Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5. Miestami až hypnoticky pomalý western, vzdialene asociujúci High Noon, nie ani tak svojou kvalitou, ako príbehom a postupnom gradáciou, vrcholiacou dosť podarenou prestrelkou. Celé je to tak trochu naivné, príbeh o dvoch statočných môže byť pre niekoho príliš jednoduchý, ale každopádne ako oddychovka tento film funguje naozaj veľmi dobre...Oceňujem aj krásnu scenériu a kameru. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Od Kevina Costnera uz jsem vazne nic preborneho necekal. O to vetsi prekvapeni je pro mne jeho novy snimek, ktery je nejlepsim westernem za hooodne dlouhou dobu. Nejprve vas ceka klidnounka prvni polovina, kde se do sita seznamite s hlavnimi postavami a pote nasleduje pulka druha, kde vynika zejmena fantasticka prestrelka jakoby vystrizena z Gauneru, akorat s tim rozdilem, ze je zasazena na divoky zapad a angazuje se v ni podstatne vetsi pocet pistolniku. Kdyby nebylo natahovaneho konce, tak by se jednalo o stoprocentni zazitek. Takto je to "jenom" za devadesat. Tedy jeste jednou. Kevine, to se ti opravdu velice povedlo. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Open Range je snímek velmi rozkolísaných kvalit, (víc než by bylo zdrávo), kdy se s neuvěřitelnou četností střídají scény (nesmírně) působivé a než si ji (je) stačíte dosyta užít, tvůrci to pohřbívají scénou vyloženě lacinou. Přesto jsem měl chuť převážně chválit a komentář měl vypadat následujíce: pokud budete očekávat drsný western (čti nezromantizovanou představu divokého západu) plnou přestřelek, s šetřením dialogy (něco ve stylu Leone(ho) Once upon a time in the west, přesněji řečeno Eastwoodových Unforgiven, zákonitě budete zklamáni. Pokud se však spokojíte „pouze“ s „obyčejně“ převyprávěným příběhem dvou chlapíků, co chtějí (chtěli) pouze převést své stádo a následně (po zkomplikování) se domoci práva a posléze pomsty( a jako bonusu upřímného bilancování jejich dosavadních životů), budete po zásluze odměněni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, byl by to bezesporu Bobby Duvall. Je nesmírným potěšením sledovat tohoto (ne)stárnoucího chlapíka mj. vyprávět, jak měl kdysi ženu a dítě a jak po jejich smrti zanevřel na vše, ale pokud se mu podaří z nastalé situace vyhrabat bez úhony, postará se, aby mladík, (kterého přibrali do party), nedopadl podobně popř., že když jdeš „na smrt“ je potřeba si to užít (viz scéna nakupování v obchodě). Jak říkám, chtěl jsem spíše chválit, už pouze kvůli vydařenému hereckému obsazení,(kdy zejména stárnoucí A. Bening přesvědčuje vyzrálým výkonem) a opravdu zdařilým scénám (mezi které počítám i závěrečnou přestřelku). To by ale nesmělo přijít závěrečných nesmírně patetických, plytkých a kýčovitých 15 minut, kdy to co se dařilo tvůrcům (tu bez nejmenších námitek, podruhé s menším úspěchem) postupně vystavět, pohřbili závěrem div ne z červené knihovny. Byl jsem připraven (snad) i přetrpět závěr (na který bylo zaděláno) a to sice: Charley umírá a Sue se dostává do ruky čajová souprava „princezna“, ale tvůrcům se podařil „husarský kousek a na první pohled nemožné“ SPOILER nejen červená knihovna (resp. rodokaps), ale dostali (čti nasrali) tam i tu čajovou soupravu. WTF?! Řekněme, že jsem usnul 15min před koncem (popř. se mi zaseklo DVD v přehrávači) a zůstanu tak na průměrných 3*, jinak bych musel s hodnocením NOTNĚ dolů a to bych (i s přihlédnutím viz komentář výše) nerad. Zajímavý (výstižný) komentář (pro mě): uživ. Rob Roy ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$22milionovTržby USA $58,331,254Tržby Celosvetovo $68,296,293║ __Malý Veľký Western!!!__ Kevin Costner to vie aj pred kamerou aj za kamerou a tým sa líši nesmierne od väčšiny svojich kolegov. Western má jednoduchú príbehovú schému, našťastie nič filozoficky zložité ale na druhú stranu výborné postavy a hlavne výborne oddaných hercov pre tento projekt. Popri Costenerovi sa tu výborne predvedie vo svojej postave aj Robert Duvall a to nie len strelecky ale aj svojim umom starého ošľahaného pasáka dobytka. Scenérie prírody sú nádherne nasnímané, je tam vidieť nesmierny cit pre krásu okolia, plusom je aj doprovodná hudba od skladateľa ako Michael Kamen. /95%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poprvé to vyšlo, podruhé to byl přesný opak, potřetí jsme zůstali někde na půli cesty. Třetí režijní opus Kevina Costnera obsahuje všechny jeho neduhy a limity, rád se babrá v klišé, nicméně pořád je to poměrně příjemná oslava klasické westernové školy. Prostě dobří a zlí a ospalé tempo. Dialogy mnohdy hodně skřípou, na hodinky budeme koukat nezdravě často. Přestřelky jsou ovšem zrežírované velmi dobře. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Charlie Waite (Kevin Costner) má šestiranný Colt SAA, přesto z něj vystřílí bez přebití 16 ran. (m.xFuck)
  • Hudbu měl původně skládat Basil Poledouris. (Karlos80)
  • Puška, ktorú používa Charley (Kevin Costner) pri prestrelke, je športová Winchestrovka z roku 1873. (misterz)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama