Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeť a vnuci bývalého zabijáka Costella byli zavražděni a jeho dcera skončila po útoku těžce zraněná. Costello se vydá na dálný východ, aby svoji dceru pomstil. Zaplatí si tři nájemné vrahy, kteří mu mají pomoci. Je tu ale jeden problém: Costello má kvůli starému válečnému zranění potíže s pamětí, a tak si musí vše zapisovat a fotit. Podaří se mu pomstít svoji dceru, než zapomene, že vůbec nějakou má? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (84)

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda toho ťažkopádneho a ťarbavého spracovania, pretože príbeh mal naozaj veľmi slušnú zápletku a viem, že potenciál Johnnyho Toa je v tomto štýle filmov omnoho väčší, než výsledok, aký predviedol v tomto snímku. Akčné scény sa chceli podobať woo-ovkám, ale väčšinou to strácalo účinok a hromadilo sa klišé. Meno Johny Hallyday hovorí dnešnej generácii príliš málo nato, aby prostredníctvom neho dokázali tvorcovia upútať pozornosť a nakoniec ani samotný výber tohto príležitostného herca nebol najšťastnejší. 60%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jean-Philippe se vždy rád objevoval před kamerou, nejčastěji sice v době jeho největší popularity, ale i nyní, kdy už i jeho fanoušci míří do starobního důchodu, si to rád zopakuje, nezřídka v hlavní roli. Tentokrát jako mstitel s chatrnou pamětí, možná proto mi byl tak blízký, asi si budu muset na (ne)přátele také začít lepit nálepky. Tvůrci nezapřou inspiraci v o rok starším filmu Poslední zločin, který je však mnohem komornější. Možná i proto, že od André Dussolliera nikdo akční kousky nečeká. Od pana Smeta už by je také čekal málokdo. Ale tvůrci akčnost snímku vyřešili tak, že ani skoro sedmdesátiletý Hallyday není trapný. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako thriller to neobstojí ale jako parodie to obstojí v pohodě. Představte si že natáčíte thriller a nepoužíváte u toho mozek takže logika odchází hned ze začátku a celý film působí jako mix mezi Matrixem (scény typu jeden herec jde za ním létají kulky samozřejmě že se nestrefí ani z odstřelovačky :-) a typickém thrillerem. Bohužel i takový Steven Seagal má ty filmy daleko lepší než tohle. Celkově typický průměrný thriller který můžete vidět kdykoli v televizi nic překvapivého v něm neuvidíte navíc mě tam srala ta čínština nebo co to byl za jazyk nemluvě o tom že český název Nemilosrdný je úplně out od takovho názvu čekám někoho kdo postřílí x lidí bez mrknutí oka a ne nějakého týpka co neví ani co sám dělá. P.s. perlička na závěr když už zabili ty co mu zabily rodinu a získali tím tu restauraci proč šli po jejím šéfovi když už byli za vodou :-) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Osobne ma to veľmi nevzalo... cítiť tu ten starý šmrnc tohto žánru, ale netreba sa vždy snažiť tváriť strašne cool... v podstate za každú cenu. Johny Hallyday je možno dobrý spevák, avšak ako herec s kameným ksichtom mi nesadol. Inak skoro rovnaka partia ako v "Fong juk", ba dokonca podobná zápletka, prevedenie... Johnny To sa nezaprie, ale umelec, ktorý nestojí o väčší rozhľad je iba "priemerný" umelec. 5/10 ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dějové přechody od poloviny filmu neustále opakovaných situací (stříleček), pod nánosem akčnosti se mění v nudu. Jedno je však mimo veškerou pochybnost, že někdejší velká rocková hvězda šedesátých a sedmdesátých let Francie Johnny Hallyday a občasný herec v roli hlavního hrdiny byl nesporným zpříjemněním jinak zcela průměrného filmu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru roku 2009 na filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Hlavní postava filmu Francis Costello (Johnny Hallyday) je založena na charakteru Jefa Costella (Alain Delon) ze snímku Samuraj (1967). Podobnost lze najít například ve stylu oblékání. (Jigvell)
  • V roce 2009 byl snímek nominovám na Zlatou palmu "za nejlepší film" na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)

Reklama

Reklama