Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrou jsem šmrncnutý jenom lehce, ale sám dokážu uznat, že Casting hlavní dětské role je opravdu absolutně mimo. Potřeba obsazovat retardy s Downovým syndromem do hlavních rolí je děsivá. Pokud přehlídku tuhle čistě subjektivní a druhořadou věc, je Last of US perfektním hororovým seriálem, s výtečnou výpravou, atmosférou a neskutečným vizuálem. Seriálové a filmové tvorbě podle úspěšných videoher se na streamovacích platformách začíná velmi dařit. Dalším bonusem je opět "výtečný" komentář místního hororového čuráka Psychora. Podle toho chorýho mozku by se měla psát příručka prvního ročníku studentů psychologie. 89%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Last of Us (game) meets The Walking Dead (series). Famózny začiatok, ktorý v prvých 40 minútach predstaví presne tú silnú, napínavú a emočnú scénu z úvodu hry, a ešte ju aj mierne obzvláštni a rozvinie, strieda pomerne obyčajná druhá polovica, ktorá mi skôr pripomenula sériu The Walking Dead. A to v tomto prípade nemyslím ako pochvalu, ale skôr narážam na tie neskoršie sezóny, kde sa riešili nezaujímavé vzťahy ako v telenovele. The Last of Us má síce vynikajúci casting (Pedro Pascal), hudbu po vzore hry, aj pomerne veľkú vernosť hernej predlohe čo sa týka jednotlivých scén a prostredia, no vo výsledku vzbudzuje skôr rozporuplné pocity, pretože mám zatiaľ pocit, že ten seriál sa minimálne v prvej epizóde nevie rozhodnúť pre koho chce vlastne byť a snaží sa zavďačiť všetkým, čo nikdy nie je dobrá cesta. A tak tu je niečo pre hororových fanúšikov, niečo pre casual TV viewers, niečo pre fanúšikov hry, niečo pre divákov hrou nedotknutých. No fanúšikovia hry si budú len odškrtávať povinné položky a žiadne prekvapenie, napr. prečo je Ellie taká dôležitá, na nich nebude fungovať ako moment prekvapania a seriál im logicky nemôže ponúknuť taký adrenalínový zážitok ako hra, a tí hrou nepolíbení sa mám pocit budú v prvej epizóde vo všetkých tých postavách, vzťahoch a fungovaní sveta o 20 rokov neskôr skôr strácať, nežby sa zžili s nejakou konkrétnou postavou alebo nepotrpezlivo čakali na ďalšie epizódy. Vo výsledku fajn, ale žiaden WOW moment sa nekoná a nateraz sa trochu obávam kam sa to posunie v ďalších epizódach. Craigh Mazin je možno skúsený tvorca a scenárista (Chernobyl), ale čo sa týka réžie, tak bohužiaľ režisér filmu Superhero Movie ... a je to poznať. CELKOVO: 7/10 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož jsem si úvodní vydařenou půlhodinku skutečně hodně užíval, velice mne mrzí, že byly záběry předcházející vyvrcholení nákazy tak krátké. I tak to však ve mne vzbudilo jakousi důvěru, jelikož to mohla být klidně záležitost celé jedné epizody a tak mohu jen předpokládat, že je zachování tajuplnosti účelné a tvůrci mají dostatek materiálu, s čímž budou pracovat a pozvolna nás budou s myceliovou nákazou více seznamovat. V každém případě mne střih o dvacet let, až do současnosti příliš nepotěšil. Snímek tak po parádním úvodu ztrácí svižné tempo a náhle se to celkem vleče. No ještě uvidíme jak se do toho budu dostávat. PS: S předlohou jsem se doposud nesetkal a tudíž je pro mne seriál jediným zdrojem informací. Ten po první epizodě vidím zhruba na pomezí tří až čtyř hvězd. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvním dílem hry jsem políbený, tudíž jsem tak trošku věděl, co bych zhruba mohl čekat. Trošku to celé ztrácí své kouzlo, když víte, kdo a kdy zhruba pojde. Samozřejmě nemohlo chybět třeba to, že se z blondýnek udělali v seriálu negři a podobné píčoviny. Děj je zbytečně moc roztahaný a z velké části absolutně nudný. Na nějakou větší akci navnadil snad pouze závěr. Společně se závěrem byl hezky udělaný snad pouze počátek apokalypsy. Zbytek byla bída a utrpení. Jako zombie telenovela asi fajn. Jako drsný seriál odhalující brutální postapokalyptický svět to ovšem kulhá na každém kroku. Obrovské zklamání. Uvidím, co další díly, ale zdejší hodnocení mě k dalšímu sledování moc nenavnazuje. [55 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hru jsem nehrál, což může být nakonec výhoda, byť hráči jsou zatím spokojení. Srovnávat ale může člověk s celou řadou žánrově podobných snímků a zde mi zatím vychází spokojenost. Výborná je už předehra, kdy se na malém prostoru odehraje skličující rodinné drama. A protože jde o začátek, je zatím předčasné vynášet nějaké soudy. Zbývá hlavně víra, že tvůrci budou pokračovat v rozjetém tempu. Permanentní napětí, vojenská diktatura, podzemní odboj a dívka, co jen bezvýznamně vypadá. A Depeche Mode samozřejmě potěšili. Snad jen malá technická - nejsem si jistý, zda už v roce 1968 měli vědci informace o parazitické houbě řídící mravence.... ale to je nakonec drobnost. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Merle Dandridge stvárňuje Marlene, postavu, ktorú stvárnila aj vo videohrách. Je tak jedinou herečkou, ktorá hrá tú istú postavu v seriáli, prvej hre aj jej pokračovaní. (molcan2)
  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)
  • V hre sa ľudia môžu nakaziť porušením kože (zvyčajne uhryznutím) alebo vdýchnutím spór. Preto nosia plynové masky vo vnútorných priestoroch, kde sa huba rozšírila. V tejto epizóde Joel (Pascal) a Tess (Anna Torv) v takýchto priestoroch nenosia masky, čo naznačuje, že v tejto verzii príbehu nedochádza k nákaze prostredníctvom spór. (Šírenie pomocou spór je skutočnou vlastnosťou huby cordyceps u mravcov.) (molcan2)

Reklama

Reklama