Reklama

Reklama

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (44)

Radko 

všechny recenze uživatele

Na vysokej som zažil chlapíka, ktorý tvrdil, že má o 10 rokov menej ako v skutočnosti mal. Naozaj, zažil. Boli aj opojné večery s trávou. Večierky po ktorých nezostal kameň na kameni. Bizarné diskotéky a imatrikulačné bály umeleckých vysokých škôl. Známe boli svojou divnosťou a nečakanými hosťami. Aj. Možno pre to všetko, a ešte kúsok naviac je Linklaterov film tak blízko. Síce úplne odlišný, čo sa týka športu, ktorý nechápem ani pochopiť nechcem. Vôbec to nevadí. Podstatné je vystihnutie atmosféry počiatku školského roka a nástupu prvákov. všetko v znamení divokých párty, balenia dievčat na striedačku a kadejakých podivných srandovných stávok, hier či robenia si divokej srandy jeden z druhého. A to sa podarilo na výbornú. 85%. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Do poloviny stopáže cool stylovka se skvěle nasazenými osmdesátkami, plná hlášek, gest, ganje, barviček, excesů a s parádním ost. Jenže postupně zjistíte, že to vlastně nemá vůbec žádný děj, k ničemu se to neubírá, přibývá zbytečných konverzací a hlavně pomalu ale jistě uvadá nastolené tempo a smile feeling. Jediné, co zůstane až do samotného konce, je již zmíněný soundtrack. 3,5* a obrovská škoda, že to neudrželo tempo! Final potitulkový rap je těžké štýlo! ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychovka na sobotní večer o partě vysokoškoláků, kterým zrovna začíná semestr a mají posledních pár dní pořádně si zapařit. Nehledejte v tom nic hlubokého. Není to vztahové drama ani komedie typu Neighbors 2, co hráli ve vedlejším sále. A tím spíš jsem byla příjemně překvapená. Pokud oceníte americké párty filmy, skvělou hudbu 70. let, trochu romantiky a řádnou dávku nezodpovědného mládí a to celé v Linklaterově nezávislém "Dazed and Confused" balení, pak můžu film jen doporučit. Já byla víc než ochotná strávit s všemi těmi ujetými postavami v kině ještě dalších pět hodin. ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Pohodovka od Linklatera, přesně v jeho stylu. Sledujeme partu vysokoškoláků-baseballistů v období 80. let, na začátku školního roku. Náladotvorná feel-good oddechovka, při jejímž sledování jsem chtěla být zase v prváku na vejšce. Ve filmu se toho moc nestane, ale vtipní mladíčci v kombinaci se stylovou mizanscénu mě prostě bavili. Dazed and Confused 2. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Údajně komedie k popukání, ale mě osobně tenhle humor naprosto minul. Zápletka je v podstatě nulová: pardon, ale koukat dvě hodiny na to, jak parta vysokoškoláků tři dny v kuse paří a balí holky, a potom pět minut předstírá, že hraje baseball? Nevím, co jsem čekala, ale Linklater mě tady těžce zklamal. Jsem si jistá, že mužskému publiku film určitě sedne víc - s postavami se nepochybně ztotožní a nostalgicky zavzpomínají na školská léta. Já jen protáčela oči v sloup... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Timeline: Richard Linklater napsal náčrt scénáře v polovině roku 2005 a pokoušel se sehnat financování v roce 2009. Kola se mohla roztočit až s příchodem Annapurna Pictures. V srpnu 2014 režisér ukončil spolupráci na remaku The Incredible Mr. Limpet a začal pracovat na filmu s pracovním názvem That's What I'm Talking About. Mělo jít o jakési duchovní pokračování filmu Omámení a zmatení. Linklater projekt popisuje také jako duchovní pokračování filmu Chlapectví. V září 2014 byl film obsazen a studio Annapurna Pictures se zavázalo film financovat. Rozpočet byl stanoven na deset milionů dolarů. Paramount Pictures poté přispěchal jako distributor. Natáčet se začalo 13. října 2014 ve městě Austin v Texasu. O dva dny později se štáb přesunul do Weimaru v Texasu. Natáčení bylo ukončeno 2. prosince 2014. Do tohoto dne štáb navštívil další texaská města - San Marcos, Bastrop Elgin a San Antonio. Film si odbyl premiéru 11. března 2016 na SXSW festivalu. V kinech se film objevil 30. března v limitovaném počtu kin. (Hal_Moore)
  • Režisér Richard Linklater hrál na škole baseball. Pamatoval si, jak vždy všichni jeho spoluhráči ve všem možném i nemožném soutěžili. Všichni chtěli být ve všem nejlepší, stejně jako hrdinové ve filmu. Podstatná část Everybody Wants Some!! je tak autobiografií, stejně jako mnoho Linklaterových jiných filmů. (Hal_Moore)
  • Část filmu se natáčela na Texaské státní univerzitě v San Marcos. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Richard Linklater?

Co chystá Richard Linklater?

31.08.2016

Král nezávislého filmu loni bojoval o Oscary s Chlapectvím, letos nám nadělil komedii Everybody Wants Some!! a už má v plánu další film - drama Last Flag Flying. Někteří z vás správně poznali 11 let… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Co nás čeká po Chlapectví?

Co nás čeká po Chlapectví?

26.02.2015

Letošní Oscaři byli velkým kláním mezi Birdmanem a Chlapectvím. Vítězem se nakonec stal stárnoucí okřídlený superhrdina, Richard Linklater ale rozhodně nemusí chodit Hollywoodem se svěšenou hlavu.… (více)

Reklama

Reklama