Reklama

Reklama

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (390)

castor 

všechny recenze uživatele

Orgasmus na talíři, emoce nad plotnami. S mučednickými ústřicemi to dotáhl do konce, který si vytyčil, teď chce zpátky na gastronomický vrchol. Kvůli drogám a zřejmě svému egu vše dokonale pokálel, naštval velké množství lidí, ale tvůrci vše docela svižně vysvětlí a už ženou své hrdiny do kuchyně a za třetí michelinskou hvězdou. Na vztahy se tu docela kašle, prostě se jen řve, vzteká a hází talíři, jen aby vše bylo víc než dokonalé. Ono je fajn, že v hrnci něco bublá, ale když to nemůžu ochutnat, je mi to docela jedno. Protože kolem toho zoufale chybí emoce, Bradley Cooper hraje otravného frajírka, který si nad každým talířem mastí ego a tohle klouzání po povrchu mi holt ke štěstí nestačí. Pokud mi někdo herecky sedl, tak pouze Daniel Brühl. Jsou tu načrtnuté (možná zajímavé) vztahy, jsou tu vymahači dluhů, jsou tu bývalí kolegové, bývalé milenky.. ale ničemu se nevěnujeme pořádně. Pohled na profesionální kuchyni je sice fajn, ale na celovečerní film to bez pořádného příběhu jednoduše nestačí. Sundáme rondon, umyjeme nádobí a jdeme na kutě. A ani na něco special chuť nemáme. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsou přesně ty restaurace, kde je na talíři malá mrkvička, malinká rybička, to vše čímsi pokapané atd. a i když to je pro některé zřejmě gastronomický orgasmus, tak při placení tam pak necháte sumu jak za celý barák. Né, tak já to nechci zlehčovat, rozhodně se pustím do něčeho, co vypadá na talíři lahodně a zrovna tak to chutná raději, než do něčeho, co jen vypadá, že by se snad dalo i jíst, nicméně tady jsem očekávala asi ještě něco jiného než lítající talíře, kmitající kuchtíky a kuchtičky a sem tam jen mrk na ten talíř. Bradley hrál skvostně, to v každém případě, Alice a Emma se tam jen mihly. Já si myslím, že tam ten potenciál byl větší a nevyužitý. Za mě slabší průměr......vážně. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Strojený a povrchní, jak jen top restaurace dokáže být (může mi někdo konečně vysvětlit, jak se hergot z takových porcí člověk pořádně nají?). Mluví se tu možná o food orgasmu, ale ten jako divák daleko snáz dostanete při sledování upřímnějšího Chef. Alicia zneužitá jen jako hezká tvářička, na plakátu i v rámci filmu. Na kriminál. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jsou škatulky, jejichž naplňování mě vždycky bude bavit sledovat a nadaný frajer, který svůj talent zničil v návalu pýchy a euforie, je jedna z těch nejoblíbenějších. Takovým návratům na vrchol nemám nejmenší problém uvěřit a jen málokdy mě šablonka kajícného machra umí zklamat. Jenže jedna věc je dobře napsaný archetyp a druhá věc je zkrachovalá kuchařská hvězda v podání Bradleyho Coopera. Jestli se totiž někdo narodil pro chlápky s rošťáckým kukučem, které chce okolí zabít a zulíbat zároveň, je to právě on. Poučení o životních chybách, které vás dříve nebo později musí přijít strašit, nechutnalo už dlouho takhle vydatně. Nemluvě o tom, že se Goldmanova kamera s veškerými laskominami roztodivných názvů mazlí tak něžně, že je z výsledku malý poklad pro všechny, kteří mají otevřené smysly. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa super, ale ja viem, kto je Gordon Ramsay, 5 rokov som študoval potravinársky priemysel, mám rád filmy o varení, mám rád jedlo, relatívne detailne poznám suroviny a s chuťou varím. Po Favreauovom Chefovi ďalší parádny kulinársky zárez. Ale rozhodne nie taký pohodičkový. Adam Jones je hajzel, s ktorým sa väčšinu času nedá vydržať a tak, keď sa občas nezachová ako arogantná sviňa, je to vskutku dojemné a krásne (záver, narodeninová oslava, hotelová izba). Scény varenia a nákupu surovín nádherne poetické a „potravinárske“. Avšak opäť: možno len pre človeka, ktorý sa neuspokojí na večeru s mrazenou pizzou. Apropo, pizza, hamburgery a spol. Autori filmy potvrdzujú teóriu, že najlepší kuchári sveta nemajú absolútne žiadny problém s podobnými jedlami. To majú len blbci a snobi, ktorí tomu nerozumejú. Naopak, majú ich svojím spôsobom veľmi radi a vážia si ich. No musia byť urobené dobre, to je základ. Nikde, nikde, opakujem NIKDE nie je napísané, že poctivý hamburger je menej, ako marinované ustrice s hľuzovkovým pyré. Takisto postavy super. Evidentne sa dosť strihalo. Adam dlho dáva dokopy tím a nakoniec sú to len nepodstatní štatisti. Ale nikto sa nestratil, každý má svoje miesto a svoj zmysel v príbehu, od Omara Sy, cez talentovanú kuchárku Siennu Miller až po diplomatického šéfa v skvelom slušnom podaní Daniela Brühla. Koniec so spoločnou večerou geniálny. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Původně se film měl jmenovat Chef, ale tento název už použil Jon Favreau pro svůj film Chef (2014). (JORDY)
  • Ve scéně, kdy se zbitý Jones (Bradley Cooper) snaží udělat dojem na kritiky z Michelinu, má půl obličeje od krve, v dalším záběru je jeho tvář čistá a rána ošetřená. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama