Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (82)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Drama o kontroverzi s vojenskou službou bývalého prezidenta a předně pak o tom, jak tenký led dokáže být investigativní novinařina v US v rámci věhlasných 60 MINUTES. Není to lehká látka, ale je to slušně podnětný a navíc jsem si celkem dobře připomněl opodstatněnou piplačku se zdroji během psaní akademických prací :) Doteď jsem Blanchettovou nemusel, ale tady se mi líbila, Redford má moc pěknou roli, jo... zajímavá podívaná. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...skoro rovnako dobré ako podobný Spotlight (nemyslím novinárskou témou samozrejme). Presne ten typ filmu, ktorý nie je divácky podlízavý a zároveň má ďaleko od sterilnej nudy. Cate Blanchett je presvedčivá ako nikdy a Bobík Redford a investigatívna novinárčina - čo viac patrí k sebe?! Film má veľmi dobrú prácu s dynamikou, scenár je inteligentný a záver...ten napísal sám život v "najslobodnejšej" krajine na svete:) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Až začne Redford moderovat večerní zprávy, nevynechám ani jednu relaci! Jestli je Spotlight kvalitami vážně ještě o třídu výš než tahle o život sprintující konverzačka z prostředí investigativní dokumentařiny, tak za pár týdnů, až jej uvidím, sním svůj klobouk. Hádám, že oscarové drama bude rozhodně méně učesané a ne tak přehnaně melodramatické, ale stejně: Blanchett a její tým mi vzali dech. Dvě napínavé hodiny o tom, zdali je George W. Bush posera anebo jen někdo neumí dělat seriózní zpravodajství. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Politika. V Americe je prostě někde jinde. Robert Redford se k ní rád vrací (kupříkladu Hrdinové a zbabělci) a anti-bushovci mu při tom zřejmě zatleskají. Okatě tehdy diváka tlačil na svou stranu barikády a tady to není jiné. Je možná fajn, že se leccos nebojí pojmenovat, ale obávám se, že určití lidé si stejně popel na hlavu nenasypou. Politické téma je vždycky s otazníkem. Pro Středoevropana není tohle konkrétní úplně silné a atraktivní, nicméně látka je podaná poměrně přehledně a zajímavě. Jen jí občas schází dynamika a možná i ostřejší nůžky střihače. Leccos nahoru tahají nejen oscaroví herci v ústředních rolích, velmi slušní jsou i ti, jejichž role nejsou až tak velké. I tak jednou bohatě stačilo!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že v Americe tenkrát za doby vlády George Bushe řešili to, co předváděli v tomto filmu. Zajímavé. Film precizně ukazuje mravenčí práci některých novinářů a i když to na první pohled může působit nudně, film takový vůbec není. Může za to určitě dobrá režie, ale i samotní prvoligoví herci, kterých je v tomto filmu kupodivu docela dost. A nejlepší ze všech je zaručeně Cate Blanchett, která tu působí skvěle civilně a stejně tak i Elisabeth Moss. Zajímavá filmařina, skoro je až s podivem, že to v Americe vzniklo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně po natočení rozhovoru s plk. Burkettem (Stacy Keach) na kameru sedí plk. Charles (Dennis Quaid) a Mary Mapes (Cate Blanchett) na gauči. Plk. předává Mary balíček chipsů, který je natočen zadní stranou, avšak v dalším záběru z jiné kamery je natočen přední stranou. (M1k3k)
  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)
  • Film se točil v Austrálii na žádost herečky Cate Blanchett (Mary Mapes), aby mohla být při natáčení nablízku své rodině. Natáčelo se po dobu 8 týdnů. (Dio_Padre)

Reklama

Reklama