Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (598)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno budeme kverulovat. Nechci vám tu brát všeobecné nadšení, já sám jsem před sepsáním tohohle komentu půldruhé hodiny zvažoval jak, že se mám k tomuhle spektáklu vlastně postavit. I když jsem se cestou z kina snažil přesvědčit sám sebe, že to tak špatný nebylo, tak zklamání převládá. Ovšem těžko se odstřeluje film na kterej se člověk upřímně těšil a byl přesvědčený, že ho nemůže zklamat, takže asi zachovám neutralitu, ovšem kritika bude převládat. Kámenem úrazu je nekonečný a nevýrazný rozjezd kdy za první polovinu filmu je největší akcí na plátně, to že do vrtulníku kterým se hrdinové dopravují na plošinu narazí pták. Jako já neříkám, že by mi nějak vadilo hlubší seznámení se z postavami a příprava na to finální peklo a pochopil bych ten téměř hodinový rozjezd u dvě a půl hodiny dlouhého filmu, ale nepřijde mi adekvátní u snímku který má bez závěrečných titulků necelých 100 minut. To katastrofické peklo které tu všichni vyzdvihují se pak sice dostaví a neříkám, že je to špatně natočeno, efekty jsou naprostá špička a dynamičtější kamera v tomto případě nevadí, spíš vtahuje diváka přímo do dění, ale když si to člověk začne konečně pořádně užívat, tak je najednou konec. Holt ta půlhodina destrukce tu hodinu keců a snahu o budování charakterů nevytrhne. Ano jsou tu fajn herci můj oblíbenec Wahlberg a starý pardál Russell jsou držáci po všech stránkách a katastrofická stránka věci je opravdu drsná a realistická, ale nějak to nestačí. Nemluvě o tom, že další skvělý herec Malkovich je tady totálně mimo a hraje roli do které se vůbec nehodí. Uff tak co s tím? Tak teda slabá trojka, ale čekal jsem kurevsky víc! 50% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velké riziko občas plodí velký zisk. To je jedna z manter kapitalismu. Když zástupci BP (British Petroleum) chtějí zisk a zisk, tak místo třísek lítají z lesa stromy, v tomto případě hořící ropa z moře. Dobrý film s hereckým obsazením, které k němu sedne. Tento katastrofický film rozhodně není katastrofou. Horší je, že je to podle skutečné události. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Úvod před samotnou katastrofou je docela nezajímavá část, protože se pouze řeší provedení nebo neprovedení testu cementu. Zkouška potrubí a následná havárie vrtné plošiny Deepwater Horizon je rozhodně divácky atraktivnějí a intenzivnější část filmu. Snímku se určitě daří uctít památku obětí, ale ten začátek mohl být kratší nebo záživnější. Osudné noci 20. dubna 2010 zemřelo na palubě Deepwater Horizon 11 lidí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAYDAY! MAYDAY! TADY JE DEEPWATER HORIZON. PLOŠINA HOŘÍ. MÁME TU MASIVNÍ EXPLOZI. POTŘEBUJEME POMOC…“ /// Než se začne podivně klepat vrtný potrubí, je to celkem nuda. Ovšem katastrofa ropný plošiny, to je jiný kafčo! Po vohnivejch gejzírech je to hlavně vo tom, jak pár jedinců trpí (bolestí) a někteří (zdraví) dělaj rozhodnutí. Pár z nich bude heroizováno a někdo (snad) pude bručet. Prostě film věnovanej katastrofě, těm co přežili, ale (hlavně!) těm druhejm! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chcu bejt připravenej. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR NE AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Důstojně zpracování ropné katastrofy v USA. Mark Walhberg táhne snímek, co to jde. Do vypuknutí katastrofy nic zajímavého, dále už příjemná podívaná. Bohužel to americké klišé a kýč mě tady doslova odrovnal. Všude oheň, ale USA vlajka vlaje dále, ono nestačí, že nám jí ukáží na přilbách, ale tohle byl vrchol. Amíci jsou hrdý národ, ale nemusí to ukazovat pořád .. 6/10 = 65% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Ropná plošina zobrazená vo filme bola postavená len pre potreby tohto natáčania. To prebehlo z veľkej časti v  Chalmette v štáte Louisiana. (beso74)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama