Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

POMO 

všechny recenze uživatele

Malý, skromný, komorný western s niekoľko málo postavami a vecami medzi nimi. Zápletkovo komplikovanejší scenár by neuškodil, ale to isté platí aj o miere diváckej vďačnosti. Kevin Costner má cit pre psychológiu postáv a vie viesť hercov. A je mi fuk, že obloha v pozadí vyzerá ako štúdiové plátno, osvietené reflektormi. Keby mal vyšší rozpočet, možno by nemohol venovať toľko pozornosti tomu podstatnému. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vše vypadalo na příjemný, byť ničím výjimečný western: drsní kovbojové a jejich putování se stádem, hezká krajina, hezká hudba, jednoduchá zápletka o vyhroceném sporu s městským šerifem, místním bohatým dobytkářem a jeho pohůnky. Bohužel současně s návratem do města za pomstou se překvapivě dostaví nuda, protože namísto činů stále promlouvají huby všech zúčastněných. Costner ztratil soudnost a nechal film přehltit takovou snůškou patetických keců, až by divák blinkal. Opravdu - ubrat 45 minut rádoby dojemného žvástání, šlo by o solidní, nadprůměrný western, takhle je výsledek k nepřečkání dlouhý a nezáživný, občas přerušený záblesky nepřehledné akce (překvapivě ti dobří zase vystřílí enormní přesilu špatných;-)). Když se k tomu přičte celková slabota scénáře a občas příliš zřetelné plátno za kulisami, musím se hodně nutit do té třetí hvězdičky. Dejme tomu za herecké výkony... Škoda, mohlo to být lepší. 51% ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Costner je zpátky na koni (obrazně i reálně). Návrat k westernu je spíš v duchu "Nesmiřitelných" než "Tance s vlky". Není to až tolik drsné jako první jmenovaný, ale celkové vyznění je dost přesvědčivé (závěrečná přestřelka je fakt výborná) .... Duval i Benning přesně sedli do svých rolí a Kevin ? ... no já ho mám prostě rád :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie som fanusik westernov, ale tento je mojou velkou srdcovkou. Je to vlastne dost citlivy pribeh o obycajnych honakoch s nadhernou romantickou liniou, dokonale vykreslenymi postavami, skvelou atmosferou a ako bonbonik jednou z najlepsich prestreliek v zanri. Konecne western pri ktorom som sa nenudil a tempo mi pripadalo v poriadku. Dokonca by som vynimocne prijal aj keby bol film dlhsi pretoze s tymi skvelymi postavami som mal chut stravit viac casu. Najlepsie na celom filme je priatelstvo ustrednej dvojky. Skuseny Duvall a malovravny Costner u ktoreho od zaciatku tusite, ze sa v nom skryva nieco velmi nebezpecne, takze ked ho skorumpovany serif a chamtivy rančer definitivne dožeru, tak nastane peklo. A zabit jedneho jeho chlapa a dokonca aj psa (sakraaa) bolo prilis. Costnerov a Duvallov vztah mi trochu pripomenul filmy Johna Woo. Tiez su to kamarati na zivot a na smrt, ktorí sa rutia do velkej prestrelky kvôli dôvodom ako je čest a spravodlivost. Komu ide iba o prestrelky, tak asi bude sklamany, lebo sa jej dockame az v zavere. Dovtedy sledujeme pomaly plynúci dej behom ktoreho sa Costner zamiluje do sestricky Annette Bening, ktoru nemam rad, ale tentoraz mi pripadala sympaticka a chemia medzi ňou a Costnerom funguje na 100%. A popritom sledujeme ako sa postupne meni pristup dedincanov k celemu konfliktu az sa konecne v zavere ukaze, ze aj oni maju gule, ked sa kusok popostrcia a prilozia ruku k spravodlivosti. No a samotna grandiozna prestrelka je dlha, prepracovana, prehladna a hlavne sa zacne presne tak ako som si vzdy prial ale nikdy som to doteraz nevidel. Nadhera. Rovnako ako cely film. 10/10. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný film. Na první pohled nuda, ale ve filmu se děje něco jiného, než stylové přestřelky, plivající superkovbojové, vylupování bank apod. Tohle je spíše film, který sází na téměř intimní atmosféru, pocity, náladu...a nakonec samozřejmě i odboj proti rozpínavosti. Kevin Costner na režisérské lavičce mě nezklamal. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Hudbu měl původně skládat Basil Poledouris. (Karlos80)
  • Tig není jen jméno psa, který se objevuje ve filmu, ale také název společnosti, která film produkovala. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama