Reklama

Reklama

VOD (1)

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jak se pozná dobrý akční film? Krátká metráž a pozitivní překvapení na straně diváka. Naomi Repace by se zcela jistě mohla přidat k sedmi statečným nebo do Ligy spravedlivých. Každý muž dozajisté ocení, když pěkná žena dokáže pravačkou vykopnout ocelové dveře a současně zvládne odstřelovat na dva kilometry své nepřítele. 78% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být něco jako Bourne, ale místo toho se podařilo něco mezi Sentinelem a Salt. S dobrými herci ve svých typizovaných rolích (Malkovich, Douglas, Collette), kterými vlastně nejde udělat krok špatným směrem. Bohužel je ale špionská jízda málo akční a dějově příliš překombinovaná (především co se postav týče), i když s motivacemi, které dávají smysl a i s trochu přimhouřeným okem nutí k zamyšlení. Bohužel slibný rozjezd a vynikající scénu v hotelovém pokoji potom k zemi drtí spousta divných náhod a reakcí hrdinů. Tak trochu vážně se beroucí báchorka na sobotní odpoledne. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že se film točil v našich končinách, je hlavní důvod, proč jsem se na něj podíval. Nicméně skutečnost, že z filmu Praha a okolí není cítit ani na krok, to je jen profesionalita tvůrců, kteří to tak chtěli. Ono udělat z Prahy Londýn asi nebude úplně legrace. Každopádně je fajn, že nás tvůrci zmínili na konci filmu. V tu ránu jsem si uvědomil, jak v těch amerických kamerách Praha nepůsobí vůbec blbě. Zřejmě používají nějaký dramatický holllywoodský filtr. Jen je ale škoda, že tu o nás opět mluví jako o Východní Evropě. Stejně tak je škoda, že tento film není ve scénáři trošku chytřejší. Mohla by to klidně být ženská odpověď na Jamese Bourna. Takhle se z filmu stala jednoduchá, ale za to v pohodě zvládnutelná jednohubka. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, napínavé, nečekané, akční, teroristické. Po dlouhé době slušný špionážní film. Noomi byla skvělá, John je famózní i když hraje ve třech scénách. Děj byl plynulý, vcelku jednoduchý, pro mě spíš děsivé a strašně reálné. Fajn snímek. Bohužel si ho nebudu brzy pamatovat. ..ty záběry Prahy ke konci filmu, já nevím, tady je tak blbý světlo, že to vypadalo jak obyčejný český kriminální seroš.. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I přes účast na první pohled elitního hereckého týmu a krátkého štěku matičky Prahy, jakožto východního města ideálního k útěku do Sýrie(skvělá reklama), je Unlocked jen další překombinovaná špionážní nuda. Předvídatelná zápletka je nejspolehlivější zabiják podobných filmů a tady došlo k exitusu vcelku brzy. Ale je mi to jedno stejně tak, jako bylo asi scénáristovi Peter O'Brienovi ukradený, že odpravuje postavy jako figuriny na střelnici. Možná takto výzvědné služby fungují, ale bez emocí je to pro mě jen blbá videohra. Navíc i kdybych se oprostil od faktu, že je v poslední době nějak přeNoomiRapaceováno, tak s výjímkou Toni Collette, mě nikdo z té rádoby herecké smetánky neuchvátil. Nicméně asi jen díky nim, je Unlocked jen lehce podprůměrný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • David Mercer (Michael Epp) jezdí po Praze tramvají číslo 22. Nehledě k tomu, že v ní nesmyslně přejíždí sem a tam Mánesův most (v navazujících záběrech), základní nedostatek tkví ve faktu, že v době natáčení linka 22 touto trasou vůbec nejezdila. (Robbi)
  • Scénář k filmu byl v roce 2008 součástí seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů roku. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno