Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (152)

Honzimir67 

všechny recenze uživatele

6,9/10 - Tuto gentlemanskou parádu si nelze vychutnat jinak, než v obleku se sladkým popcornem v ruce. Ano, je pravda, že v kině jsem si užíval spíše tu atmosféru nebo zážitek, než film či dokonce ten popcorn, a celou hitparádu jsem bral s OBROVSKOU nadsázkou. Přesto jsem tento filmeček pro opravdové muže čekal horší, takže za mě to rozhodně nebylo zklamání. Toto mistrovské dílo vskutku excelentně vyplňuje dějovou linku a také se zde můžete dočkat některých legendárních postav z dávných dílů "Já padouch". Jediné, co bylo nudné a hlavně velice zvláštně zplácané, byl konec, ale s nějakou tou šíleností jsme se u mimoňů smířili i předtím. Za mě je to skvělá příležitost vychutnat si film jinak než ostatní výtvory, ale jen dokud je v kinech. (Jo a doufám, že tomuto filmu zůstane těch 69%, přestože si to dost pravděpodobně nezaslouží...) ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Preveliká spokojnosť.  Prvá polovica filmu neskutočne zaujala odkazmi na rok 1976, takže o dospelého a filmy odchovaného diváka bolo  veľmi postarané. V polovici sa začali viac baviť deti nad gagmi mimoňov a ja som pochopil, že konečne prišlo aj na detského diváka. Dovtedy boli Mimoni 2 skôr rodinnou záležitosťou a prehliadkou postáv, na ktoré sa tešil každý kto videl niečo z univerza Ja, zloduch.  Tiež som sa sám seba pýtal, ako môže vnímať film človek, pre ktorého sú Mimoni 2 vstupnou bránou do štyroch ďalších filmov a seriálu. Mená žltých postáv sa totiž výrazne dozvieme až v druhej polovici filmu, začiatok ťahá Gru, takže chvíľami neviete či pozeráte Mimoňov alebo Zloducha.  Od druhej polovice tempo ustálo zo štyroch na tri hviezdičky, mierne sa prešlo do hororu až nakoniec sme sa dočkali šťastného záveru, kde som zacítil citáciu britského seriálu Sherlock - záver 2. série na cintoríne.  A kulís pre dospelých bolo viac než dosť. Od Indiana Jonesa, cez Hviezdne vojny, štipka Squid Game či odkaz na Mechanický pomaranč.  Videné v kine s deťmi:-). ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Mimoňov v štýle jednotky a ide v zásade o akýsi prequel k originálnemu filmu. Vidieť mladého Gru s množstvom mimoňov a ich potrhlých nápadov a situácií je ok, ale zas až také terno to nebolo a tie postavičky začnú časom liezť trošku na nervy. Deti sa ale náramne bavia a to je podstatné. 65 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině s vlastníma dětma. Ty při některých scénách tleskali a tetelily se blahem. Takže pro děti super. Mně to přišlo rozhodně slabší než jednička, ale i tak je tam hodně vtípků a vtipných scén. Bohužel tempu děje moc neprospívá hodně delších scén, ve kterých si Mimoni svou hatlamatilkou vypráví a nikdo neví, co vlastně říkají. Dabing fajn, ale při vší úctě k panu Lábusovi jeho hlas na malé děcko se už moc nehodí. Celkově nadšen nejsem, ale děti ano, takže? Udělej si obrázek každý sám. Hudba: Heitor Pereira ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Bejt děcko nebo pubík v dnešní době je, co se týče kinematografie, paráda. My jsme čuměli na Karafiátovy broučky Hermíny Týrlový, Makovou panenku a vrcholem vodvazu bylo Nu Pagadi a velmi sporadicky do kin propašovanej nějakej ten Tom a Jerry nebo Pepek námořník. A teď? Padouch Gru a série Minions jsou skvělá zábava. Jasně…obehraný vtípky, ale stále fungujou a tvůrci to neflákaj. Snad jen ta Kung fu epizoda mě moc neseděla…ale po asi tak 5-6 filmech, který mě fakt pobavily už těch pár minut co zrovna mě neseděly odpustím. Stejně jako The Incredibles nebo Pixarovky jsem si i tyhle animáky se žluťákama oblíbil a dávám zasloužených 80%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Viackrát sa zdôrazňuje čínska symbolika draka a oslava nového čínskeho roka. Dej filmu je tak zasadený na začiatok roka 1976, ktorému vládlo práve znamenie draka. (giaruj)
  • První v kinech uvedené pokračování animovaného prequelu a animovaného spin-offu. (KGBelik)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama