Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 2

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (268)

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec sa mi to celkom páčilo. Retro japonské komorné drámy nie sú zrovna moja šálka kávy, ale toto mi napriek robustnej dĺžke dosť rýchlo utieklo. Enormnú erotiku by som na vašom mieste nečakal – je tu ledva jedna lesbická scénka -, ale inak je to fajn a najviac fajn je samozrejme šialený scenár, ktorý vám ponúkne niekoľko značne nečakaných twistov, ktoré dovtedajší príbeh zrazu ukážu v úplne inom svetle. Ku koncu ma to už každopádne čiastočne nudilo. A neviem, či tvorcom niekedy odpustím tú absolútne nijako nevyužitú chobotnicu v pivnici (hriech niečo také famózne nepoužiť!!!). ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller s skvěle úchylným humorem a v podstatě téměř pornografickými scénami, každý milovník vybrané literatury se jistě minimálně lišácky pousměje. Dlouhá stopáž mi nevadila (vybral jsem si navíc extended verzi). Mrzelo mě, že třetí část postrádá napětí a zajímavost prvních dvou částí, ale i tak se jednalo o velmi netradiční zábavu. Ještě mi trochu mi vadilo, že chobotnice zůstala v akváriu. :-) ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Typický Park, ve kterém nelze věřit ani hrnku na kafe opět uchvacuje svou morální rezignací a kouzelně nepatřičným humorem. Tentokrát nic netematizuje za hranou filmu, ale naopak připomíná dítě na pískovišti, co staví hrad z padesáti báboviček, z nichž každá patří jinému zmlácenému dítěti. Na první shlédnutí z toho jde hlava kolem, nejen kvůli pomotané zápletce, ale zejména díky Parkovic trademarku víceplánových záběrů, které solej několik dějových informací naráz a do toho ještě člověk musí stíhat obdivovat jejich neuvěřitelnou mizanscénu a práci s pohybem i ostrostí. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Atraktivní reálie, rafinovaný příběh (sem tam zpestřený výtečným vtipem), výborné obsazení (Kim Tae Ri v titulní roli je vyloženě roztomilá) a velkolepé rozuzlení. Relativně dlouhá stopáž mi nevadila, naopak ty explicitní erotické pasáže bych si z filmu klidně odmyslel. Co mi ve filmu trochu chybělo, byla nějaká výraznější hudba, na kterou jsem byl zvyklý u režisérových předchozích filmů (jeho dvorní skladatel Jo Yeong-wook vyloženě umí, proto mi přišlo trochu líto, že většina Komorné je bez jakékoli hudby). Naopak na jeho typické násilí nakonec dojde, a sedlo mi tam asi nakonec i víc, než všechno to lesbický šukání. Podle traileru jsem si asi myslel, že to bude větší pecka, a celkově mám tak nějak pocit, že kdybych to neviděl, zas tak o moc bych nepřišel - ale když už jsem na to vyrazil, za mě nakonec spokojenost. Fandové režiséra si určitě přijdou na své, a ti ostatní by mohli také, pokud mají v oblibě asijské filmy - a pokud budou mít štěstí na kino s dobrými sedačkami (těch 141 minut + další čtvrthodina obligátního reklamního bordelu před filmem na předpotopních sedačkách v Aeru se rovná skoro Záhořovu loži). Btw. cítil jsem tam výraznou inspiraci filmem Pestrobarvec petrklíčový, ale možná se pletu. P. P. S. Čím míň toho člověk o tom filmu ví předem, tím líp. Už jen samotný distributor spoileruje o sto šest. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ukázka Japonských podivností pro začátečníky, aneb zajímavá lesbická romance, na pozadí se zvrhlým strýčkem aka možná přijdou i chapadla paní chobotnice. A to je tak nějak tenhle film ve zkratce, snad jen ještě možno dodat, že je výtvarně hodně zajímavý (což je z velké části dílem kombinace japonské, korejské a anglické estetiky, kostýmů a architektury a je to hodně zvláštní kombinace), dále tu máme romanci, uvěřitelnější, než u drtivé většiny romantických filmů, pár dějových zvratů a možná zbytečně přebujelou délku, kterou zachraňuje (alespoň pro mě) příjemně veledivný závěr. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • O hlavní roli se ucházelo přes 1500 zájemkyň. (Hal_Moore)
  • Ještě před uvedením do kin byla prodána práva na mezinárodní distribuci do 116 zemí. (Hal_Moore)
  • Film byl v Jižní Koreji natolik populární, že tisíce fanoušků zaplnily veřejný prostor odznáčky, samolepkami, nášivkami a všemožnými podomácku vyrobenými předměty. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama