Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (335)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Lehce romantický western v režii Kevina Costnera a s hlavní rolí jeho a Roberta Duvalla. Příběh čtyř svobodných honáků pasoucích na rozlehlých krásných pastvinách, kteří jsou zle napadeni lidmi od rančera ovládajícího blízké městečko. Jedinou čestnou odpovědí může být vyrovnání účtů. Do nastávajícího boje se vetře i milostný cit ke stárnoucí ošetřovatelce. Potěší celková nálada, závěrečná přestřelka i drobné detaily - Costner ne zcela probuzený ze zlého snu ohrožuje svou budoucí přítelkyni a rozbije jí památeční porcelán, přecházení hrdinů přes rozvodněnou ulici po prknech a chytání topícího se psa, švýcarská čokoláda a havanské doutníky před poslední bitvou, vzájemné sdělování si jmen obou hlavních hrdinů po desíti letech společného ježdění... Trailer zde: http://www.csfd.cz/film/38643-krajina-strelcu-open-range/videa/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu skvělej. Prostřední pasáž, kde hrdinové pořád dokola vysvětlují co že se to stalo Cvrčkovi mě už opravdu neskonale štvala, stejně jako, že naši hrdinové zachránili někomu štěně. Také se neustále odhodlávají na závěrečnou bitku. Ta alespoň nakonec stojí za to, i když je dosti nepřehledná. Bohužel to musím napsat, ale Clintovi Nesmiřitelní byli někde jinde. 60% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl že Costner umí. Naservíroval nám inteligentní podívanou, kde mají postavy skutečně hloubku a kde se nedá použít slovo "instantní romantika". Cit s jakým scénárista rozvíjí postavy je překvapující. Žádný patos, žádné zbytečně natahované scény. A navíc ta závěrečná cca 15 minutová přestřelka je opravdu skvěle řemeslně zvládnutá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný old schcool western, ktorým Costner znova dokazuje, že za kamerou je lepší. Záverečná prestrelka prekvapila svojou brutalitou, ale ten zvyšok je tak nejak adekvátny tomu, čo sme videli vo weternoch mnoho krát a v časoch, ktoré tomuto mŕtvemu žánru priali viac. Costner neponúka nič viac, iba príjemnú spomienku na staré časy. Prečo nie....70% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner dokázal v Tanci s vlky nemožné. Doufal jsem, že se genialitou svého filmu nechá alespoň částečně inspirovat, leč marně. Nezklamal, ale ani nepotěšil. Roberta Duvalla jsem nemohl vystát už ve Volném pádu a ani zde mě pohled na jeho projev nijak netěšil a scenáristům bych určitě ruce nelíbal. Celé se to táhne ve značně neutrální koleji a romantická vsuvka jako koření taky bohužel nefunguje. Závěrečná přestřelka je však zrežírována znamenitě, jako by se jí chopil Michael Mann :-). Charaktery postav jsou skvěle vykreslené a netypický exteriér pro western mi také přišel k chuti. Celkově však pro mě průměr. Promiň Keve. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Kevin Costner a jeho dva spolupracovníci nasbírali víc než polovinu rozpočtu ze svých peněženek. (imro)
  • Během úvodního víkendu (15. – 17. 8. 2003) si Krajina střelců z kin odnesla 14 milionů, což je na 26 milionový western slušné. Pro Kevina Costnera to byl též nejlepší výdělek od února 1999, kdy se v kinech objevil Vzkaz v láhvi. (imro)
  • Spomedzi štyroch filmov, ktoré Kevin Costner dovtedy režíroval, je Krajina strelcov najkratší. Trvá iba 139 minút, zatiaľ čo ostatné tri majú v priemere až tri hodiny. (misterz)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Reklama

Reklama