Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 3
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (392)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle... bylo to vtipnější než jsem čekal. Duo Vetchý-Stašová (i ostatní postavy) bylo radost sledovat. Není to sice na vytepání do kamene mezi legendární komedie, ale za pohodově příjemných devadesát minut je to s přimhouřením očka na 4*. 70% (viděl jsem: 3x) edit 2023: Tak se na film dívám a je mi hned jasné, že už jsem to viděl... a jdu napsat komentář-recenzi. Ha, i po letech bych napsal snad doslova totéž a znovu s klidným svědomím dal i tu čtvrtou hvězdu :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

České komedie v lásce příliš nemám, ale tahle výrazně ukazuje pokrok české kinematografie jak po stránce humoru tak herectví a překvapí Vetchý, který se představuje ve svých snech za Jamese Bonda, kde nechybí i pěkné káry a sexy slečny. Hezky film poukazující na vztah mezi rodinou a manželstvím. 75% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Česká scéna má problém mít humor, mít příběh a mít něco, co najdete v každém druhém zahraničním filmu. Samo sebou najdou se výjimky. Ale je jich ukrutně málo. A Život je život mezi ně nepatří. Otřepané téma nevěry, láska a těhotenství. Ondřej Vetchý hraje skvěle. On takovéhle postavy umí a jeho charakter, který se ve volných chvílích převtěluje do Jamese Bonda beru. Ovšem já jsem se rozhodl na film koukat kvůli scéně u stolu, kterou jsem viděl vytrženou z kontextu. Líbilo se mi, že tam je docela humor a že tam bude Tereza Voříšková. Začínám si myslet, že ať se podívám na jakýkoli film s Terkou, tak tam moc není. V tomhle případě, ale scéna u stolu rozhodně neodpovídá zbytku filmu. Nesmál jsem se a film mě ve výsledku mockrát nepobavil. Příběh si pak asi užije někdo jiný než já, který očekávám něco smysluplnějšího. Ale inspirace Mužem z Acapulca tam je. (40 %) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Povětšinou nevtipný a nezáživný film, jehož největší slabinou je podle všeho scénář. Nerad bych Martina Horského předem odsuzoval jen proto, že není vystudovaný scenárista, ale po zhlédnutí druhého filmu natočeného podle jeho scénáře v něj moc důvěry nemám. Už jenom samotný titul filmu mi přijde k uzoufání banální a nic neříkající, a děj pro změnu splácaný z ohraných motivů odjinud - Cieslarův film jakoby balancoval někde mezi Hřebejkem a Vejdělkem, ale chyběla mu režijní suverenita prvního a zábavnost druhého. Osobně je mi vždy smutno, vidím-li skvělé herce ve filmu nedůstojném jejich kvalit - za sebe mi bylo za Vetchého a spol. skoro trapno, že jsem ani radši nešel na tiskovku k filmu, abych byl ušetřen obvyklých plků o tom, jak všichni hrozně moc chtěli natočit crazy komedii, jak si užili natáčení a jak filmu přejí, aby se divákům líbil, blá blá (nic proti tomu, když si štáb natáčení užije, ale film by si snad měl užít především divák v kině - pro mě za mě ať herci při natáčení potí krev a šáhnou si na dno svých sil - hlavně, když vznikne dobrý film; veselé historky z natáčení pro mě zkrátka nejsou zárukou zábavnosti samotného filmu a osobně bych třeba dal přednost tomu Blankou jezdit, než v kině koukat, jak se v ní prohání herci). Své diváky si to jistě najde (řekněme cílovka ženy 40+), ale osobně se mezi ně určitě počítat nebudu - film mě otrávil a znudil do krajnosti. Až budu mít příště chuť na film o ušláplém fotříkovi od rodiny, který si šeď svého života kompenzuje bujnou fantazií, sáhnu raději po Době temna, která tuhle blbost strčí do kapsy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUĎ RÁD, ŽE MÁŠ DĚTI. CO JÁ BYCH ZA TO DAL“…“TO SI PRÁVĚ JENOM MYSLÍŠ, PROTOŽE ŽÁDNÝ NEMÁŠ“… /// Po čase se zase povedlo vecpat do českýho filmu ftip. Peripetie jedný rodiny, která je kapku nenormální jsou navíc i pravdivý. Kdyby to tak nerušily ty fantasijní kraviny… nemohl jsem si na ně zvyknout. Tyhle „crazy“ kousky budou zřejmě určeny mladšímu publiku, aby vykompenzovaly příběh, kterej bych řekl, je spíš pro ty starší. Je vo životě, kterej dokáže bejt pěkně složitej (i bez tří dcer). Milan Cieslar potvrdil, že nemusí točit jen historický drámy, ale že mu ftipnej žánr sluší. A úplně nejvíc mě baví, že už i v českejch luzích a hájích se o vztazích umí vyprávět jinak. 3a½, ale jdu vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět první film s Blankou. 2.) Můj nejlepší táta (a fotbalista) je Ondřej Vetchý. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Film vydělal 32 760 954 Kč a v kinech ho vidělo 258 274 diváků, což z něj dělá nejúspěšnější český film roku 2015. (Zdroj: Unie filmových distributorů). (Pedronaut)
  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama