Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Krampus není úplně hororem, a pokud ano, rozhodně ne klasickým. Z režisérské stránky je plný výtečných voleb, jako sázka na strašidelnou atmosféru zvrácených Vánoc, spíše než se snažit donutit diváka nadskakovat v sedadle kvůli přihlouplým lekačkám. Má pár slabších nudnějších míst a je to spíše takové strašidelnější dobrodružství, ale je opravdu povedené. Slušná je i sázka na herce, převážně komiky, mezi nimiž stoprocentně dominuje Conchata Ferrell. Mohli možná kapánek přitlačit na pilu v napětí, ale bylo to zábavné, osvěžující a drsné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na vánoční svátky se většinou těším, protože konečně nastal čas si po náročné celoroční dřině trochu odpočinout, nasát vánoční atmosféru, nacpat se k prasknutí a užít si pár dobrých filmů (které během roku schválně v televizi opomíjím, přestože běží pořád dokola). Zvláště pak filmy s vánoční tématikou a nemusí jít nutně jen o komedie. Hororový žánr má taky slušnou zásobu vlastních „výrobků“, takže se je rozhodně na co dívat. V případě Krampusu se mi však nechtělo čekat a rozhodl jsem se podívat na něj o něco dřív. Zapříčinil to menší boom v mém okolí, z něhož se ozývali vesměs pozitivní ohlasy. Od Doughertyho jsem toho zatím moc neviděl, takže jsem neměl ani nejmenší ponětí, jestli to bude stát skutečně za to. No a popravdě na mě tímto filmem moc velký dojem neudělal. Není to sice vyloženě špatné, ale přece jenom jsem si od toho sliboval mnohem víc. Zvláště když postava Krampuse představuje v rakouském a jihoněmeckém folklóru průvodce sv. Mikuláše – tedy našeho čerta, který pojídá zlobivé děti. Skvělý námět, který ještě není vůbec okoukaný, jenže jeho provedení už značně pokulhávalo. Zvláště fakt, že se na obrazovce mockrát neohřál a vždy se objevil jen na nepatrnou chvilku, mi vadil asi nejvíc. Mnohem více prostoru dostali jeho pomocníci a ruku na srdce, nebýt těch oživlých perníčků, dopadlo by to asi katastrofálně. Plyšový medvěd, zlí skřítkové i ono sněhové monstrum – nic moc. 50% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krampus ako postava je vizuálne veľmi pekne spracovaný, točilo sa to na Novom Zélande a tak postavu pekelníka dostala na starosť Weta Workshop Petra Jacksona. No a to je tak všetko, úvod a pár scén je celkom zaujímavých, ale čím viac sa to blíži k finále, tým je to väčšia divočina pritiahnutá za vlasy. Škoda, nápad bol celkom dobrý. 50% - 2* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že to bude až tak dobré. Atmosféra, triky, masky, napätie, strašenie... Všetko prvotriedne. Keby k tomu Dougherty dokázal pridať aj rovnako kvalitný humor (namiesto iba úsmevných situácií), rozmýšlal by som nad najvyšším hodnotením. A vlastne ešte neviem, kto bol cieľovka. Toto u nás dávali v kinách v poobedných hodinách a cez Vianoce? Ja mať rokov jak hlavný hrdina, v kine by som sa dosral od strachu a o Vianociach nechcel minimálne do dospelosti ani počuť. 85% Snaď som to neprechválil. Ak si niekto náhodou môj komentár prečíta a rozhodne sa Krampusa pozrieť, nech zas nečaká Exorcistu. Skôr takú tú atmosferickú hororovú rozprávku, mierne mixnutú Silent Hillom :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krampus není takový, jakého jsem si ho při ohlášení projektu vysnil, a ani v rámci toho, jaký je, se mu bohužel nepodařilo dosáhnout úplně TOP příček. Což ovšem neznamená, že by to byl špatný film. Dougherty tentokrát udělal pro Vánoce to samé, co před pár lety pro Halloween - natočil příjemnou, atmosférickou hororovou komedii, v níž v jednotlivých sekvencích funguje jak humor, tak strach a napětí. Jen to prostě není v žádném ohledu úplně ultimátní. A kdyby bývalo zůstalo pouze u Krampuse a jeho družiny elfů, bylo by to imho lepší. Oživlé dárky jsou ještě jakž takž cool, ale zákeřné oživlé perníčky už notně přes čáru. A také mě dost zaskočilo, jak rychle to šlo v závěru. Snad víc než půlka všech postav je najednou dost nezajímavě redukována během asi dvou minut, až to na mě působilo, jako kdyby se jich tvůrci už mocí mermo chtěli zbavit a nechtělo se jim psát dalších dvacet minut scénáře. 70 % a dal bych si na vážno pojatej německej alpskej prequel. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandě, konkrétně v Stone Street Studios na Stone Street v Miramaru (Wellington) a na Mitre 10 MEGA Petone, 25 Bouverie St, Petone, Lower Hutt 5012. Natáčelo se od 16. března do 5. května 2015. (noelcoward73)
  • V jednom ze záběrů je vidět mobilní verze počítačové hry "Dead Space". (Korbitch)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama