Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

choze 

všechny recenze uživatele

Sympaticky temná a znepokojivá vánoční rodinná podívaná říznutá nekrvavou vyvražďovačkou a efektovým hororem, která svižně spěje k předvídatelnému závěru se znejisťující tečkou. Nejsilnější to pro mě bylo v druhé čtvrtině, kdy se jede v módu "trochu VĚC, trochu KRAJNÍ MEZE" a rodina zjišťuje, že je uvězněná na vylidněném předměstí ochromeném sněhovou vánicí, v níž se skrývá něco nebezpečného. Adam Scott si tu brokárnu určitě přinesl rovnou z placu PIRANĚ 3D. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to malo byť? Mix vykrádačky Christmas Vacation a 80s béčka v áčkovom uhladenom háve. Taká vec, ktorá by v 80tych rokoch bola nakrútená za desatinový rozpočet a po nociach by strašila desaťročné deti, ktoré utiekli z postele pozerať horory. Nemá to skoro nič pre dospelého diváka. Postavy sú mizerne napisané, zápletka je nedotiahnutá, réžia priemerná a humor tu nefunguje skoro vôbec, naopak skôr ubližuje atmosfére. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak jo Krampusáku uzavřeme dohodu, já potáhnu k čertu a ty potáhneš do prdele a už nikdy mi nevlezeš na exterňák, domluveno? A tu "rolničku" si strč do prdele místo Venušiných kuliček já Ti na ní seru...Tááákže jak jsem se těšila na hororovou komedii tak mě místo toho čekalo, jak těm z vás, co jsou bystřejší došlo, pořádný zklamání. Mělo mě varovat, že MikeCool dal 4* (ahoj Majkííí :-D ) no trapně jsem věřila, že se jednou shodnem. Ani pitchu !! Krampus by mohl být velmi dobrá hororová komedie kdyby byl vtipnej a hororovej. Buddhožel, tyto dva, pro hororovou komedii celkem zásadní, atributy nemá a tak jsem sledovala jak se jedna velká tupá americká rodina brání Krampusákovi a jeho perníčkům, skřítkům, plyšovému méďovi a podobným úchylným sračkám co nebudí ani strach, ani smích. Fandit nešlo nikomu. Krampus je tak záhadnej že za první hodinu a čtvrt filmu ukáže svou hrbatou siluetu a kopyta, jinak hovno. Na konci se ukáže v celé své kráse a ... HM ... takže tomuhle fandit nebudu, co klaďáci? Stará babka - nezájem, dvě holky co vypadaj jak odporný vyžraný bábochlapi - sejměte je, vypatlanej ukrkanej tlustej debil co je jejich bráška - sejměte ho, jejich postižený rodiče aneb klasičtí vidláci - sejměte je, mimino - nezájem, pes - svačina, celkem hezká holka z té o kapku chytřejší rodiny - neukáže kozy, nezájem, její mladší bráška co za všechno nechtěně může - nudař, jeho rodiče - matka zamindrákovaná - nezájem, tatík jedinej méně tupej, ale i tak...je mi u prdele...Tak kdo nám zbývá? Věčně vožralá sprostá teta kterou všichni nesnášej - Jooo borko ty seš moje buchta, hvězdu za Tebe. Není tam krev, není tam vzrušení, není tam sranda není tam nic a tak celkově mě to sralo... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra, ten potenciál byl tak obrovský, že si ho nedovedu snad ani představit. Ten nápad, ta sněhově-vánočně-ponurá atmosféra, super vybraní herci, sympatický humor, nadhled....ale do háje, proč se tam dělo v té závěrečné třetině to, co se tam dělo? Perníčci, masožravá panenka a klauní housenkaa? To snad neee. Být tam jen Krampus se svými elfími pomocníky, byl bych pravděpodobně ve vánoční extázi a vsadil bych svoje boty na to, že hodnocení by nekleslo pod 80%. Je to velká škoda, páč jsme tu měli nakročeno ke kultovní záležitosti. Přesto přivřu všechny oči, protože jsem se bavil a mráz mi běhal po zádech, což už se mi dlouho nestalo a z kina jsem se nechtěl hnout!!! Už vím, co pustit zlobivým dětem na Mikuláše. Hahaha!!! :-D ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikoliv hororová komedie ale rodinný horor.  A to může být samosebou pro spoustu žánrových fanoušků docela problém.  Nedá se čekat krev a střeva ven ani nekorektní vtípky.  Nadějí je jen temný pohádkový fantasy háv, a to se Doughertymu podařilo jen tak nějak napůl. Na zážitku nepřidají nesympatické postavy, ale ok, pro příběh je to vlastně podstatné, Krampus trestá ty nezvedené.  Naopak mě bavily ožívající symboly Vánoc a půtky s nimi. Jako jádro zábavy opravdu povedené. Tedy až do příchodů elfů, kdy si najednou člověk přišel jako na masopustu se škraboškami, hodně nepovedené masky, a korunu jim nakonec dodal sám Krampus, jehož vzezření se nedá srovnávat ani s těmi horšími krampusáckými maskami z mikulášských průvodů.   Bez nadšení, na dva prsty. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Příjmení ústředních postav - Engel, je německou verzí slova "anděl" a odkazuje na jejich německý původ. Ten je pak samozřejmě potvrzen faktem, že babička (Krista Stadler) mluví německy a pochází z Německa nebo Rakouska. Tyto země jsou také původem historek o Krampusovi, kde je velkou součástí folklóru a vlastně naší verzí čerta. (hansel97)
  • Před oficiálním uvedením do kin nebyl film promítán filmovým kritikům. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama