Reklama

Reklama

Obsahy(1)

MUDr. Pěnička (L. Lipský), neúplatný a poctivý zubař, má neustále problémy se složením řidičské zkoušky. Marně se jeho manželka Boženka (I. Janžurová) těšila na výlet novým autem. Pěnička ani tentokrát trému nepřekonal a zkoušku v autoškole opět nesložil. Když je za volantem sám s učitelem, tak mu jízda jde na jedničku, když za ním ale sedí ještě někdo další, je nervózní a veškerá zručnost i znalost je tatam... Boženka ale manžela obviní, že jí to dělá schválně. Slíbila už tetám, které jim půjčily peníze na nové auto, výlet do Jičína. Hádku přeruší nečekaná návštěva. Soused z vedlejšího bloku, pan Horák (J. Bek), prosí doktora Pěničku, aby se mu podíval na zub. Pohotovost nestihne, protože musí nastoupit do služby a zub bolí. Pěnička nakonec souhlasí, a jaké je jeho překvapení, když zjistí, že pan Horák dělá komisaře u řidičských zkoušek... (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Malá komedie, která stojí výhradně na jednom omylu a hereckých výkonech. Na celé povídce je totiž několik věcí zarážejících. Předně ta, že manželka se nebojí sednout do auta, a dokonce do něj posadit i tety, které by měl řídit někdo, jemuž se jaksi nedaří složit řidičské zkoušky. Také pan Horák nakonec MUDr. Pěničkovi zkoušku uzná, přestože se do té doby zdá poctivý. Jenže ejhle...něco potřebuje. Že by opravdu uznali zkoušku někomu, kdo pak může způsobit nehodu? Leč...je to naštěstí komedie a ne bakalářský příběh, takže se nedá nic brát vážně. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Rutinní TV normalizační groteska, u níž byla nejvtipnější závěrečná pointa. Vlastně to bylo to jediné skutečně vtipné. Zbytečně roztahaná anekdota, která měla potenciál na maximálně pětiminutový klip. Dost únavná záležitost nehledě na plejádu slavných herců, kterým nezbylo než křečovité přehrávání, aby nějak vyplnili obsahovou vatu. ()

Reklama

sorrow 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná mikro komedie z doby komunismu, v dnešní době už moc neosloví. Jako v mnoha podobných komediích mně lezla na nervy uřvaná a hysterická Janžurová, totálně přehrávala, navíc jsem nechápal proč neustále oslovuje svého manžela příjmením, to fakt někdo dělal / dělá? Pravdivé bylo pouze konstatování Zázvorkové, která sdělila, že mít za známého zubaře je lepší než vyhrát ve sportce, to platilo v roce 1981 a platí to i dnes po více než 40 letech. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ne nenáročná, ale lehká televizní mikrokomedie, lehká tak, že její natočení i sepsání působí naprosto samozřejmě a lehce. Že ta snadnost, do níž je nutné zahrnout i herecké obsazení, zdaleka tak samozřejmá není, ukazuje nejlépe úroveň polistopadové televizní tvorby, kterou nejlépe vystihuje starý slogan z devadesátek "Cos nám televize dala? Dallas!". ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nenáročná televizní komedie, v níž se plejáda osvědčených komediálních herců pohybuje se zavedenou rutinou. Něco jistě pobaví ještě dnes, něco už ne. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama