Reklama

Reklama

Sedm dní v pekle

(TV film)
  • USA 7 Days in Hell
Trailer

VOD (1)

Tato neobvyklá komedie v dokumentárním stylu paroduje životy dvou profesionálních tenistů, nesmiřitelných rivalů (Andy Samberg a Kit Harington) před jejich klíčovým soubojem - nejdelším wimbledonským tenisovým zápasem, který trval 7 dní. Tento komediální speciál uvádí známé televizní osobnosti Andyho Samberga a Kita Haringtona v neobvyklé parodii plné slavných hvězd, jejíž děj se odehrává v prostředí vrcholového tenisu. Premiérově uváděný v jednom nejvýznamějších víkendů tenisové sezóny - v průběhu finále Wimbledonu - "Sedm dní v pekle" nabízí neuctivý, potměšile seriózní pohled na dvojici fiktivních hráčů z nepříliš vzdálené minulosti, kteří sehráli zápas tenisových zápasů: sedmidenní pětisetový wimbledonský maratón, který z těch dvou vyždímal doslova všechno. Vedle vrcholů (a propadů) onoho zápasu přináší "Sedm dní v pekle" také dokumentární pohled na životy a kariéry dotyčných soupeřů: Aaron Williams (Samberg) je věčný nespokojenec, jehož chování v nejlepší náladě trumfne chování Johna McEnroea v té nejhorší (McEnroe hraje ve filmu sám sebe) a Charles Poole (Harington) je tupý génius, který na svých bedrech nese tíži anglické touhy po wimbledonském vítězství. Pozadí příběhu těchto falešných superhvězd humorně dokresluje přehlídka slavných osobností v rolích fiktivních postav nebo lehce ironických verzí jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Žasnem nad tým ako niekoho napadne vytvoriť takýto pseudo-dokument, ktorý je v podstate čistou recesiou a paródiou na celý tenis. Čo k tomu povedať? Na jednu stranu v tom bolo kopu dobrých scénok a hlášok, ktoré ťahali celý tento projekt smerom hore. No bohužiaľ, bolo tu aj mnoho zbytočne perverzných hlúpostí, ktoré sa rozhodne ako pozitívum brať nedali (toto mi napr. vadí aj v tvorbe Sachu Barona Cohena). Takže to bolo také pol na pol... Ale naozaj doteraz nechápem ako sa na túto paródiu dali nahovoriť aj také seriózne osobnosti ako Serena Williams, John McEnroe, Chris Evert, David Copperfield, a pod. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

napínavější a dramatičtější než wimbledon (ten turnaj) obscéní, nekorektní, necenzurovaná mockumentary radost (!) náhodně zjevivší se copperfield, will ´last man on earth´ forte, fakt vtipný mcenroe a -když už jsem si myslel, že to nemůže být vtipnější- příběh švédskeho soudního skicaře, který navždy změnil tvář soudního skicařství zpodobňováním lidí jako zvířátek :D momentálně to nejvtipnější co jsem letos viděl (100%) ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

43 minut v křeči. A radosti. Radosti z té fantastické kreativity. Rozhodně o tom nic nečtěte a nejdříve si to naprudko pusťte!!! STOP! Říkal jsem, kurva, nic o tom nečtěte! Tak padejte a vraťte se až po zhlédnutí. Já teda po prvních pěti minutách, když se objevil Mekenrou a prdelatá Serena, začal málem gůglit žebříčky ATP s údivem, jak mi jenom takové slavné finále Wimbledonu mezi extravagantní hajzlovou štětkou a retardem, dost připomínajícím Jendu Sněha, mohlo uniknout. A dost. Nemám rád bojlery, tak jen řeknu, že v takové poloze nedávno zavražděného ředitele Noční hlídky už asi jen tak neuvidíte. Naprosto seriózní pseukument a to nejvtipnější, co jsem za poslední dva roky viděl. A ano, jak zde trefně poznamenal nějaký zbuznělý homoromantik, pokud jste funoušci výhradně vyhřátého tumoru Ryčrda Kértise, vyhýbejte se tomu jako Djokovič albánským separatistům a Sampras depilaci. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

6/10 Parodie jsou zapeklitý subžánr a až na čestné výjimky (Limonádový Joe) mi nikdy k srdci nepřirostly. Nedokážu docenit humor, který kolísá od chytře vygradovaných vtipů (soudní kreslíř) až k úplně nejprimitivnějším sexuálním narážkám (případně fekálnímu humoru). Takže opět bojuju s tím, jak vlastně hodnotit komedii, která mě dokáže upřímně rozesmát, abych se v další minutě horko těžko bránila touze obracet oči. Tady se toho nečekaně dost povedlo, oceňuju obsazení, stopáž i to, že si autoři vyhráli s detaily (camea), ale nemůžu ignorovat momenty, které jako by se do děje vestříhaly z náhodného filmu Adama Sandlera. Pejsek s kočičkou, jak to u parodií bývá. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,That seems crazy now, but it was before the cocaine was illegal.“ ,,Cocaine was always illegal.“ ,,Yeah?“ Nalákán na zábavný pseudodokument o tenisu jsem byl nakonec zklamán tím obrovským množstvím sexu a záchodového humoru. Přitom způsob, jakým je to natočené, nabízel spousty a spousty příležitostí k zábavným momentům. Tvůrci toho však nevyužili a místo toho zaplnili stopáž nahotinkami, sprosťárnami a blbostmi, které mě příliš nerozesmály. Alespoň Kit konečně našel roli, ve které dokázal naplno využít svých duševních i hereckých schopností. Skicař, královna Alžběta a úchylný moderátor byli naprosto mimo, jen Copperfield mi přišel sympatický. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film popisující sedmidenní tenisový zápas byl natočen za pouhé 3 dny. (Nine)
  • Film bol inšpirovaný maratónskym mužským zápasom Isner – Mahut na Majstrovstvách Wimbledonu v roku 2010, ktorý je najdlhším tenisovým zápasom v histórii. Celkovo zápas trval 11 hodín, 5 minút. (Arsenal83)
  • Andy Samberg (Aaron Williams) jako kluk sice tenis hrál, ale kvůli přípravě na roli netrénoval ani jednou. Kit Harington (Charles Poole)si dopřál jen jednu lekci, a to den před začátkem natáčení. (Nine)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno