Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (299)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence byla skvělá, ale bohužel film jako celek tak nějak postrádal šťávu.... proto jsem s hodnocením na vážkách, ale nakonec jsou to 4 hvězdy s odřenýma ušima. To však především díky Jennifer a díky tématu filmu, které mi sedlo. Film o tom, že by člověk měl jít za tím, čemu věří, a nezvdávat se, i když nastanou těžké chvíle a dílčí neuspěchy. ~(3,5)~ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemohol som sa dočkať tohto filmu po tom, čo som videl trailer a videl som opätovnú spoluprácu Davida O. Russella s Jennifer Lawrence, Bradley Coopera a Roberta De Nira. Od traileru jedno z najväčších očakávaní a napriek tomu, že to vyzeralo, že sa k filmu dostanem až budúci rok, tak sa mi podario k nemu dostať ešte na koniec tohto roku. A musím povedať, že som tomu len rád, lebo "Joy" je aj ideálnym filmom k vianočným sviatkom. Jennifer Lawrence nesklamala a je podľa mňa v jednej zo svojich najlepších rolí a svoju postavu zvláda excelentne. Rovnako je zaujímavý aj scenár, kde vidíme ako musí bojovať proti všetkým a všetkému. A niekedy človek nájde najlepších priateľov a ľudí, ktorí budú pri nej stáť úplne inde, než by si mohla spočiatku myslieť. Čakal som ale na druhú stranu, že vo filme uvidíme viac Bradleyho Coopera, ktorý tu má oveľa menšiu rolu než som čakal a možno som čakal, že ma téma biznisu v tomto filme viac zaujme. Ale napriek tomu sa teším, až si "Joy" pozriem znovu. Film ma rozhodne nesklamal. Ak budete mať možnosť, využite ju a čeknite si tento film. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď bych rozhodně nepospíchala do práce, kdybych tenkrát měla patent nebo právníka." Tak to by záleželo na kvalitě právníka. Nechci se nějak moc vytahovat, ale já nepodnikám. A to zejména proto, že moje lokty jsou pro tuto činnost příliš tupé. Nicméně, kdybych bydlel v zahypotékovaném domě se svými prarodiči, rodiči, exmanželkami, dětmi a pradětmi, tak bych asi taky něco vymyslel, vyrobil, prodal a zbohatl. A určitě by mě to bavilo víc, než poletování Joy na mopu, při kterém ji štvala rodina, právníci i "spřátelení" výrobci. Jsem však člověk přející, takže jí tu vybojovanou slávu i prachy přeju, ale za tu depresivní nudu hvězdami hýřit nehodlám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalší priemerný snímok, ktorý siahol na oscarové nominácie. Prvá polhodina je ukrutne nudná až zvažujete odchod z kina, či vypnutie TV (podľa komentárov si to tu všimol každý). Následne sa to dostane aspoň do priemeru, ale celú čas som rozmýšľal, to vážne už točíme filmy o vynálezcoch mopu? Nič na tom výnimočné nebolo okrem toho, že z tej dementnej rodiny okolo hlavnej hrdinky vám bude často naskakovať žila na krku, je až neuveriteľné koľko hlupákov okolo vás môže váš život totálne posrať. Takže v tom by som videl aspoň úspech dramatickej línie. Moja obľúbená Jennifer Lawrence sa už začína čoraz viac podobať na Renée Zelweger, v čom vidím veľké nebezpečenstvo. A nominácia pre ňu za toto na Oscara? To je snáď výsmech, nie? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

A cenu za Nejhorší rodinu získávají... Žádné haha, myslím to smrtelně vážně. Matka závislá na telenovelách, otec střídající partnerky, sestra Marfuša JsemLepšíNežTy, otcova zazobaná partnerka Made in Italy a k tomu ex-manžel žijící v suterénu. A co teprve ta podpora! Business-plán nevyjde (ať už vinou kolektivu či jednotlivce) a zatímco je Joy právem na pokraji nervového zhroucení, matka mlčí, Marfuša s Italkou se vysmívají a otec zachraňuje situaci větami jako "ne, nechte ji, je to moje vina, nikdy jsem ti neměl dovolit chtít se stát něčím víc než ženou v domácnosti". Upřímně, být na Joyině místě, tak nevím, komu tu propisku na podepsání vyhlášení bankrotu vrazit do oka jako prvnímu. Díky bohu za babičku, kamarádku, děti a vlastně i za ex-manžela, ze kterého se nakonec vyklubal docela fajn chlap.;-) Film jako takový nebyl špatný, když se to chytí za správný konec, může i komedie/drama fungovat, na můj vkus však bylo v "Joy" až příliš absurdit (a překvapivě ne v dialozích, protože ty byly skvělé). Jennifer dobrá, nejlepší ale byla stejně Virginia. "Joy?! Voda!"XD ()

Galerie (81)

Zajímavosti (15)

  • Joy Mangová (ve filmu Jennifer Lawrence) si dala patentovat více než 100 vynálezů. Mop byl její první patentovaný vynález (M.B)

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama