Reklama

Reklama

V tomto snímku se úspěšnému investičnímu bankéři Davisu Mitchellovi (Jake Gyllenhaal) nedaří překonat ztrátu své ženy, která zemřela při tragické autonehodě. Přestože na něj jeho tchán Phil (Chris Cooper) naléhá, aby se konečně vzpamatoval, Davis se nepřestává hroutit. To, co původně začalo jako stížnost zaslaná společnosti na výrobu prodejních automatů, se záhy promění v sérii dopisů obsahujících znepokojivá osobní doznání. Davisova korespondence zaujme zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky Karen Marenovou (Naomi Watts), která je sužována vlastními emocionálními a finančními problémy, a oba cizí lidé navážou překvapivý vztah. S pomocí Karen a jejího syna (Judah Lewis) se Davis pokusí dát zase dohromady a začne tím, že srovná svůj předchozí život se zemí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (220)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy neměl chuť všechno kolem sebe rozštípat? Nehlaste se. Já mám od toho každý podzim fůru dřeva u babiny, ale co má dělat investiční bankéř z města, že jo? Utáhnout kšandy a hurá na to. Jake mě svým herectvím už nějakou tu dobu dost baví, zároveň ale úplně nevím, jestli bych ho potřeboval potkat. Pokud si opravdu herci odnáší něco z každé role, tak to potom potěš koště... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o realistické pocity, když vám zemře někdo blízký. Nejdříve je člověk mimo a teprve po nějaké chvíli dojde k nějakému uvědomění. Jake svou roli zvládl perfektně jako bezcitný manžel, který nedává city najevo a vybíjel se svým vlastním způsobem. Nakonec však prozřel, což každopádně není hned. Tempo je pomalejší, dobře zvolená hudba a celkově snímek působí svěžím dojmem. Psychologické drama, které rozhodně nenudí.. 7/10 = 77% ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Je to tak šílený, až je to dobrý. Výborná hudba, zajímavý pohled okem kamery a hlavně Jake Gyllenhaal. Ostatní herci jsou tak trochu stafáž a jejich osudy se tak nějak vypaří... Stejně jako motiv celého filmu. Myslím, že tak slabá nuance uvědomění si situace v podání hlavní postavy je pro pochopení a vyvrcholení celého filmu málo. Škoda. Vyznívá to do ztracena. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Po delší době a nepočítaném množství přehrání soundtracku jsem se k Demolition vrátil... Valléeho způsob vyprávění mi docela sedí (Wild, Big Little Lies) a Gyllenhaal hraje svou postavu prostě dokonale - až si chcete pustit do uší taky Mr. Big a jít se taky protančit městem... Myslím, že někdy dám i třetí kolo... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli si Jake Gyllenhaal takové typy rolí vybírá schválně, protože jsou tak odlišné od ostatních a možná je to tak, chce se prostě lišit od jiných herců. Jeho role mi přišla zvláštní, nemohla jsem si k němu za celý film najít tu cestu, abych si oblíbila, takže mi to bylo malinko nepříjemné. Vlastně celý film je velmi zvláštní a asi to není úplně můj šálek čaje. Je to zajímavý snímek, ale ne pro mě. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte New York. Filmári pracovali aj na známom pobrežnom mieste Coney Island, kde sa nachádzajú zábavné parky a lunaparky. (MikaelSVK)
  • V roce 2007 scénář k filmu figuroval na seznamu nejlepších nerealizovaných filmových scénářů. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama