Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

BesnaSrnka 

všechny recenze uživatele

(SPOILER)Bude to film o autistovi vyšetrujúcom nezrovnalosti v nadnárodnej korporácii. Počkať. Nie! Bude to o hľadaní tajomného týpka, čo pracuje pre mafiu. Počkať. Nie! Bude to o chlapovi, čo ovláda bojové umenia a nakopáva rite zloduchom. Ale nie, robím si piču. Bude to rodinná dráma. Nerozumiem, aký má zmysel dômyselne vykresľovať zloducha, len preto, aby prišiel v závere zvrat, ktorý síce spôsobí šok, ale neprináša ŽIADNU katarziu. Všetky retrospektívne scény sa venujú vzťahu otec a syn, pričom vzťah bratov absentuje. Keby Brax v závere nevyzradil svoj vzťah ku Christianovi skrz repliku(Prečo si išiel s otcom na pohreb?), nevedeli by sme, čo medzi bratmi je. Učebnicový príklad nefunkčného plot twistu. JK Simmons je vždy v roli starého nepríjemného chuja výborný, ale celá jeho linka je pre príbeh zbytočná. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama postavené na Aspergerově syndromu. Ano, tito lidé jsou chytří a velmi zvláštní. Christian ale vyniká i fyzickou zdatností, což tu ještě nebylo. Ale jeho pomocnice je přesně taková, jak si tyhle zvláštní lidi společnost představuje. Scénáristicky výborné, i když ne až tak překvapivé, protože každý je přece ve filmu pro "něco". Líbila se mi role Anny Kendrick, Ben Affleck je takový jaký prostě je, ale to že účinkuje ve spoustě skvělých filmech prostě není náhoda. Je to taková slabší pětka, ale tenhle film si ji zaslouží, protože zkrátka díky za každý skvělý film, kterých prostě není moc. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobře propracované. Opět silný příběh dvou bratří ve složité rodině, avšak tentokráte ne jako stěžejní linka. Golfista to napsal výborně. Kvůli takovým dílům jsem se stal také fanoušek filmu. Jsem velmi rád, že i dnes je možné takové famózní díla vidět. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Takto. O hereckom "talente" Bena Afflecka už bolo popísané mnohé, to tu nebudem rozoberať. Ale tu je priemerné skoro všetko. Scenár je úplne inde, dôraz na postavy mimo, celé to vyznieva ako amatérsky film a nie ako dielo od režiséra Warriora. Záver to trochu zachraňuje, ale inak to bol naozaj šedý priemer. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné, snad jen ten "plotwist" na konci byl trochu slabší. Btw sledoval jsem to, ve scéně jak vytáhne pasy(01:01:33), je tam hned v popředí pas české republiky. Sice starší verze ale stejne, wow týpci rozhodně udělali svůj research. Pro pochopení, s pasy pracuji a vím, že české pasy jsou docela žádané, páč česká diplomacie je docela respektovaná a jen málo zemí (pokud nějaké) mají s námi problém. wow, nádherný smysl pro detail! ()

Nastix 

všechny recenze uživatele

Affleck mě překvapil tuhle roli jsem mu opravdu věřil. V tom filmu je opravdu všemocný, má to dobrý tempo i když to není jen o akci ale i dobře vypracovaný děj. Taky musím říct že Bernthal na sobě začíná makat a vybírá si perfektní role. Bylo by to za plný počet ale vadila mi tam Anna Kendrick, prostě mi tam nesedla. ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Scénář je samozřejmě legrační, překombinovaný... ale srát na to, když je to tak skvěle natočené a zahrané! A pak že Affleck neumí hrát! ()

Nemezzis 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi takovéto filmy, kde je jedinec nade všemi. Až na závěrečnou přestřelku, kde je Affleck jako Texas Rangers neprůstřelný, se mi všechny scény páčily a chtěl bych pokračování. ()

Kulivier 

všechny recenze uživatele

Zbytečně medová rodinná zápletka, stejně jako Simmonsonův příběh agenta. Je to škoda, protože ze začátku jsem měl pocit, že se mi film bude líbit, ale závěr filmu můj dojem úplně zkazil. Jako plus beru sympatickou Annu Kendrick. ()

Nechic 

všechny recenze uživatele

Vydařená akce s mnoha dějovými skrývačkami a určitým filozofickým podtextem. Konec je však rozuzlený trochu narychlo a zjednodušeně ()

jauahaoas 

všechny recenze uživatele

Vynikající příběh psychopatického otce ke svému synovi, ze kterého se tak stal inteligentní účetní zabiják. Fakt dobrý, a to Bena nějak zvlášť nemusím. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Zrovna dnes jsem si říkal, že takovéhle akční nálože už dneska těžko pohledat. A pak jsem narazil na tenhle skvost, který mě totálně nadchnul. Film může fungovat i jako takový vzkaz, který má dát povědomí o dané nemoci, a to je vždycky jedno velké plus. Je to přesně ten druh filmu, ze kterého nemůžu spustit oči a už dlouho jsem si po shlédnutí neřekl: "Tak na tohle se zanedlouho podívám znova". ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Affleck je ideální kandidát na roli, kde vlastně hrát nemá, ale nechci do toho rejpat... Ten scénář je docela jednoduchej a ničím vlastně neohromí, ale je vytěženej do poslední kapky.... A za tuhle tarantrinovštinu dávám zasloužené 3 hvězdičky... ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Super film plný stříleček, akce, napětí i kvalitního děje... Nečekal jsem, že budou tak dobře a kvalitně provedené a natočené... Rozhodně stojí za zhlédnutí ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama