Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (259)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Docela pěkné. Malý indický herec mě okouzlil, hraje opravdu skvěle. Líbily se mi i fotky a video na konci filmu, kdy se skutečné postavy indické matky, Sarooa i australských rodičů podobaly hercům. Takže dvě hodiny, které nemusíte považovat za ztracené. Čtvrtá hvězda je za "podle skutečné události". ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hodně z vás hlásí, jak samoúčelná a slzopudná rakovina Lion je, přitom v opojení současný filmařiny většina zapomíná, co by vlastně mělo dobrej film tvořit. Když všechny filmový složky zapadnou a stvoří strhující celek, je to u nás nepochopený - to ale není vinou filmu, to jenom divák prahne po digitálních explozích! Způsobů jak odvyprávět podobný příběh není zrovna hodně a každý filmař sáhne po takovém, aby to na diváka mělo co možná největší dopad... a tak je to správně. Právě díla jako LION ženou řeč filmu kupředu, dávají nám příběhy a obohacují. Když si k tématu nenajdete vztah, jakoby jste ztratili sami sebe - to pak jděte zase na Avengers. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Hrozně se mi líbila první polovina, kdy byl chlapec ještě malý a potýkal se s nástrahami Indie, kde na každém rohu číhal pedofil. Bylo k vidění krásné prostředí, děj byl neskutečně dramatický a malý hrdina velmi rozkošný. Jsem si jistý, že v blízké době bude k vidění i jinde. Jakmile se děj přehoupl do Austrálie, kde si chlapce adoptovali Nicole Kidman a Faramir, tak snímek postupně začínal být dost o ničem a nezachránil to ani adoptovaný bratr hlavního hrdiny - mentoš Mentoš, či velký sympaťák Dev Patel. Film uvádí, že byl inspirovaný skutečnou událostí. Nechce se mi věřit, že hlavní hrdina hledal svůj domov pomocí nekonečného procházení map namísto toho, aby svůj domov našel během okamžiku pomoci zkomoleného názvu své rodné osady, který si pamatoval. Myslím si, že by to byla pro danou aplikace mnohem lepší reklama, která by demonstrovala její brutální efektivnost. To, že se člověk musí hrabat pěkně dlouhou dobu v mapách, aby našel to co hledá je spíše kontra reklama. V závěru mě zklamalo shledání, které proběhlo na mé straně zcela bez emocí. Vynahradily mi to záběry skutečného shledání, které následovaly potom. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Khalesi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatický námet, sľubujúci silnú drámu o chalanovi, ktorý konečne po 25 rokoch našiel cestu domov. No žiaľ to spracovanie ma moc nenadchlo a celkovo tak film zaostal za mojimi očakávaniami... Často úmorné, málo záživné a nízkoenergetické. Úvod ešte ušiel, ten malý chlapček bol perfektný, no potom keď vyrástol celý príbeh zapadol do akejsi zvláštnej, pomalej nezáživnosti. Aby sa chalan štvrť filmu len vnútorne rozožieral nad tým, že mu Google Earth nepomáha tak ako čakal a že či to povie svojej nevlastnej matke (Nicol Kidman) tak to sa mi už zdalo trocha moc, skrátka toto kvázi artové podanie mi nesadlo. Myslím, že film je krásnym príkladom toho, ako niekedy účel nesvätí prostriedky. Priemer. 60/100 ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Verím tomu čo som práve videla a neverím tým cynickým komentárom a bodovaniu. Ako veľmi sme už zhýčkaný a rozmaznaný touto chorou civilizáciou, že už nenájdeme ani trochu súcitu a pochopenia a viery v dobré konce. Samozrejme, že si títo chytráci, hodnotiaci za tri a menej, nedokážu nič podobného predstaviť, žijúci vo svojom sterilnom, umelom svete medzi štyrmi stenami, počítačmi, svojimi kinami, reštauráciami s rýchlym občerstvením, školami a barmi. Možno si všetci tí veľkí odborníci na životnú realitu o mne budú myslieť, že som naivná husička, ale ja verím tomu čo som videla a zanechalo to vo mne veľmi hlboký dojem. Rozhodne a jednoznačne jeden z najlepších filmov o ľudskom osude a taktiež jeden z najkrutejších a zároveň s najlepším koncom. Prosím viac takýchto a menej amerických sračiek o nepremožiteľných agentoch FBI, alebo teeneagerovských upírskych zlátanín a podobne... Absolútne vynikajúci detský herec a prvá tretina neskutočne emotívna a taktiež aj záver. Videla som už toľko nezmyslov, že ten rozdiel poznám a preto tento film vrelo doporučujem! ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Osmiletý Sunny Pawar (malý Saroo) se nemohl zúčastnit americké premiéry, protože mu bylo odepřeno vízum. (MessiM)
  • Príbehu Saroo Brierleyho sa venovali v televíznej relácii 60 Minutes Special a tiež sa objavil v reklame na Googli, propagujúcej funkciu Google Earth. (Da_reba)
  • Dev Patel (Saroo) se osm měsíců připravoval na roli. Trávil hodiny v posilovně, pěstoval vous a vylepšil australský přízvuk. (MessiM)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama