Reklama

Reklama

Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) a Chris (Anthony Mackie) jsou kamarádi už od dětství a jejich vánoční setkání se již dlouhá léta pravidelně mění v noc plnou nespoutaného hýření a bujarého veselí. Nyní ale stojí na prahu dospělosti, tradice se chýlí ke konci a poslední společná pařba by měla být nezapomenutelná. A proto je potřeba najít "Nutcracka Ball" - Svatý grál všech vánočních večírků. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (179)

tron 

všechny recenze uživatele

Rogen už X rokov vo filmoch propaguje tvrdé drogy, čo je pre mňa neakceptovateľné, ale nedokážem sa naňho za to hnevať, pretože zároveň poukazuje na vec mne veľmi blízku - na strašne komplikovanú životnú etapu ľudskej bytosti a tou je psychicky, fyzicky a inak náročný vek medzi 30. a 40. rokom človeka. Všetka tá pachuť, nostalgia, staré chlapčenské priateľstvá, sklamanie, dezilúzia, meniace sa životné postoje a vzťahy, prvé fyzické problémy, padanie na hubu a opätovné vstávanie, to všetko má Seth zmáknuté. Cítite, že pod všetkým tým miestami fakt dosť vulgárnym (ale svojím spôsobom inteligentným) humorom drieme životná pravda, ku ktorej sa človek musí dopracovať iba vekom, nijak inak. Že všetky tie kecy o sexe a drogách sú iba obranou pred zlým svetom, ktorý na človeka číha „tam vonku“ a z človeka vysáva životnú energiu a núti ho prehodnocovať životné priority a zabúdať na svoje detské a tínedžerské sny. Obranou citlivého človeka, ktorý sa bojí zahodiť detstvo a zodpovedne sa postaviť zoči-voči dospelému životu so všetkým, čo k nemu patrí. Potiaľto super. Lenže The Night Before má niekoľko hluchých, nudných a nezáživných miest, Anthony Mackie je navyše a na jeden „fakt kurník dobrý fór“ (posielanie penisov, komunikovanie s „jasličkami“, James Franco) pripadá viacero nie príliš vydarených. Potom ale príde scéna, ako je žiadosť o ruku alebo flashback, v ktorom sa dozvieme, ako sa toto veľké priateľstvo vlastne začalo, a opäť máte slzy na krajíčku a pristihujete sa pri tom, že máte toho bradatého maca radi. Napriek tomu, že v tomto filme ako Žid ukrižuje Mojžiša. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Kdesi som sa na margo Rogenovho humoru dočítal, že by mohol niesť nálepku "inteligentné buranstvo", s čím absolútne súhlasím. A tak tomu bolo aj tu, v noci pred. Naozaj som si to užil, malo to aj tú peknú vianočnú atmosféru, množstvo dickhead vtipov bolo únosné a keď to aj prešlo z crazy komédie do serióznejšej roviny, bolo to príjemné osvieženie inak zmysluprostej rehotačky. V závere sa žiadna zaužívaná šablóna nekonala a ja uznanlivo kyvkám hlavou. S tým hollywoodom to nie je až tak žalostné ako sa občas obávam. :-) ()

Reklama

Shredder 

všechny recenze uživatele

"That Jewish guy crucified the Messiah! Klasicka Rogenovka - trava, penisy, nabozenske narazky a dalsie osvedcene prvky. V duchu podobnych komedii ako Superbad ci Harold & Kumar sa nase trio vydava za nocou plnou zabavy, aby sa stali obetami neocakavanych sialenych situacii. Ako relaxacna komedia na vecer to funguje skvele, najde sa par dobrych vtipov, ale zas sa neda tvrdit, ze by som sa chytal cely cas za brucho, alebo zeby Rogen a spol. prisli s niecim novym. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A BUDE TO NEJLEPŠÍ VEČER NAŠEHO ŽIVOTA!…“ /// Tahle věta je dost vohraná (zvlášť v našem věku) – pár chlápků si de vyčistit disketu a hned se z toho snažej dělat událost, na kterou se nezapomene. Nebo aspoň voni maj vo čem v těch svejch nudnejch životech kecat. Tohle je podobný. Teda smyslem. Provedením se dostávaj dál, než vostatní (nekončej v pajzlu pochybný kvality, kde místní štětka za panáka rumu volizuje předkožky…). Snažej se (možná to byl úkol pro celou tu rotu scénáristů), aby se tady děly věci a průsery větší než ve Vegas. Faktem je, že toho tihle tři týpci hodně podělali. Ale poučili se! Navíc přátelé jsou (kurva prostě jsou!) důležití! Takže je to místy sentimentální, vobčas brutální a taky vtipná prostoduchá vánoční zábava, pro nenormální adventní obecenstvo! (dáme to letos po Popelce? Jasan, dones travku…) No tak já du radši vo chlup vejš... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Žid a mým vánočním přáním je ukřižovat m(M)esiáše. 2.) Zjistím, že Miley Cyrus (ani Hannah Montana) nemusej bejt trapný. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nafetovaný Rogen je cool. Hlavne v kostole. Caplan je nádherná ( po celý čas). A Miley je bezchybná. "Hovor mi Hannah". Ale inak dosť nefunčkné. Moderná variácia na Grincha.. Vianočnú koledu a Santa má bráchu či akú inú pizdovinu, ktorá v zásade v spojení funguje asi tak dobre ako lyžovačka v teráriu. Vzťahy sú nemastné neslané. Mackie je najpríšernejší sidekick ever. A ostatní mali za sebou lepšie kúsky. Poteší úloha Michaela Shannona a Jamesa Franca, ale inak som sa zasmial naozaj len dva razy.. škoda. Celkom som sa na to tešil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Nahé fotky Isaaca (Seth Rogen), které má v telefonu, byly pořízeny dvojníkem. (kellne)

Reklama

Reklama