Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororová antológia, v ktorej je každý segment režírovaný ženou. V hlavnej úlohe každej epizódy sa objavuje taktiež žena. Jednotlivé príbehy:
1. The Box - matka cestuje s deťmi metrom. Počas cesty stretnú zvláštneho pána s balíkom. Zvedavý chlapec chce vidieť, čo je vo vnútri a jediný kontakt s vecou, ktorá sa v balíku skrýva, zmení život jeho i celej jeho rodiny.
2. The Birthday Party - počas prípravy narodeninovej oslavy pre svoju dcéru nájde vyťažená matka svojho manžela nehybného v jeho kancelárii. Príprava oslavy najkrajšieho sviatku dcéry sa mení na pokus o rýchle skrytie tela manžela.
3. Don't Fall - partia kamarátov sa vyberie kempovať do opustenej lokality. Miestna príroda skrýva mnoho nepríjemných návnad, ale scenéria stojí za to. To však ešte netušia, že ich namiesto pokojného výletu čaká boj o život.
4. Her Only Living Son - matka sa musí znenazdajky vyrovnávať so zvýšenou agresivitou svojho syna, ktorého od narodenia vychovávala sama. Deň osemnástych narodenín je dňom, kedy chlapec konečne zistí, kto je jeho otcom a prečo musel celý život stráviť len s matkou. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (43)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi propojovací loutkový příběh. Většina příběhů výrazný ženský podtext, což není vůbec na škodu. Ukazuje to hrůzu a strach ze zajímavého pohledu. V první povídce, která se mi líbila asi nejvíce, výborná Natalie Brown. Ve druhé povídce, která mi přišla nejslabší, výborná Melanie Lynskey. The Box (****), The Birthday Party (**), Don´t Fall (***), Her Only Living Son (***). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Four deadly tales by four killer women? S tak ostrým sloganem bych byl opatrný.. 1.) Neortodoxní krabičková dieta a kvůli atmosféře nejistoty asi nejlepší segment. Zarytě odmítá odhalit svého MacGuffina, tak jsem měl dlouhou dobu za to, že se chodí do sklepa, kde je desetikilový kýbl s nutelou.. 2.) Narozeninová párty pro dceru musí být perfektní, i kdyby tatínek nedýchal. Myšlenka, že se přehnaná péče o spokojenost potomků může vymknout, je sice zajímavá, ale vše je podané dokonale sterilně a rádoby vtipně. 3.) Pouštní démon dělá mňam-mňam a kvarteto turistů zmizne rychlejc, než zjistíte, že je vám to jedno. 4.) Volné pokračování děťátka Rosemary, kdy tatínek chce synka do vlastní péče. K soudu ani nedojde, protože Keanu Reeves asi neměl čas. Námět slibný, ale po výborném The Invitation jsem od K.Kusama čekal jiné mezilidské kapky.. Upřímně, víc by mě vyděsilo, kdyby se k názvu přidalo ještě jedno X a já se musel dívat, jak dieselový Xander Cage „nabančí všem největším hnusákům na světe“.. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Hororová antologie XX nabízí čtyři tematicky nesourodé segmenty bipolární kvality. Úvodní příběh Box vychází z výtečné povídky Jacka Ketchuma a jeho znepokojivost spočívá zejména v síle nevysloveného. Delší stopáž, která by umožnila vykreslit destrukci rodiny o poznání naléhavěji, by však nebyla na škodu: 3*. Birthday Party skončila pořádnou hororovou kocovinou, z které se po vystřízlivění vyklubala podřadná komedie: odpad! Don't Fall velmi rychle spadl do nezáživné prostoduchosti: odpad! Jakožto zdejší hororový expert jsem se na tento ryze ženský projekt těšil výhradně kvůli závěrečnému segmentu, který režírovala jedna z největších osobností současného hororu. Karyn Kusama zde opět předvedla své mistrovství a skrze instantní úzkostí prostoupený Her Only Living Son doslova rozdrásala divákovu mysl na cáry: 5*. Nebýt těch prostředních zoufalostí, tak se jedná o výbornou antologii. Takhle však mohu snímku XX udělit pouze silnější dvě hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

1. První povídka je technicky zvládnutá asi nejlépe, ale je strašně nedotažená, takže se člověk nedozví co a proč, což je pro celou story docela stěžejní. 30% 2. Naprosto zbytečná záležitost, která měla být postavená na manipulaci s mrtvým tělem, ale v tomto ohledu je to naprosto nezváldnuté. Za Melanii Lynskey 5%. 3. Démonní sranda z výletu do přírody. Nic nového pod sluncem, ale potvora byla docela fajn a o tom to vlastně bylo. 50% 4. V zásadě zkrácená verze jedné z hororových klasik, ale nic proti tomu. Každopádně zase nic, co by utkvělo v paměti, protože snad kromě představitelky matky to bylo celé takové nemastné neslané. Víc než cokoliv jiného chyběla odpovídající atmosféra, což se na výsledku podepsalo. 30% Celkově zaokrouhlených 30% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

XX je antologie o čtyřech povídkách z nichž každou natočila žena. Od první povídky The Box jsem očekával rozhodně nejvíc. Jelikož se režie chopila Jovanka Vuckovic která mě ohromila vymazleným kraťasem The Captured Bird(2012). Né, že by byl The Box špatnej ale závěr povídky vyzní do prázdna bez vysvětlení. 3 hvězdy. Druhá povídka The Birthday Party je jednoznačně nejslabší. 1 hvězda. Za to třetí povídka Don´t Fall je jednoznačně nejlepší povídkou. 4 hvězdy. Poslední čtvrtá povídka Her Only Living Son nepřináší nic neočekávanýho. 2 hvězdy. Tahle antologie je jednou z těch slabších a méně povedených. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama