Reklama

Reklama

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (44)

Radko 

všechny recenze uživatele

Na vysokej som zažil chlapíka, ktorý tvrdil, že má o 10 rokov menej ako v skutočnosti mal. Naozaj, zažil. Boli aj opojné večery s trávou. Večierky po ktorých nezostal kameň na kameni. Bizarné diskotéky a imatrikulačné bály umeleckých vysokých škôl. Známe boli svojou divnosťou a nečakanými hosťami. Aj. Možno pre to všetko, a ešte kúsok naviac je Linklaterov film tak blízko. Síce úplne odlišný, čo sa týka športu, ktorý nechápem ani pochopiť nechcem. Vôbec to nevadí. Podstatné je vystihnutie atmosféry počiatku školského roka a nástupu prvákov. všetko v znamení divokých párty, balenia dievčat na striedačku a kadejakých podivných srandovných stávok, hier či robenia si divokej srandy jeden z druhého. A to sa podarilo na výbornú. 85%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Let the good times roll!! Osmdesátkovej Project X na drogách, ve kterým se nešéfuje jenom jedna pařba, ale rovnou pět. A je v tom linklaterovská romance. A rap. A beerbongy. A taky tucet nejsympatičtějších zhulenců široko daleko! Je bezodkladně nutné, založit pro celovečerní filmovou tvorbu konečně žánr "oddechovek"! ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Po několika letech jsem si tenhle kousek zopakoval a přesvědčil se o tom, že to je jeden z mých nejoblíbenějších a zároveň nejpřirozenějších filmů co jsem viděl. :) Ve 20ti letech by tenhle snímek byl mojí svatyní, teď je to pro mě hlavně nostalgická záležitost, u který jsem se celou dobu spokojeně usmíval, vzpomínal na každoroční týdenní akce na mácháčích apod. a říkal si, že hlavní hrdinové mi v žádnym jinym filmu nebyli bližší než tady :) ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Výborná sonda do života americké studující mládeže v 80.letech minulého století. Soundtrack i výběr herců za pět hvězd, autor režije a scénáře se nezapře. Doporučuji i dnešní mládeži, můžou porovnat jak se žilo tehdy a dnes. A nemyslím tím jenom ty kalby a sport, ale zejména druhovost hudební scény a styly oblékání a účesů. A pozor neplést si Twilight ságu s tímhle http://www.csfd.cz/film/70006-the-twilight-zone/komentare/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý návrat do 80. let. Nedoufal bych, že tak těžké retro mi sedne. Film je sice dějově chudý, vypráví pouze o partě vysokoškoláku ( baseballistů), kteří pouze chodí na párty a balí holky celý film, ale líbí se mi především poukázání na to, jak to fungovalo kdysi. Zaujmou účesy, styl oblékání, balící hlášky, muzika i nevídaně krásné slečny. Ústřední parta je vybrána na výbornou a nebýt divně ukončeného konce jdu možná i na plný kotel. Na válení se po koberci to film sice není, přesto jsem se bavil nadmíru. Závěrečný Rap stylovka.80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Linklater napsal scénář k filmu již v roce 2005. Richard Linklater se snažil získat finance na film už v roce 2009, ale neúspěšně. (Masarka14)
  • Timeline: Richard Linklater napsal náčrt scénáře v polovině roku 2005 a pokoušel se sehnat financování v roce 2009. Kola se mohla roztočit až s příchodem Annapurna Pictures. V srpnu 2014 režisér ukončil spolupráci na remaku The Incredible Mr. Limpet a začal pracovat na filmu s pracovním názvem That's What I'm Talking About. Mělo jít o jakési duchovní pokračování filmu Omámení a zmatení. Linklater projekt popisuje také jako duchovní pokračování filmu Chlapectví. V září 2014 byl film obsazen a studio Annapurna Pictures se zavázalo film financovat. Rozpočet byl stanoven na deset milionů dolarů. Paramount Pictures poté přispěchal jako distributor. Natáčet se začalo 13. října 2014 ve městě Austin v Texasu. O dva dny později se štáb přesunul do Weimaru v Texasu. Natáčení bylo ukončeno 2. prosince 2014. Do tohoto dne štáb navštívil další texaská města - San Marcos, Bastrop Elgin a San Antonio. Film si odbyl premiéru 11. března 2016 na SXSW festivalu. V kinech se film objevil 30. března v limitovaném počtu kin. (Hal_Moore)
  • Režisér Richard Linklater hrál na škole baseball. Pamatoval si, jak vždy všichni jeho spoluhráči ve všem možném i nemožném soutěžili. Všichni chtěli být ve všem nejlepší, stejně jako hrdinové ve filmu. Podstatná část Everybody Wants Some!! je tak autobiografií, stejně jako mnoho Linklaterových jiných filmů. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Richard Linklater?

Co chystá Richard Linklater?

31.08.2016

Král nezávislého filmu loni bojoval o Oscary s Chlapectvím, letos nám nadělil komedii Everybody Wants Some!! a už má v plánu další film - drama Last Flag Flying. Někteří z vás správně poznali 11 let… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Co nás čeká po Chlapectví?

Co nás čeká po Chlapectví?

26.02.2015

Letošní Oscaři byli velkým kláním mezi Birdmanem a Chlapectvím. Vítězem se nakonec stal stárnoucí okřídlený superhrdina, Richard Linklater ale rozhodně nemusí chodit Hollywoodem se svěšenou hlavu.… (více)

Reklama

Reklama