Reklama

Reklama

Přátelé z dovolené

  • USA Vacation Friends (více)
Trailer 1

VOD (1)

Marcus a Emily se na dovolené v Mexiku spřátelí s Ronem a Kylou, kteří mají rádi večírky a umí to pořádně rozjet. Přestože si to společně užili, překvapí je, když se o několik měsíců později tento divoký pár objeví bez pozvání na jejich svatbě. Hrozí totiž, že se oslava promění v jeden velký chaos... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

William_ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku parádní komedie, pak se z toho stala docela nuda a nutno říct že mnohdy dosti otravná. Film se natočil za levno a je to vidět především na interiéru při několika scénách. John Cena je největším tahounem tohoto filmu. Už u mnoho filmů a především u Peacemakera potvrdil své bavičské dovednosti. Dají se sehnat asi lepší komedie u kterých můžete vypnout mozek. 4,5/10. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš bláznivá komédia s extrémnymi scénkami a zlomami v deji. Ale na druhú stranu, vcelku som sa na tom pobavil, takže svoju žánrovú úlohu to splnilo do bodky. Ron a Kyla boli totálni blázni už od samého začiatku, no Marcus s Emily sa tiež poriadne utrhli z reťaze. Najväčšou prednosťou celého filmu boli predovšetkým silné dialógy, ktoré boli síce občas prepálené, ale na mnohých sa dalo parádne zasmiať. No a herecký výkon Johna Cenu v úlohe Rona, to bolo fakt skvelé! Dávam 3*, viac nie najmä za tie zbytočné extrémy. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná komédia, ktorá by ma v lete bavila asi o čosi viac. Pozerá sa nato dobre, ústredná chlapská dvojka je super, hlavne Cena sa mi tu veľmi páčil a bolo vidno, že rolu si užil. Vtipné to mohlo byť viacej a kludne aj viacej výstredné. U mňa medzi 3 a 4*... kto má rád tieto americké komédie bude sa baviť, kto nie bude sa nudiť. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Vacation Friends" síce nemá veľmi originálne spracovanie, no výber hercov filmu vysoko pomáha sa presadiť. John Cena si to užíva všetkými desiatimi a rovnako aj jeho partnerka v podaní Meredith Hagner. Dávajú do toho takú dávku energie, že to celkom prechádzalo aj na mňa. A Lil Rel Howery a Yvonne Orji im v tom celkom slušne sekundovali. Pravda je taká, že v tomto filme je snáď úplne všetko čo potrebujeme. Má to vtipné časti, má to dramatickejšie časti, no rovnako je to aj dosť šablónovité a viete odhadnúť kam sa to vyvinie alebo ako jednotlivé situácie nakoniec dopadnú. Každopádne film vie rovnako aj ponúknuť niekoľko skvelých prekvapní, ktoré vedia skvele pobaviť. Strašne ma baví, že Ron má ohromný talent spoznať, kedy bude akýkoľvek vták vykonávať potrebu. To je celkom originálna schopnosť. A budeme mať aj nejaké tie drogové výlety na miesta, kde ešte nikdy dovtedy naši hrdinovia neboli. Stojí to za tých 103 minút času? Myslím si, že hej. Na jedno pozretie určite, možno by som sa k tomu niekedy aj vrátil. Hodnotenie: B- ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

U typu filmu, jako je Vacation Friends, musí potenciální divák počítat se dvěma zásadními věci. Jednak, že se nedočká, jemně řečeno, žádného převratného filmového umění, a jednak, že pokud bude chtít vidět film celý, tak se musí obrnit opravdu pořádnou dávkou tolerance, a to vůči více než nenáročné a hlavně tuctové zápletce, vůči opravdu nezajímavým postavám, navíc chovajících se po většinu doby vážně teatrálně, respektive spíš úplně retardovaně a vůči mnoha scénám, za které by tvůrci měli dostat doživotní zákaz ještě cokoliv natočit, jak moc trapné jsou. Ovšem pozor, pokud jakýkoliv divák do tohoto snímku s tímto přístupem nakonec půjde, ve výsledku se může poměrně i pobavit, jelikož ačkoliv vším výše zmíněným tato komedie skutečně disponuje, tak zároveň nabízí i prostředky, které dokážou kohokoliv u filmu i udržet. Především to má totiž celé docela slušný spád, několik mírně vtipných momentů se tu též objeví a herečtí představitelé pak nejsou také úplně marní, i když tedy především John Cena mě o svém hereckém talentu nejspíš nikdy nepřesvědčí, o tom komediálním pak zvlášť, na druhou stranu on je prostě výrazný chlapík, a to mu ve většině filmech prostě k zaujmutí většinou vystačí, stejně vlastně jako zde. Zkrátka, ty negativa sice v případě Vacation Friends opravdu převládají, ovšem na druhou stranu zároveň tvrdím, že jako nenáročný, příjemný relax to funguje dostatečně zábavně. Prostě zde platí, v jednoduchosti je síla. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Marcus (Lil Rel Howery) a Emily (Yvonne Orji) procházejí letištní halou při odletu z Mexika, debatují. V čase 32:35 se za jejich zády zvedá z letištní sedačky dáma v červeném klobouku s modrým mobilem a odchází. Změna kamery a o 3 vteřiny později se stejná dáma v červeném klobouku zvedá znovu a opět odchází. (morfeus..)
  • Marcus (Lil Rel Howery) po výstřelu „škrábne“ Rona (John Cena), který má na hlavě hadr plný krve. Po pár minutách však nemá na obličeji jizvu nebo náznak po zranění. (Zix.)
  • Natáčelo se v Georgii v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení přerušeno a natáčení pokračovalo v září a říjnu 2020. (Zix.)

Reklama

Reklama