krutá komedie o vánočním dobrodružství dvou neobyčejných lupičů. Každý rok se nechají zaměstnat v nějakém hypermarketu a pak jej vybrakují. Billy Bob je hlavní postava, která tahá film z průměrnosti, a ač je zdejší fekální humor značně ujetý a nevybíravý, do trapnosti nesklouzne. Bohužel se však dost často opakují stejné výjevy s ožralým Santou, takže skvělý start a sprint na rovince přejde v mátožné čekání ve frontě na poště a diváka film začne jemně kolébat. Samozřejmě, že celkově je to opravdu dobrá komedie, u které se mnohý nasměje. I já se na ni rád dívám každé vánoce, abych si připomněl, co je to za zasrané marketingem prošpikované rádoby svátky. Do pěti hvězd ale chloupek chybí, tedy krásných 85% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se mi velmi dlouho vyhýbal. Nebo jsem se spíš možná já vyhýbal jemu, protože jsem se bál, že tenhle film shodí vše, co na Vánocích miluji a proč se na ně těším. Zkrátka nesnáším, když někdo shazuje Vánoce. Ale letos už jsem zvědavostí nevydržel a po dvou letech, kdy se mi "Bad Santa" na DVD válel v šuplíku jsem si ho konečně pustil. A udělal jsem rozhodně dobře. Film sice tak trochu ty Vánoce shazuje, ale spíše je to černá komedie o jednom chlápkovi, kerý neví, co se svým životem (vynikající Billy Bob Thornton) a o jednom chlapci (hraje ho pozoruhodný Brett Kelly), který je looserem a hrozí mu, že jednou skončí jako ten již zmíněný chlápek. Tenhle film se dá samozřejmě vykládat několika způsoby. Buď přistoupíte na ten příběh a budete se skvěle bavit (což byl můj případ) nebo v tom filmu uvidíte jen další trapný pokus o tak trochu jiný vánoční film a nebo vám tenhle film nesedne a budete se nehorázně nudit, protože jste čekali něco zcela jiného. Mně tedy Thornton jako Santa Claus velmi sedl a bavil jsem se od začátku až do konce, a to jsem na ten film původně nahlížel s docela velkým despektem. Takže výsledkem je, že jsem velice nadšený a film si ode mne vysloužil po zralé úvaze maximální hodnocení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne slusnej masakr a nejspis nejlepsi vanocni film, kterej by se ovsem nemel poustet detem. Pribeh je velice originalni a scenar je fajn, protoze nedojde k zadnemu polepseni pomoci ditete, ale to nejvetsi plus je Billy Bob. Takovyhleho ubozaka snad jeste nehral, je tak na sracky az vam ho je lito, ale pritom se skvele bavite. Mozna by ale film potreboval trochu vetsi svih, i kdyz neni prakticky minuta bez nejaky prasarny, i kdyz inteligentne podany, nic ve stylu Klub sracu, presto film misty zadrhava. Je to tak 4,5, ale dam tech 5*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy se Santa (Billy Bob Thornton) probudí ve svém domě u pláže, u nočního stolku jsou čtyři láhve piva. Když však poslouchá rádio, jsou tam láhve jen tři. (Mr.Hudson)
  • Poslední film, ve kterém se objevil John Ritter (Bob Chipeska), a byl věnován jeho památce. (Karlos80)
  • Brett Kelly, ktorý hral osamelého a telnatého chlapca, takmer prišiel o svoju úlohu kvôli osýpkam. Až po potvrdení od lekára sa smel zúčastniť natáčania. (Greenpeacak)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama