Reklama

Reklama

Vášeň lásky

  • Itálie Passione d'amore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý italský voják Giorgio je vyslán na odloučené stanoviště do vzdáleného města. Je ubytován v domě velitele a začíná se sbližovat s obyvateli i návštěvníky plukovníkova domu. Mezi všemi ho zaujme zvláštní mladá žena Fosca - nikterak hezká, snad i trochu bláznivá, a přesto mladého muže zvláštním způsobem přitahuje. Prvotní zalíbení se postupně mění v neovladatelnou vášeň. Příběh se odehrává ve druhé polovině 19. století, kdy morální chování bylo základem společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Nebeské mocnosti, mám duši stvořenou pro bolest, dejte mi duši pro radost. Nejmučivější vášně skýtají neklidnou rozkoš, která nahrazuje štěstí". Malá ukrytá perla mezi tolika filmy. Nádherné milostné drama Giorgia a Foscy, které mě doslova drželo přilepenou po celou dobu na obrazovce. A i kdyby mně rozum stokrát říkal, že se tam nějaká ta chybka vloudila, třeba v podobě mírného patosu, tak srdce jasně říká, že když emoce jsou tím nejdůležitějším kritériem, musím dát nejvyšší hodnocení. Vůbec nechápu, proč není mezi herečkami nahoře napsaná Valeria D'Obici, která hrála Foscu. Její výběr do této role byl geniální, protože její hlas byl velmi příjemný, takže pokud by se zavřely oči, tak nikoho vůbec nenapadne, že zjev tomuto hlasu vůbec neodpovídá. Za sebe říkám, že to byl jeden z nejintenzivnějších filmových zážitků. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Z vlastní zkušenosti vím, že i nijak zvlášť pohledná vizáž dokáže přitáhnout pozornost. Potom už to jde samo. Skvělá podívaná. Neříkám, že vždycky, ale tohle mě úplně vyždímalo. Neboť co může být ve všednodenní zimě lepší než film, který bere dech. Pak je ale fajn, dát skleničku červeného vína, takže asi tak. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem spíše psychologická studie, i když můj otec od toho kdysi čekal spíše erotický film. :-) Velmi dobře zvládnuté scény i postupný přerod tří hlavních postav. ()

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 7.1.1987 (R: ČST 2 = 17.4.1988), réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = (21.2.2011) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Milostné drama o velmi zvláštním vztahu, který se postupem času proměnil a stal se osudovým. Valeria D'Obici předvedla, že se maskérů rozhodně nebojí a její herecký um ovládl celý film, alespoň pro mě. Giorgio a Fosca. Fosca a Giorgio... ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Vynucená přízeň. Pronásledování vojáka, vysněného "sexualního objektu", jednou fanatickou, přecitlivělou, nemocnou ženou, které překvapivě nevedlo ze strany vojáka pouze ke zhnusení z dámy, ale zároveň ambivalentně i ke zdeformované, soucitné lásce. Muž se nad nebožačkou slitoval, ale "nakazila ho svým pokřiveným vnímáním světa", zkazila mu svojí zvrácenou vášní život. Pozoruhodné, kniha je ještě lepší. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne film z 19. storocia, kde aj kulisy na mn posobili ako z 19. storocia - hodne vela filmov som videl, co maju lacne papundeklove kulisy za par supov -potom ma ani tieto filmy nebavia. Ma to az 113 minut, co ma dost odradilo, no pribehlasky na urovni. Tvorcovia mohli trochu rozprudit tempo, miestami sa mi to zdalo ospale : 65 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné milostné drama kapitána Giogia Bacchetti (Bernard Giraudeau) a Foscy (Valeria D'Obici), nešťastné ženy, která touží po lásce a je jí schopna i ochotna obětovat naprosto vše: čest i svůj život. Pozoruhodný je přerod kapitána Bacchetti, kerý je nejdříve přesvědčen, že našel to po čem touží v osobě Clary (Laura Antonelli), ale nejhlubší cit a veškeré projevy Foscy mění jehou soucit v největší lásku jeho života, ze které se už nikdy nemůže vzpamatovat. Má snad osudová vášnivá láska jen tragické následky a důsledky? Jsme snad vždy při osudovém setkání předem odsouzeni k tragédii a nošením toho, co si v žádném případě nezaslouží? Vášnivá láska má neuvěřitelné polohy a podoby a pokud proti stojí pokrytectví a neporozumění společnosti, tak štěstí nikdy netrvá příliš dlouho. "Kdo mé naději však zabrání? Ani srach, že přijde zklamání, abych nekles pod tvá kolena. Nejkrásnější bývá šílená!"Další zajímavé postavy: major a doktor (Jean-Louis Trintignant), našeptávač z dobré vůle, ale špatný odhadce možných důsledků, skeptik a zároveň optimista a plukovník a bratranec 'Foscy (Massimo Girotti), muž, který se cítí zodpovědný za všechny problémy a stav své nešťastné sestřenice. Pozoruhodné, bláznivé, ironické a s krásným tragickým vyústěním dramatu tak, jak má být. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Ettore Scola zase nezklamal. Neobyčejný příběh důstojníka, u nějž vynucený soucit přeroste v lásku. Scola obratně do role nemocné ošklivky obsadil herečku, která nebýt šílená a blbě učesaná, byla by i krásná. Laura Antonelli si zahraje sice vedlejší roli ale zmákla ji velice dobře. Její pohled při loučení u vlaku leccos napoví... ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Nejde mi o to, že byla pani Frosca ošklivá a šílená. Krása se dá najít všude, jen jí viděť a blázni jsme svým způsobem všichni. Mě prostě iritovala citová pouta, která Frosca dávala plukovníkovi. Tohle bych nevydržela….. ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Já bych tedy řekla, že popiska popiskuje nějaký trošku jiný děj. Např. žádné prvotní zalíbení jsem nezaznamenala. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Brr, příběh jak řemen. Láska je mrcha a nikdy nevíte, kde na vás číhá a v jakém stavu vás nakonec zanechá. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Ten samý den, kdy jsem šel na tenhle film mi kamarád prodal desku od Black Sabbath - Heaven and Hell. Potom mě vytáhl na tento film a mě se tehdy moc nelíbil. Večer jsem poslouchal tu desku a taky nic moc. Ale jak šel čas z Heaven and Hell se stala jedna z mých nejoblíbenějších desek a po druhém shlédnutí tohoto filmu ( o několik let později) jsem zjistil, že to je velice povedené dílo. A co s toho vyplývá? Že se někdy vyplatí házet perly sviním. Ovšem, chce to čas. ()

Lonnan 

všechny recenze uživatele

Snad mých celých pět ovlivnila nostalgie, protože je to film s malým příběhem, viz můj profil. Určitě také skvělý román Fosca od I. U. Tarchettiho, který nějak citlivě zasáhl moji dušičku pubertální holčiny. No, snad povědomá příčina byla, ale nebyla jsem tak nehezká jako hlavní hrdinka, bohužel ale ani tak vášnivá a silná. Ráda bych se něj s odstupem hodně let podívala, ale asi je ztraceným klenotem a těžko vyhledatelným pro téměř nulové procento zájmu. A tak zřejmě pro mne bude uchován s prvotním zážitkem a okouzlením. ()

Reklama

Reklama