Reklama

Reklama

V tomto snímku se úspěšnému investičnímu bankéři Davisu Mitchellovi (Jake Gyllenhaal) nedaří překonat ztrátu své ženy, která zemřela při tragické autonehodě. Přestože na něj jeho tchán Phil (Chris Cooper) naléhá, aby se konečně vzpamatoval, Davis se nepřestává hroutit. To, co původně začalo jako stížnost zaslaná společnosti na výrobu prodejních automatů, se záhy promění v sérii dopisů obsahujících znepokojivá osobní doznání. Davisova korespondence zaujme zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky Karen Marenovou (Naomi Watts), která je sužována vlastními emocionálními a finančními problémy, a oba cizí lidé navážou překvapivý vztah. S pomocí Karen a jejího syna (Judah Lewis) se Davis pokusí dát zase dohromady a začne tím, že srovná svůj předchozí život se zemí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (220)

campix 

všechny recenze uživatele

Za Demolition stojí podle žebříčků nejlepší dosud nezrealizovaný scénář, tedy do té doby než se ho chopil Jean-Marc Vallée. Cesta do hlubin duše hlavního hrdiny ztvárněného klasicky výborným Jakem Gyllenhaalem mi tedy nepřijde tolik brilantní, aby si zasloužil výše zmíněný primát, ale jedná se o klasické drama s příjemným hereckým obsazením. Bohužel lehce zdlouhavé a neosobní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,978,592Tržby Celosvetovo $4,300,000▐ Jake Gyllenhaal a jeho ďalší pokus v polohe psycho živela, takže zas sa poriadne vyriadil aj keď tento krát to nemalo až taký silný dopad ako pri Sliedičovi /60%/ ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o realistické pocity, když vám zemře někdo blízký. Nejdříve je člověk mimo a teprve po nějaké chvíli dojde k nějakému uvědomění. Jake svou roli zvládl perfektně jako bezcitný manžel, který nedává city najevo a vybíjel se svým vlastním způsobem. Nakonec však prozřel, což každopádně není hned. Tempo je pomalejší, dobře zvolená hudba a celkově snímek působí svěžím dojmem. Psychologické drama, které rozhodně nenudí.. 7/10 = 77% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film so zaujimavou myslienkou ale trochu nudnym spracovanim. Teda pokial je pointou iba to, ze hlavny hrdina svoju zenu naozaj miloval, tak mu trva prilis dlho kym na to pride a divakovi je to jasne od zaciatku napriek tomu, ze neustale tvrdi opak. A ta jeho cesta, kym na to pride je dost monotonna destrukcia vztahov, kariery, veci, proste vsetkeho. Takze ma paradoxne viac zaujal vedlajsi pribeh mladeho gaya. No a zaver je plny symboliky, takze ho mozno vsetci nepochopia a kazdy si ho môze vylozit ako chce. A mozno, ze som tento film uplne nepobral ani ja a tak nejak mi to je jedno. Pre vela ludi to bude feel good movie. Pre mna to bohuzial bol feel boring movie 5/10. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Máte pocit, že Crazy On You od Heart je smutná písnička? Já ho taky neměl. Až doteď. Film o tom, jak dokáže být taková malá životní dekonstrukce nakažlivá, přitom ale naprosto pochopitelná, vtahující a ještě dokonce i místy zábavná. Jake Gyllenhaal znovu dokazuje, že je naprostý herecký chameleon a k tomu ještě ultimátní sympaťák i v roli, která zprvu rozhodně sympatická není. Oproti tomu Naomi Watts dokazuje, že jí mám v žebříčku nejoblíbenějších hereček právem na prvním místě a její čuch na pořádné filmy pořád funguje. Vlastně nebýt toho, že film možná zkouší žonglovat s o jedním tématem víc, než by měl, klidně bych ho pocitově srovnal s loňským Jobsem, který mě taky tak nějak poznamenal a to tak, že napořád. Demolition sice není až tak napínavou hrou, nebo až tak precizně vystavěným snímkem, pořád je to ale zatraceně živelný chaos, ze kterého postupem času vzniká skoro-dokonalý obraz, na který se milerád v budoucnu opět někdy podívám. A doufejme, že to bude i v kině... 9/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • V roce 2007 scénář k filmu figuroval na seznamu nejlepších nerealizovaných filmových scénářů. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama